Something To Think About.

There is no girl alike me. And there is no boy that like me. ; )






Sunday, April 24, 2011

Justin Bieber Tak Salah.

Nota Kepala:Ini bukan entri emo.Mungkinkah entri ni melayakkan aku masuk segmen Ayat Jijik The Famous Abang.


                    Baru-baru ni ramai haters Justin Bieber yang menghina budak bibir ni dengan kata-kata nista sebab dia buat besar kepala dan perangai diva semasa konsert dia kat Malaysia dalam beberapa hari lepas.

                  Sebenarnya ini bukan salah dia.Korang tak tahu cerita sebenar jangan mudah mencerca orang lain.Oleh itu walaupun malas dan mengantuk makan pil chlopheniramine 4 biji,aku bersengkang mata juga untuk taip entri ini untuk menjelaskan semua yang tak jelas.

                Seminggu sebelum konsert dia,Justin Bieber ada texting aku ajak ikut sama.Yeah...sebagai orang penting kedua selain mak dia mestilah dia wajib ajak aku.Selena Gomez?Err...siapa tu?Owh..pompuan yang kena tumbuk hari tu ke?Dia tu stok geli-geli Justin Bieber je dan JB pulak stok anak ayam aku.Tapi aku tolak sebab aku busy nak tulis entri,blogwalking dan balas komen.Aku ingat benda ni dah settle tapi kira-kira dua hari sebelum konsert berlangsung dia tak berhenti-henti call dan mesej aku dari pagi sampai malam.Malam tu aku agak lalok sikit so aku balas mesej dia nicely.Kalau aku tak lalok,memang sumpah aku akan maki beliau.Berikut adalah SMS antara kami(yg ditranlate):



HoneyBee,itew akan hepi sanad klu U dapat itut itew ke konsert tu nanti.

Boboi,wa dah cakap wa busy.Lu ni faham Bahasa Melayu ke tak?

Ala,kalau Boboi semua tak buleh.Kalau U busy apsal buleh pegi komen belog orang len agy?

Lu jangan nak pertikaikan apa wa buat bai.Kang wa naik hangin kang..

Jumla HoneyBee...itew takde kawan nak teman.U pun tahu itew tak buleh pegi mane2 tnpa U

Ada wa kesah derr,lu angkut la si Gomez tu.Dia stok geli-geli lu kan.

Boboi tamo.Boboi nak pegi dengan HoneyBee jugak.Kalau ajak dia,nanti dia kena tumbuk lagi cmne.

Lu ni bikin wa panas je malam-malam ni.Lu pegi la sendiri habis citer.

Namo,namo,namo.Itew tamo,Itew nak HoneyBee jugak!

Kaki wa dah lama tak rasa penyepak orang bai.Lu jangan cari pasal.

Kalau U tak nak itut,itew post link belog U kat itew punya FB and Twitter status

Macam ba*i la lu ni.Okay,wa ikut lu punya tahi.Tapi lu jangan pandai2 nak sebarkan link belog wa bai.Kang...

Yuhuuu,cayang HoneyBee!!!

Pegi mampos derr

Camat mayam HoneyBee...mimpi itew taw.Cayyang U!!

Wakkkluuuuu....

Muka JB sebelum aku setuju mengikut dia.



Muka JB selepas aku setuju.




                      Setelah diugut oleh Justin Bieber,aku terpaksa menurut kehendak dia untuk menjadi peneman dia ke konsert tahi dia tu.Kalau tak,nescaya aku akan menjadi lebih femes dari beliau selepas ni.Mesej tadi masa aku tengah lalok okay.Tu sebab semua perkataan yang kurang sopan terkeluar sekali.Tapi Justin Bieber ni tak kisah sebab dia lembab sikit.

"Cepat turun lembap or I nak kena heret U?"


                    So,aku dan JB jumpa kat KLIA.Masa tu korang tahu-tahu jela ramai gila remaja pompuan lessbo serbu kami.Adoiyai....ni yang buat aku menyampah nak temankan anak ayam aku yang sekor ni.Tapi dek kerana terpaksa aku gagahkan emosi.Malam konsert tu,sebenarnya JB nak keluar awal untuk performance dia.Tapi dia agak kalut kerana seluar yang sepatutnya dia pakai masa persembahan takda kat tempatnya.So,aku terpaksa panggil management dan suruh diorang umumkan yang JB hanya akan keluar tepat jam sekian sekian.Sementara peminat kat luar dah lama melalak panggil dia keluar.

                   Bila dah tak jumpa seluar nak pakai,JB datang buat puppy face kat aku.WTH eh?

"HoneyBee,suar itew ta jumpe agy."


"Dah tu U nampak muka I ni macam muka tukang jahit ke?"


"Tapi..peminat itew da tunggu.."


"U pakai je seluar tracksuit tu."

"Itew tamo yang tu.Nanti peminat itew..."

"Banyak cekadak pulak kau kan?Pakai jela.Lagipun tracksuit ni ada line putih kat tepi.Tak nampak macam tracksuit sangat lembap!"

"Oteh,oteh...itew pakai."

"Pakai baju kalis hujan tu sekali!"

"Roger,HoneyBee."


                      So JB pun terhegeh-hegeh baru nak menyarung seluar sedangkan peminat kat luar dah lama tunggu.Kemudian bila dah keluar,satu masalah lagi bila pihak media menyerbu nak merakamkan gambar aku yang sedang nak keluar jugak masa itu.Aku pun naik emo lalu menyuruh management JB bagitau pihak media supaya berhenti merakamkan gambar aku padahal aku tau yang diorang just nak rakamkan gambar JB bukan aku.But why should I care right?


  "Itew nak cakap apa nanti mase break?"           

"Tak payah cakap pape.U ingat orang kat sini suke sangat dengar U membebel?Nanti I pasang video."



                     Dan akulah yang telah memasangkan pita rakaman semasa break sebentar konsert itu.Jadi Justin Bieber tak perlu nak perdengarkan suaranya yang lemak berkrim mengalahkan Ziana Zain itu.Lepas dah tamat konsert pulak:


"Itew nak pee la HoneyBee.Tak tahan dah ni."

"Time ni jugak la kau nak terkucil kan.Dah,tak payah nak kencing2,ni ada budak nak ambik gambar dengan U ni.Pergi cepat."


                     Di bawah adalah gambar yang dirakamkan dengan muka nak terkucil JB.Pandai pula dia control ayu senyum semasa gambar diambil.Kesimpulannya,itulah cerita sebenar di sebalik tabir konsert ni.Justin Bieber tak salah.Dia cuma lembap.






May Peace Be Upon Us.

Live,Laugh,Die Emotionally!

26 comments:

Fyqa said...

haha.gigih baca smpai abes.

ada kaitan rupanya :P

*suka lagu dia je.

Gadish Lollipop said...

hahahaha . semangat den baco . . eh eh . sape kids 2 org yg snap dgn justin bieber tu . jeles nieh !

Sarah Sayuri Hartnett said...

@fyqa:hahaha...

thnks baca smpai habis

memang ada byk kaitan...:)))

Sarah Sayuri Hartnett said...

@Gadish Lollipop:ala besa je tu...ape nk jeles..choyy tau..hahahaha(takabur sikit)

thnks singgah :))

Cik Arda :D said...

Ahahha..cayalahh..cumil jew citer..hahaha...duk gelak je dr tadi.. :D

Sarah Sayuri Hartnett said...

@CIk Arda:hehehe...tau dah cik arda suke JB..nmpak tajuk JB je terus smpai...hahah

thnks singgah n baca

;DD

Abang Zam said...

fuck eh..die memang superb lambat loading

aku tak minat..tapi aku pernah dengar stok lagu die untuk buat aku tido

mencik! mencik!

Sarah Sayuri Hartnett said...

@Abang Zam:hahaha...dgr lagu die buat pegi jamban best jugak...tanak try eh syg?

:DD

NuRuL MoHaMaD said...

hahah. . .
ade skandal ngn si JB ni rupanya. . .

:D

Sarah Sayuri Hartnett said...

@nurul mohamad:ini bkn skandal..ini betul2..realiti..hahaha

thanks singgah darl

bizkowt crunchyz said...

ahak gedik disitu

Sarah Sayuri Hartnett said...

@bizkowt crunchyz:hahaha...Justin Bieber yg gedik eh bukan i taw...

thnks bca ;))

Rafi Nilhan said...

apsal ko buat entri nih? fanatik ngn BIBIR? ke die dah frustkan kau? haha

suara itew agi shedap dr ibir oteh..
plus itew agi tiut pe.. mencik!

Sarah Sayuri Hartnett said...

@Rafi Nilhan:hahaha....mana ade.You lg tiut wtpe I nak kat si bibir ni....kn,kn,kn

hahaha

Abang Zam said...

tak nak lah sayang..nt tahi aku tanak kuar

pfffttt

Sarah Sayuri Hartnett said...

@Abang Zam:owhh...unik benor tahi kau sayang.tp kau buleh tido pulak?o_O

pffttt

NuRuL MoHaMaD said...

klaka laa. . .
baca banyak2 kali pon tetap ketawa lagi. . .
hahah. . .

:D

Sarah Sayuri Hartnett said...

@Nurul Mohamad:hahaha...sharela klu mau.boleh bacaa byk kali lg...

thnks baca lg darling...;))

akid said...

woh!! Justing bibir memang best! aku suka lagu dia yang ada bait lirik "That should be me, holding your hand" Perghhh layann!!!!

Abang Zam said...

tido tak pe..lagu die stok tidor tak bangun2 terus

pffftt

Sarah Sayuri Hartnett said...

@akid:err...hahaha...kau suke eh?

ta penah pula aku amik tau pasal lagu Justina Bibir ni...

Sarah Sayuri Hartnett said...

@Abang Zam:klu cmtu baik pasang masa nak terjun danga bay...tido tak bangun jugak...hahaha

aku takdak idea nk juin segmen kau.kau tak kesah kan syg?

Silent said...

whoa justin
tak benci dan juga taklah suka.

Sarah Sayuri Hartnett said...

@Silent:hahaha..aku cuma benci bila adik aku puji puja dia...ntah hapa2

MissSyarniFarida said...

syarni baca sampai habes.
mantap entri nie, LIKE LIKE

haha ;D

Sarah Sayuri Hartnett said...

@missSyarniFarida:hehehe...thanks sudi baca smpai habes darl...

;))

LinkWithin

Sayang Korang Ketat-ketat