Something To Think About.

There is no girl alike me. And there is no boy that like me. ; )






Tuesday, April 26, 2011

Jom Skodeng Blogger Lain.





                    Ini sejenis segmen okay bukan contest or GA.Dianjurkan oleh Mr.Red Kamikaze tanpa mendapat tajaan atau sponsor dari sapa-sapa.Segmen beliau sangat kacang lebih kacang dari makan kacang menglembu Cap Tangan.Sebab ni aku join.

                   Cuma perlu letakkan 5 belog yang wajib korang skodeng setiap hari.Lebih pun takpe rasanya.(Pandai-pandai je aku).Di bawah ini adalah list belog yang aku wajib singgah dan komen setiap hari,kadang-kadang sampai 8 kali.Ini bukan satu penipuan atau propaganda.


        Belog beliau tak terkenal,tak dikenali lagi tak diketahui tapi style penulisan beliau teramatlah menarik lagi matang.Dalam masa seploh tahun lagi ada kemungkinan beliau akan menggantikan A.Samad Said atau Shahnon Ahmad.Anda boleh menghayati keindahan cerita puitis Romeo dan Juliet serta berfikir di luar kotak batasan minda di belog ini.



         Ahhh...aku tak nak cakap lagi pasal belog beliau sebab dah sepuluh entri aku taip untuk menceritakan tentang belog ini.Sori aku tak letakkan kau tempat first eh?Sekali sekala kau perlu beralah juga kan.Chill lah weh.Korang boleh tengok entri tu kat SINI dan SINI



        Ni belog kawan nurse aku.Sangat banyak info dan cerita menarik dalam ni even korang tak pernah tahu.AdamXis.com juga telah mengiktiraf beliau sebagai blogger muda.Kalau korang still in doubt sama ada nak pergi ke tidak kat belog beliau,korang boleh tengok gambar yang aku tempek kat bawah ni.Menarik bukan?Malu?Aku tak malu sebab ni pemandangan biasa bagi beliau dan juga aku.Okay,aku sangat malu sebenarnya.Dahla,aku nak pergi menyorok kat mana-mana kejap.Tskkkk..Dalam kamus hidup nurse tiada perkataan malu tapi mereka masih punya perasaan malu.Nak tahu cerita di sebalik gambar ni,bolehla melawat belog beliau.Untuk perempuan sahaja(Ini aku tipu).



Ni masa nak buat episiotomy or nak gunting.Ada faham?Nmpk sakit tak?



Nyummy...ni uri yg nmpak sedap.Sori kepada yg tak lalu makan lepas tgok gmbar ni.


              Kalau korang rasa aku ni sick,penulis belog ni 80 kali ganda lagi sick dan hebat dari aku.Belog beliau memang awesome tapi boleh membuatkan korang rasa nak berhenti hidup dan kelar nadi sendiri.Penulis belog ini berjaya membuatkan aku kagum dan terus meMollow beliau selepas satu minit berada di situ.Masuklah dengan lafaz Basmallah.Sila berhati-hati sepanjang keberadaan anda di sana.Kalau ada masalah lepas keluar dari belog beliau,jangan datang cari aku.Sekali lagi aku ulang,jangan cari aku.



             See people.Tengok tajuk pun dah tau yang belog ni menarik.Penulis belog ini kawan LaraSerphia cuma entri dia tak sedahsyat Cik LaraSerphia.Entri dia sangat puitis menyentuh jiwa dan mencakar perasaan.Perlu pemahaman yang tinggi untuk faham apa sebenarnya yang dia cuba sampaikan.Sebab itu juga aku suka masuk sini untuk melatih otak aku berfikir dan terus berfikir.Kalau otak korang berhenti berfikir,korang akan mati tahu?Sebab tu kita mimpi.Dalam tidur pun otak kita akan terus berkerja.


  •  Belog-belog yang random aku singgah sebab aku suka blogwalking dan kalau sesuatu entri tu dapat mengucar kacirkan jiwa aku,konfem aku akan singgah tanpa jemu.
 ---------------------------------------------------------------------------------------------------------

          Itulah serba sedikit mengenai belog-belog yang aku selalu skodeng.Owhh..lupa pulak nak masukkan Itew Budak Tiut sekali.Aku masukkan agar beliau tidak emo lagi.Selamat berjaya dalam hidup dan berblogging,people.



Nota Kaki:Entri ni ditaip saat line Celcom buat tahi malam tadi.Sangat shit tahu.Tskkk...


May Peace Be Upon Us.

Live,Laugh,Die Emotionally!

14 comments:

Silent said...

wah.kau pun join.........
series tak sangka kau selalu melawat aku.
Ingatkan aku je setiap hari datang ke sini melihat emosi kau sama ada telah reda.

dah nak pergi carik tisu.

Ariel Pocong said...

wa ni ditujukn pd yg emo je k???

Abang Zam said...

tak pe darl..kalau kau bubuh aku ayat last sekalipun takpe

as long kau igt aku..thangs :)

Sarah Sayuri Hartnett said...

@Silent:hahaha...sila tacing 3 jam

memang la aku slalu dtg dah khtam semua entries kau...sila tmbahkan tisu

Sarah Sayuri Hartnett said...

@Ariel Pocong:takde la..ditjukan utk umum...yg sihat pon boleh skodeng gak..

thnks singgah

:))

Sarah Sayuri Hartnett said...

@Abang Zam:wahh...ayat puitis gitu...

hahaha..klu aku x igt kau akn merajuk 24 hari 23 mlm

Abang Zam said...

tak lah..kalau ikut style yuyu

aku nak majuk 56783232 hari!

pfffftttt!

Sarah Sayuri Hartnett said...

@Abang Zam:wahh...hahaha..syg banget sama yuyun tecik kau eh....sdg trtunggu2 sgmen mendidih tu

Umar Faruq said...

hahaha.. bagus3.. org emo pun juin segmen aku.. haha..

Sarah Sayuri Hartnett said...

@Umar Faruq:hahahaha...thnks singgah mr kamikaze...

FaiZaH YaaKuB said...

sayang thnx sudi listkan blog aku sekali...ni aku rasa emo sampai nak nangis nih...

Sarah Sayuri Hartnett said...

@Faizah Yaakub:

hahaha..nangesla...aku tulung tgok saja...

NuRuL MoHaMaD said...

itu kepala baby ke?
sakitnye..
adeh. . .

Sarah Sayuri Hartnett said...

@nurul mohamad:yes dear...

saket kan....

thnks droppin by

LinkWithin

Sayang Korang Ketat-ketat