Something To Think About.

There is no girl alike me. And there is no boy that like me. ; )






Sunday, April 10, 2011

Tak Kenal Maka Tak Cinta.


                     Benarlah seperti kata pepatah orang Melayu dahulukala.Tak kenal seseorang maka kita takkan suka orang itu biarpun beliau sesuci bidadari kayangan.Aku ingat nak taip entri ni bila aku dah femes nanti tapi baru aku teringat yang aku sendiri yang tak mahukan kefemesan itu.Maka aku sudah berhasrat untuk tak femes sampai bila-bila.So,aku pun taip entri ni sesuka hati tanpa ambil kisah siapa akan terasa nanti.

                  Berbalik topik asal,aku hanya nak mengatakan pepatah itu benar sama sekali.Kalau korang tak cuba mengenali aku,korang takkan menyukai dan menjadi fans susah mati aku.Eh...sori...sori...aku tiada kena mengena dengan entri ini.Maaf cuba mencari publisiti murahan di sini.

               Mula-mula semasa beliau meMollow belog aku yang baru belajar merangkak selepas setahun terlantar koma ini aku sudah naik cuak.Yeahh..belog aku dikomakan sejak tahun lepas selepas err....biarlah rahsia.Huh.Otakku ligat mencari jawapan kudus kepada permasalahan.Sapa pula ni?Dahla letak profile pic follower kecik tu tak hensem.Buruk!Buruk!Mesti umur dah 40 lebih ni.Mesti dia follow aku dengan niat tersirat yang lain.Yela...masa tu aku pun baru taip satu dua entries dia dah muncul.Macam-macam lagi fikiran jahat aku terhadap makhluk Tuhan tersebut.

             Lepas follow beliau komen pedasss-pedasss kat entries aku.Memang naik emo aku dibuatnya.Rasa nak kick out beliau dari senarai followers aku yang ciput itu.Dahla aku baru nak kenal dunia blogging masa tu.Takde belas ihsan langsung buat aku.Emo...emo..emo..






           Even komen pedass tapi aku heran sebab hari-hari beliau singgah baca entries aku and komen.Apa yang bestnya belog aku ni?Or beliau just suka kutuk-kutuk and provoks aku je?Or maybe beliau follow sebab kesiankan belog aku yang nyawa-nyawa ikan ni?Malas nak membebankan IQ 180 aku berfikir aku cuba berlagak chill padahal emo nak mampos.Dia komen,aku komen balik.Dia kutuk,aku kutuk balik.Malas nak layan orang macam ni.Huh.

         Lama juga komen mengomen itu berterusan sehingga aku dah tak peduli lagi dengan beliau...ehh...dengan komen pedass beliau.Chill lah babe.Dari komen-komen pedass sehingga beliau kini sesuka hati bermesra beramah mesra dengan aku.



        See...people.Kalau korang tak kenal aku maka korang takkan menyukai aku.So marilah mengomen setiap hari di belog aku justeru juga korang akan lebih mengenali aku lalu menyukai aku.(Owhh...tu je ke kau nak bagitau,Sarah Sayuri?Ingatkan nak pomot aku tadi.Kansel Kaspersky free untuk kau.Cehh...pffttt---mungkin beginilah di dalam fikiran beliau bila selesai membaca entri ini.)



Nota Kaki:Thangs kepada beliau dan Mr.Bacteria iaitu sorang lagi makhluk Tuhan yang suka komen pedass sepedass cili api seguni kat belog aku.Kerana mereka kini aku bebas mencerca sesiapa sahaja sesuka hati..Erkk...Silap.Aku boleh berdiri dengan lebih emotional kini.

May Peace Be Upon Us.

Live,Laugh,Die Emotionally!

21 comments:

Sunah Mohammad said...

hahahahaha! abang zam tu memang kalau komen blog orang pedas2 je..selalu nampak dia kat blog orang lain gak...depa ni membakar semangat sarah ni..kihkihkih...

Sarah Sayuri Hartnett said...

@Sunah Mohamad:yess...bukan semangat je terbakor..itew seniri pon terbakor..itew bakor je...
thanks baca n kumen2...

;))

Abang Zam said...

erk..aku tanak komen lagi boleh? dah..jangan kacau aku..aku nak duduk dalam jamban sensorang..pfffft!

nanti kontek aku amek kaspersky free..hahahahaha!!

jangan harap kau dah puji aku, aku nk bagi kaspersky..hohoho..kau pakai bitdefender crack tu..haha

*nak tium itit! :)

Sarah Sayuri Hartnett said...

@Abang Zam:owh...kau tanak kumen lg....TT_TT...

okay...

takde aku tak harap pape pon klu nak aku mintak je straightforward dgn kau....hahahaha..

itew hanya tium kucin ajew...;DD

Farah Shamsudin said...

yuhuu.. takpela.. itu comment yang membina tue.. even sakit hati, tapi skang dah bole kawal emosi tu kan?

Sarah Sayuri Hartnett said...

@Farah Shamsudin:tula masalahnya...sikalang emosi makin tilak setabil.... :))

Thanks komen.

Rafi Nilhan said...

aku blom suka sangat kat kau.. kau kata aku tak tiut.. hahaa

weh.. reveal urself..

Sarah Sayuri Hartnett said...

@Rafi Nilhan:eh...kau patut tahu yg aku tak suke lelaki tiut oteh...so bersykurla kau tak tiut...hahaha...

reveal what?Me?

nk letak gmbar aku ke so org buleh tgok aku tiut ke tak....kunk rmai lak tergoda..haha...

FaiZaH YaaKuB said...

nak revealkan diri anda??omaggie....

Sarah Sayuri Hartnett said...

@Faizah Fyn:ehh...my beloved frens..

nanti aku reveal kasik diorang terkjut badak sikit...

konfem Fatin Liyana pon emo n jeles dgn aku t...hahaha

FaiZaH YaaKuB said...

weh memang terkezut abis laa...

tapi tak best laa kalau dah reveal nanti..haha

Cik Arda :D said...

Ahaha...komen yg membina tu... jgn emo2 dah..t kawen nan abg zam baru taw.. errk..lariiiii...hehe.... :p :P

NOOR FATIN said...

hahaa.. biasalah tu. dia gurau2 je tu. sabar je la. hehehe.. :P

NOOR FATIN said...

hahaa.. biasalah tu. dia gurau2 je tu. sabar je la. hehehe.. :P

myra yusreena said...

gaduh gaduh mnje..lama lama kawin pulak..haippp..HAHA..hv a nice day! :)

Sarah Sayuri Hartnett said...

@Faizah Fyn:esok aku reveal jugak tak kira...hahahah


@Cik Arda:owhh...abang zam sudah ada gadis terchenta beliau...aku sgt kuciwa...nk merajuk seminggu...

Sarah Sayuri Hartnett said...

@Noor Fatin:gadis emo hanya akan beremosi tiada kesabaran...hahaha...

thanks for komen
:))

@Myra yusreena:udah kubilangin mas zam udah punya cewek...arghh...emo..emo...emo...emo lagi...

Ayie said...

uhh.. bro zam tgh cuba mengorat kah..?? hahahahahaahahaha... *gelak setan.. ^.^

Moh le usha entry teman.. hahaha...
Hoit Bank Islam
Arghhh.. Bapak Segan
Teksi Mitsubishi Evo

Sarah Sayuri Hartnett said...

@Ayie:thanks dropping comments....

klu ada masa smpaila teman...

;DD

bact said...

siot!..
gua baru perasaan lu kutuk gua kat rangkap terakhir pantun lu..
kah kah kah


*pedas ke gua komen..

Sarah Sayuri Hartnett said...

@Bacteria:ehh sayang lama wa sulah latang..

apa pasat lama talak mali sini...itu TM ala potong line ka..

talak pedas la Lokhong...

Lobho kool je...

LinkWithin

Sayang Korang Ketat-ketat