Something To Think About.

There is no girl alike me. And there is no boy that like me. ; )






Tuesday, April 26, 2011

Juliet Yang Tidak Pernah Berbicara Tentang Romeonya.

 
Nota Kepala:Puisi yang ditaip selepas aku mendapat inspirasi dari Miss Silent .Mungkin lain sikit.Tapi apa yang aku tulis tidak bermaksud apa yang korang andaikan.Jadi jangan andaikan yang bukan-bukan.Sila curi puisi ini tanpa was-was kalau berhajat.


    Diam si Juliet tak bermaksud
                     dia masih tidak menjumpai                  
si Romeonya
kerana bagi Juliet
ada yang perlu disimpan
dan hati yang harus dijaga.
Bilamana si Juliet memilih untuk kekal bisu
bila dia merasakan itu yang terbaik
kerana si Romeo sering bermain
tarik tali
kadang-kadang sengaja dilonggarkan
tapi tak pernah dilepas
kerana Romeo tahu ada yang hilang
dan tak pernah berganti
kerana Juliet adalah Juliet
dan Julietnya hanya satu.

Bisu si Juliet tidak bermakna
dia telah meracun Romeonya
dan dibiarkan mati sendiri
kadang-kadang Romeo sengaja
tidak mahu difahami
kerana si Juliet tahu
sekali melangkah ke depan
dia telah menutup mata
kendatipun masih banyak laluan
yang belum diterokai
sekali Juliet membuka hati
dia tidak akan peduli
meski banyak yang menanti.

Romeo yang terkadang membuatkan
Juliet menjeruk hati sendiri
di dalam balang berisi asid
tapi bagi Juliet 
Romeo adalah Romeo
dan Romeonya hanya satu.





Nota Kaki:Puisi untuk Romeo aku yang sangat sibuk.Kadang-kadang hampir membuatkan aku berpuasa sehari pabila beliau hilang tiba-tiba.Beliau suka makan.Gambar terbaru beliau ada kat bawah.Sangat kiut,gojes lagi hensem tapi sangat suka merajuk.Kadang-kdang membuatkan aku habis akal untuk memujuk.Penat tahu.







May Peace Be Upon Us.


Live,Laugh,Die Emotionally!

22 comments:

Silent said...

terharu lagi sekali.....T__T
ya..
Dan kau Juliet akan kekal membisu
demi enjaga tembok ego yang kau sendiri bina

Abang Zam said...

eerrr....

-___-!

Sarah Sayuri Hartnett said...

@Silent:hahaha....bolehla sikit2 aku perah otak memikirkan pasal romeo n juliet...

tembok ego yg hnya boleh dipisahkn dgn kematian

abg zam dah tak tau nak ckp apa bila smua asek tulis puisi juliet n romeo je

Sarah Sayuri Hartnett said...

@Abang Zam:kau kenapa?

NuRuL MoHaMaD said...

nak curi romeo itu okeh. . .

**cuba untuk memahami puisi itu. . .

:)

Abang Zam said...

aku tak tau nak cakap ape

disamping aku try buat muka comel pakai no 6 & dash

^___^

Sarah Sayuri Hartnett said...

@Nurul Mohamad:haipp babap kang...tamo curi2...itew sgt cayang sama itu Romeo tahu....

thnks singgah n cuba faham

Sarah Sayuri Hartnett said...

@Abang Zam:hahaha...eh sejak bila kau pndai buat muka tiut ni...o_O

FzaIbrahim said...

tatau nk komen apa tpi mesej difahami.

kadang2 kita diamkn tapi tak bermkna semuanya okay.
dari luaran ya tapi dalam....

Sarah Sayuri Hartnett said...

@Fza.Ibrahim:yes...diam tak bermksud semuanya okay n kita happy 24/7

thnks sudi baca....

NuRuL MoHaMaD said...

hehe. . .
tomeynye itew tengok dye bergolek camtuw. . .

:D

Sarah Sayuri Hartnett said...

@Nurul Mohamad:yes dear..itu yg klu hilang tak sggup nak mkn seharian..hahaha

;DDD

NuRuL MoHaMaD said...

heheh. . .
nakal sgt. . .

:D

Sarah Sayuri Hartnett said...

@nurul Mohamad:romeo je yg nakal eh..julietnya tak nakal..

;DD

NuRuL MoHaMaD said...

hahah. . .

:D

FaiZaH YaaKuB said...

aku ingat puisi pasal ko dengan tutttttttt hehe...opss jgn emo lariiiiii!!!

kasi pinjam romeo ko boleh??

D`littleye said...

touching..:)
nak link ke blog sy.:P

Sarah Sayuri Hartnett said...

@nurul mohamad:syhhh...rahsia antara kita je..

;DD

Sarah Sayuri Hartnett said...

@FAizah Yaakub:kau memang sngaja nak kena gigit kan....grrrr

hahaha

Sarah Sayuri Hartnett said...

@D'littleye:boleh saje...

thanks singgah :DD

Anonymous said...

Hilang
bila suatu saat nanti kau meninggalkanku.
aku percaya itu kesalahanku.
yang tak bisa jadi terbaik untukmu.
dan bila nanti kau tidak lagi denganku.
ku harap di saat kita masih bersama ini.
aku lah satu-satunya lelaki di hatimu….

Sarah Sayuri Hartnett said...

@mr anon:kerana romeo adalah romeo

dan romeo si Juliet hanya satu....

LinkWithin

Sayang Korang Ketat-ketat