Something To Think About.

There is no girl alike me. And there is no boy that like me. ; )






Tuesday, April 5, 2011

Ada Orang Yang Takut Dengan Belog Aku.


                   Aku mendapati belog aku ditakuti orang.Okay...sebenarnya lebih kepada style penulisan aku.Ada yang cakap aku terlebih sick dan emotional.Aku tak nafikan yang aku emotionally sick.Sick yang lain-lain tak perlu korang tahu secara detail.Ada yang rasa sick baca entries aku yang sick sebab kadang-kadang entries aku happy mappy je.Kalau baca siap boleh gelak tergolek-golek lagi.Sebelum ni aku dah cakap yang bukan semua entries aku happy,kebanyakannya lebih kepada entri hitam.Korang tahu apa itu entri hitam?Kalau tak,pergi Google.

korang rasa gambar ni menakutkan ke?Tak ,kan...?


                Maybe korang perlu fikir balik secara serius dan mendalam sebelum menghakimi seseorang.Jika kita semua asyik nak judge people,maka dunia ni akan dipenuhi hakim tak bertauliah.Yeah...korang boleh fikir apa saja tentang aku untuk menambahkan dosa tapi apa yang korang fikir tak semestinya betul dan apa yang korang nampak belum tentu lagi perkara yang sebenar.So,teruskan berfikir.

               Memandangkan aku tak rasa sick sangat hari ni,aku pun bekerjasama dengan kawan-kawan FB yang entah sapa aku tak kenal.Dan setelah memujuk rayu lebih 10 orang kawan akhirnya aku pun ditag dalam beberapa soalan yang happy.SO,aku pun boleh taip entry yang happy so that korang tak rasa digusting baca belog aku.Malangnya diorang tag aku dalam entri cintan cintun plak.Fuuu*k!


            Sebelum mulakan aku perlu masuk mood gadis gediks dan manja terlebih dulu,so jom jerit sama-sama."Yaww...weee!!"Berikut merupakan entri sebenar yang ditaip dengan rasa "gembira."

.........................................................................................

1)How We Met?

                 Camne ek?Rase ingat-ingat lupa lak.Ececeh..Hehe...Urmmm...mase tu itew kecik lagi.Rasanya dalam 4 ke 5 tahun macam tu.Saye tak bape ingat ni tapi awak ade citew balik kan aritu?Nasib baik gak awak citew kalau tak tak dapat nak share.Cmner awak buleh ingat tapi saye tak ingat ni?Okey..berbalik citer asal.Even kita duduk satu kampung tapi saye tak kenal awak.Huisyyy..nasib bek dapat jumpe kan.Kalau titak TT_TT.Nasib bek balik kampung atok sebelah abah mase raye even mummy dah mengamuk sebab tak dapat balik kampung dye.Sheyesly saye tataw yang abah saye dan ayah awak kawan baik mase kecik dulu.Malam tu time packing barang nak letak dalam keta sebab nak balik,ayah awak bawak awak sekali singgah umah atok saye..

                 Time tulah first sekali itew jumpe.Mula-mula saye main sorok-sorok belakang abah coz malu-malu kucing gitu.Bila awak tengok muke saye terus awak jerit dengan gembira.Awak cakap,"Ayah..ayah.Dia budak yang dalam tV tu kan?" Bila dengar awak cakap camtu,saye pun jenguk muke.Then nampak awak.Saye tengok awak,awak tengok saye balik dengan mata tak berkejip.Sorila mase tu saye tataw lagi yang awak puji saye macam Barbie kat dalam tV tu.Kalau tau,mesti dah melompat-lompat dan lari satu kampung.Ewahh...ini dah melebey.Okey..okey..Macam tula pertemuan pertame itew.Cayyangg awak....!



.......................................................................................

                    Sudah.Aku dah tak larat nak memaki sambil taip benda-benda macam ni.Ada lagi soalan tapi kalau aku letak semua dalam ni akan jadi satu karangan panjang yang Hitler pun taknak baca.Sebenarnya Hitler tak boleh membaca.Itu fakta dari aku.

                 Sila jangan percaya pada jawapan aku sebab semuanya hampeh...tak benar semata-mata palsu.Because i'm single mingle till now.Sape nak masok line?Cepat.Sebelum tu korang perlu tau yang aku bangun pukul 10 pagi weekends dan hanya pandai masak megi.But,who care?Dah.Aku nak pegi layan shisha jap sebab taip entry macam ni buat aku bertambah sick.

May Peace Be Upon Us.

Live,Laugh,Die Emotionally!

7 comments:

daylachan said...

haha kelakar!nice;)

Sarah Sayuri Hartnett said...

@Daylachan:thanks....see...I'm not always sick..hahahaha..;))

Abang Zam said...

eee..klaka lah awak nie..tomey! tomey!

ni entry tak emo pung..ni entry paling seronot itew ace..hikhik

besh nyew tulis macam niew~

Sarah Sayuri Hartnett said...

@Abang Zam:sila kawal emosi anda...

itew pung shukew gak...ececcehh..

buleh lar owez tulis camniew... ;))

Rafi Nilhan said...

whoa.. ni ko punye non-emo side ek.. pandai gak lyn tiut.. hahahaa.. nice :)

nub said...

hang memang rockz. haha

Sarah Sayuri Hartnett said...

@Rafi Nilhan:ahakss...jgnla puji itew...itew segan...;))

@Nub:org uthagha rocks babe...;))

LinkWithin

Sayang Korang Ketat-ketat