Something To Think About.

There is no girl alike me. And there is no boy that like me. ; )






Saturday, April 9, 2011

Aku Dipedajal Kakak Hospital.


                Nota Kepala:Entri yang mungkin dibenci oleh  Tauke Kaspersky  tapi beliau baca juga dek dotdotdot.

 
                Tengah aku dok belek-belek majalah Mangga yang entah keluaran kali keberapa tu,aku terdengar somebody panggil nama aku.Aku toleh sebelah.Seorang pompuan yang lebih tua 2 tahun dari aku dan layak digelar kakak melambai-lambai tangan beliau ke arah aku sambil mengatakan sesuatu.Di sebelah katil beliau,ada adik lelakinya yang sangat comel mengalahkan anak Tom Cruise tapi Tom Cruise takde anak lelaki kan?

             "Adik,meh la makan sekali.."kakak itu memanggil aku dengan suara manja.

           Pada mulanya aku segan juga nak menerima pelawaan beliau namun setelah beliau mengajak bersungguh-sungguh sampai disuruhnya adik lelaki beliau menarik tangan aku,akhirnya aku akur dengan kemahuan beliau.

          Aku dengan lagak malu-malu kucing berjalan ke katil kakak tersebut.Beliau menyuakan sepinggan keropok lekor kepada aku.

         "Makanla...celup dalam air teh ni.Sedap taw.."kakak itu bersuara sambil dia sendiri mencelup keropok lekor di tangannya ke dalam cawan berisi air teh O kemudian beliau makan dengan lahapnya.Eh...terkejut beroks juga aku!Tak pernah jumpa cara makan keropok lekor yang pelik sebegini.

        Tapi disebabkan sifat curious terlampau aku pun try juga makan keropok lekor celup air teh tanpa baca Bismillah.Syaiton nirrajim!

       Rasanya err...lembik campur manis akibat terkena air teh.Tersekat di kerongkong tak sampai hati nak telan tapi dek nak jaga hati kakak hospital tu terpaksa telan jugak.Sungguh kuciwa den.Telah dipedajal kakak hospital.Mungkin beliau memang suka style makan yang pelik-pelik.



 May Peace Be Upon Us.

Live,Laugh,Die Emotionally!

10 comments:

miss nuratikah eika said...

peliknyer cara makan tuh..tak penah dengar pun..

Abang Zam said...

kahkahkah..asal aku nak benci doh..aku suka entry kali ni..penuh makna & ade info

ppfffft!

sepuk je lah nurse tu doh

Sarah Sayuri Hartnett said...

@Miss Nuratikah:tula pasal..pelik kan?TT_TT....

Sarah Sayuri Hartnett said...

@Abang Zam:hahaha...itu bukan nurse..itu patient...cmna aku nak sepukk..TT_TT

Abang Zam said...

sepuk die pakai kopok lekor yg die bagi tu
hahaha...

Sarah Sayuri Hartnett said...

@Abang Zam:astaga....itu tanda org yg tak bersyukur..dia sakit kang dia passed away kat situ sape nak jawab...

TT_TT....hahaha...

Rafi Nilhan said...

bagus gak citarasa kak spetar tu.. haha

Sarah Sayuri Hartnett said...

@Rafi Nilhan:hahaha...memang bagus...kau tanak try eh...mana tau kau suke ke...;))

esyad said...

pelik btol...huhu... follow me..^_^

Sarah Sayuri Hartnett said...

@Esyad:yepp..follow u?I'll go checkitout.......>_<

LinkWithin

Sayang Korang Ketat-ketat