Something To Think About.

There is no girl alike me. And there is no boy that like me. ; )






Wednesday, April 27, 2011

Bila Mana Kau Menukarkan Aku Menjadi Pengemis.

                    Tiada apa yang lebih menyakitkan dari dijatuhkan hukuman sebelum dibicarakan.Dari dituduh melakukan sesuatu tanpa ditanya terlebih dahulu.Manusia.Suka sangat menjadi hakim dan menjatuhkan hukuman tanpa menunggu peguam datang untuk memberikan sang penjenayah pembelaan sewajarnya.

                     Nothing could have hurt me more than to be accused of something I've never knew about it.If I never knew how could possibly I've done it.If you have accused me for stealing your money,I will  become a beggar to pay it.That doesnt mean I am the one who stole it.It's just I couldnt bear to be accused of something I've couldnt possibly done.I am not a thief.And I wouldnt become a beggar if you didnt mean so much to me.

                     Aku berpegang pada satu prinsip yang walaupun orang lain rasa ianya sangat bodoh tapi ianya prinsip aku bukan mereka.Prinsip dimana seseorang yang pernah menjadi sahabat tidak akan pernah menjadi musuh bagi aku.Dan seseorang yang tersayang tidak akan bertukar menjadi seseorang yang kubenci.Prinsip ini diaplikasikan dalam semua keadaan.Begitu juga dengan mereka yang berada di sini.Sekali aku memasukkan kamu ke dalam trusted list of mine,you will always become the people I trusted no matter if you didnt trust me anymore or if suddenly you learned to hate me.Berpaling dari prinsip ini bermakna aku perlu menjadi Ariel yang mati kerana kebodohannya ingin menukarkan ekor kepada sepasang kaki.

                     Jika kau tidak pernah memikirkan perasaan aku sebelum menuduh kenapa perlu memikirkan perasaan aku selepas mengetahui kebenarannya.Tidak perlu meminta maaf kerana aku tidak marah.I am not mad at you but I am hurt and I wont lie about it.It's just doesnt worth.Dan aku juga tidak pernah menipu orang yang aku percaya sekalipun kau menganggap itu satu penipuan dan sekali lagi kau menuduh aku sebagai sang penipu yang menjijikkan.Tapi aku masih berpegang pada prinsip yang kau kira bodoh itu.Yes,aku orang bodoh dengan prinsipnya yang bodoh.

                     Aku menjadi pengemis yang cuba membayar hutang yang aku tidak ambil kerana aku memahami keadaan kau.Mungkin adakalanya kau dihimpit kepenatan dan ditimpa kemarahan sehingga mengambil jalan keluar paling mudah dengan menuntut hutang dari aku.Tapi adakalanya kau juga perlu memahami keadaan sang pengemis ini.Apakah dia penat?Apakah ketika kau menuntut hutang dia sudah berada di tahap nyawa-nyawa ikan?Apakah dia tidak akan terluka dengan kau nanti?Tanyalah soalan itu terlebih dahulu dan kau akan faham yang sang pengemis ini juga seperti kau yang punya perasaan penat,tahu erti marah dan boleh memahami kekecewaan.


What to do.I am only a beggar and a beggar cant be a chooser.
But I cant see any sins if only you have asked this beggar first if she had stole anything than to angrily jump into conclusion that was made by your angry mind.









There is always a soft spot in my heart for you - even when you have done wrong, even when you have let me down,even when you couldn't care less



May Peace Be Upon Us.

Live,Laugh,Die Emotionally!

14 comments:

Abang Zam said...

elelee...comel je ayat last sekali tu

ade soft spot eh? ingat G spot

ade taman jugak..olololo~

Sarah Sayuri Hartnett said...

@Abang Zam:ehh..sila khaskan soft spot utk aku jugak eh...

G spot takde M spot byk la...

hahahaa

FzaIbrahim said...

sabar je lah.
manusia. mmg lumrahnya begitu.
dan bila keadaan menekan, mereka jadi tak rasional.

Sarah Sayuri Hartnett said...

@Fza.Ibrahim:yes I know that but sometimes I just wish if only they could re think their actions

but human is human anyway

NuRuL MoHaMaD said...

u have beautiful hearts. . .
i am jealous of u. . .
if i can be like u. . .

Sarah Sayuri Hartnett said...

@nurul mohamad:no im not...

but this is my princple dear...u also can take it as your principle...

NuRuL MoHaMaD said...

i'll try. . .
chill yah !

:D

Sarah Sayuri Hartnett said...

@nurul mohamad:hehehe...ok dear.i try to...

thanks for droppin by

Abang Zam said...

hahahaha..nak g spot jugak! m spot tu ape doh! hahaha

Sarah Sayuri Hartnett said...

@Abang Zam:M stand for MULIH spot....mau jua ka?

hhaahaha

Abang Zam said...

mulih?? tanak aku! aku tak sanggup kena mulih!

aku mulih kau nak? errkk

aku still tak faham mulih tu berdiri utk apa

Sarah Sayuri Hartnett said...

@Abang Zam:aku nak buat segmen bahasa Kedah kau tanak...hahaha

mulih tu sama erti dengan "Kena"

so kau tak boleh guna mulih di awal ayat wlaupun kau nmpak betul tp ianya salah..

Silent said...

you are a rich beggar honey.:DD

Sarah Sayuri Hartnett said...

@Silent:hehehe...mybe.but it doesnt matter whether a beggar rich or not.because in the eye of the public,at the end of the day,a beggar is still a beggar...


;)

LinkWithin

Sayang Korang Ketat-ketat