Something To Think About.

There is no girl alike me. And there is no boy that like me. ; )






Friday, April 15, 2011

To All Women...Yes,We Are Special!

 
                     Mama dan Papa sedang menonton TV, seraya mama berkata. "..i letih la..dah lewat ni, i nak tido lah...."

                    Mama pun pegi dapur nak tutup tingkap dapur, nanti masuk pulak lipas...leceh pulak nanti..dah tu, ade pulak rice cooker dalam sink..rendam lepas makan tadi..basuh jap...

                    susun pinggan kat rak, lap dapur..terpercik kena sambal masa masak tadi...check air panas dalam flusk..takut habis pulak nanti malam anak nak susu...memang dah kering pun flusk ni, jerang la air...

                   sementara tunggu air masak, nampak pulak bekas gula dah kosong....salin la gula...check bubur untuk anak nak hantar ke taska esok..nasib baik ade lagi...ishh. ..ni lauk bila ni, semalam...dah beku dah...basuh la kejap....pegi yard, masukkan baju kotor dalam mesin basuh...penat dah ni, besok je la basuh...sidai kain lap je lah...
tik...bunyi air dah masak...salin air dalam flusk...ok settle...

                   baru teringat tak semayang lagi...on da way nak g bilik, papa tgk tv lagi...nampak pulak beg anak untuk hantar ke taska...check. ..baju 2 pasang, towel...towel kecik utk selesema...calamine lotion untuk sapu ruam...pampers 4 keping....alamak. ...terlupa pulak masukkan botol...basuh botol jap...ok settle...

                  ternampak pulak beg g kerja...emm.. besok nak pakai beg polo coklat lah, asyik pakai beg hitam ni je...salin jap barang2 g beg coklat...cek sumua 6 poket beg, takut la tertinggal apa2..leceh pulak..selalunya barang yang tertinggal tu la yang nak pakai nanti...hishhh sempit la beg ni...hangin je...nak kena beli ni beg baru...rasenya 25 hb ni Sogo sale nih...mana flyers tadi ek...ha ni dia..ok, catit jap kat yellow sticker, nanti lupa..ok settle...

                  Tetiba dengar suara papa..."..u buat apa lagi tu..tadi kata nak tido.."...."..yelah nak tido la ni..nak smayang jap..."

                  masuk toilet..buat apa2 yang patut...cuci muka dulu..2 jenis lak tu...adoi..gosok gigi...semayang. ..pakai toner...pakai treatment cream...nak lawa and maintain punya pasal lah ni...
nanti orang kata baru anak satu dah macam anak 4 pulak...huhuhuhu. ..

                  bukak almari...emmm. ..pakai baju hijau ni lah besok...gosok kejap..check baju papa, baju papa pun kena gosok jugak ni...

                  kat bilik belakang...
la, napa komputer ni tak tutup ni..gelas kopi pun ade lagi, dah bersemut dah..ishhh ...g dapur, basuh, sambung gosok baju...gantung elok2...kemaskan baju gantung2...masukkan seluar papa yang dah kotor dalam tempat kotor...ok settle..

                  dgr suara papa lagi..."..i dah ngantuk ni.."..dalam pada nak masuk ke bilik...owh. ..pokok aku dah nak mati ni ha..lupa dah 3 hari tak siram...ok, siram jap...check jap pintu ni...sah tak kunci lagi...grill pun tak tutup..ni kalau tak check ni, senang2 je mat indon masuk rompak umah aku...bukak lampu luar..

                 ni mainan ni sepah2...masukkan la dalam bakul mainan budak ni...banyak nya...sampai bawah meja makan pun ade...adoi.. ..ok dah ...

                 ok dah boleh baring...adoi sakitnya pinggang...cium si comel ni kejap...selimutkan die...la..napa basah ni...emm, tukar la pampers ni...tak bagus la brand ni, nanti nak tukar lain la...nanti g Sogo 25 hb ni beli la skali...ok sayang tido k...kalau boleh jangan la bangun tengah malam ni eh..tido sampai pagi k...gud nite..sweet dreams...

                  aaahh...sedapnya dapat baring...mana pulak lotion sapu kurus aku nih...ha, ni dia...sambil sapu lotion kurus,,,setkan alarm...setkan program kerja besok...pg kul 9.30 ade meeting..

                   ahh...boring. ..panas pulak lotion nih..dah la...emm..sedapnya lelapkan mata...Ya Allah...terima kasih untuk rezekiMU hari ini,. ..mohon keberkatan dariMu, tuhan...papa pun bangun tutup tv..."...i dah ngantuk sangat ni...nak tido lah...citer pun tak best malam ni, bola pun takde..."...selang seminit ...dengar suara papa berdengkur krohh krohh krohhh...dah agak dah....

So?....apa yang peliknya..??

                  Anda tahu kenapa wanita hidup lebih lama?...SEBAB ADE BANYAK KERJA NAK KENA BUAT....tu yang tak boleh nak mati cepat tu...



Nota Kaki:Taken from FB.

May Peace Be Upon Us.

Live,Laugh,Die Emotionally!

25 comments:

Choc_Strawberry said...

suker.. best..pempuan mmg rjin kiter pon gtu gak.. slgi tak siap kje slgi tu tak duk diam

Sarah Sayuri Hartnett said...

@Choc_strawberyy:yepp...memang camtulah sifat semulajadi pompuan yg rajin dari lelaki....hehehe

(^^)

bizkowt crunchyz said...

fuhhh sgt2 bz

Silent said...

aku baru nak buat entri pasal mak aku.
haha

Abang Zam said...

ok..kali ni aku setuju..kau selamat

next entry siap! pfffft



*habes lelaki boleh mati awal ke?

Sarah Sayuri Hartnett said...

@bizkowt crunchyz:sgt sgt sgtla bz....this is reality..hehehe

Sarah Sayuri Hartnett said...

@Silent:hehehe...buat cepat nanti aku dtg sepantas sipot utk baca...

Sarah Sayuri Hartnett said...

@Abang Zam:hahaha....semua entri aku,aku akan pastikan kau setuju...buleh ka?

lelaki kawen dgn harapan umur dorang akan pnjang tp bila dah kawen dorang berharap akan mati cepat...

klu tak caya kau try kawen....

Headmaster said...

make sense.tp aku ingin idop lebih lama dengan pahala.tak nak dosa.aku takut mati dengan dosa.

aWaNnies said...

wahh,,trasa btuah jadi wanita..hihihihi

Abang Zam said...

aku nk buat entry pasal lelaki lah! ggrrrr

hahaha..kalau kahwen tu macam experiment nucleus time biology boleh la..ni kahwin sampai mati weh

kalau kau nak tahu aku yg selalu tekan WTF, Emoless, Fullemo

Sarah Sayuri Hartnett said...

@Headmaster:hidup dan mati di tgn tuhan...kau ckp nak hidup lebih lama tak semestinya kau akan hidup lebih lama...semua org tanak mati dgn dosa tp buat dosa juga tnpa sedar...

(^__^) thanks...

Sarah Sayuri Hartnett said...

@Awannies:hehehe...lucky us...

thanks for commenting...;D

Sarah Sayuri Hartnett said...

@Abang Zam:buatlah...nanti aku dtg kutuk2...hehehe...

kawen smpai mati?tak juga.klu bukan jodoh akan cerai jugak..

even dah kawen but still kita taktau samada org tu jodoh kita or not...so kawen jela tnpa was2...

memandangkan kau dah bagitau aku pn nak bagitau jugak...aku pun sama..hahaha...

ce tgok reaction kat entri kau..hahaha

Abang Zam said...

ahahah..aku yg selalu picit benda tu tahu..sampai kadang2 aku yg picit sendiri kt belog aku

pfffft..kalau camtu kahwin tapi tak yh bagi hantaran lah..ntah2 bukan jodoh rugi meh

Abang Zam said...

ahahah..aku yg selalu picit benda tu tahu..sampai kadang2 aku yg picit sendiri kt belog aku

pfffft..kalau camtu kahwin tapi tak yh bagi hantaran lah..ntah2 bukan jodoh rugi meh

Sarah Sayuri Hartnett said...

@Abang Zam:hahaha......kau try tgok...nanti kau tulis dlm belog apa reaksi gadis kau...tak sabau den nk baca..

Abang Zam said...

kahkahkah..gadis aku jgn buat main

tak pe..kau la try buat..aku nk tengok reaksi lelaki emo plak camne..hahaha!

Sarah Sayuri Hartnett said...

@Abang Zam:aku nak try kat sape aku takde pakwe...

puihh...pffttt...koman betoi..

akid azami said...

eh ada gak yang malas tapi hidup lama :D

Sarah Sayuri Hartnett said...

@akid Azami:hehehe....memang la sebab hidup mati d tgn tuhan...siapala kita nk menentukannya..

lelaki pn ada gak hidup lama...

thanks...(^__^)

ceotgilalensa said...

yeay!! wanita hebat!!!

Sarah Sayuri Hartnett said...

@ceotgilalensa:hehehe....yippi! wanita hebakk8x....wanita rajin...wanitalah wanita...

thnks for being here..;DD

Farah Shamsudin said...

itulah istimewanya wanita..:)

Sarah Sayuri Hartnett said...

@farah Shamsudin:hehehe...yes.we are all special..spesel..

thanks for reading..:DD

LinkWithin

Sayang Korang Ketat-ketat