Something To Think About.

There is no girl alike me. And there is no boy that like me. ; )






Friday, December 30, 2011

Aku Tak Ajar Kau Untuk Jadi Pengemis.


               Ini untuk followers dan readers and for those who concerns.

               Setahun sudah kita bersama...errr maksud aku secara literalnya iaitu bersama di sini.Di belog ini.Untuk yang masih setia di sini,aku ucapkan terima kasih.



Terima kasih kerana terus mengunjungi aku walau terkadang aku tidak mengunjungi kau semula.

Terima kasih kerana membaca biarpun kau boleh terus menjerit di Kotak Jerit tanpa perlu melakukan apa apa.

Terima kasih kerana mengikut(Follow) walaupun kau tahu aku takkan follow kau balik.

Terima kasih kerana mengambil berat biarpun kadang kala kau tidak memahami apa yang aku sampaikan.

Dan untuk komen komen itu,terima kasih kerana sudi menaip sepatah dua kata.Aku menghargai setiap yang kau tulis biarpun ianya tidak semestinya satu pujian.

                   Kalau ada yang bertanya mengapa aku tidak banyak berinteraksi atau memFamouskan diri sendiri,maka jawapan aku ialah aku tidak mahu mengajar dan membiasakan followers dan readers aku menjadi pengemis.Faham maksud aku?Pengemis di sini bermaksud kau follow orang lain dengan mengharapkan orang akan follow kau balik.Dan kau singgah di belog orang lain dengan harapan mereka akan mengunjungi belog kau.Atau kau komen dengan harapan orang akan perasan kewujudan kau.

No,no,no....my dear readers,itu tidak betul.Sangat tidak betul.Bila kita melakukan sesuatu atau memberi sesuatu untuk orang lain,sentiasalah ingatkan diri kita yang kita melakukan itu kerana kita mahu melakukannya bukan mengharapkan balasan.


Kalau suka,Followlah.

Kalau mahu,bacalah.

Dan kalau sudi,singgahlah ke sini.


Tidak ada paksaan dari aku tetapi kalau kau melakukan mana mana dari di atas,maka ingin sekali aku mencurahkan ucapan terima kasih dan penghargaan kepada kau.

Terima kasih kerana berada di sini dan membaca ini.




Ini untuk kau.







May Peace Be Upon Us. 

Live,Laugh,Die Emotionally!

Tuesday, December 27, 2011

Can I Have Your Facebook Password?



















May Peace Be Upon Us.

Live,Laugh,Die Emotionally!

Sunday, December 25, 2011

Aku Sambut Krismas.Kau Pula Bagaimana?


                 Ya,ini mungkin mengejutkan bagi kau.Kau boleh menuduh aku murtad,kau boleh mengatakan aku sudah hilang akal.Aku tidak peduli.Sebab bukan dosa aku yang akan dicatat Raqib Atid nanti.Bukan aku yang akan disoal Tuhan kerana memfitnah nanti.

                 Hakikatnya memang aku sambut Krismas.Adik adik aku sambut Krismas.Rasanya Krismas lebih meriah dari Hari Raya kalau di rumah kami.Aku lebih teruja menantikan Krismas dari Hari Raya setiap tahun.

                Sebenarnya ianya bukan tentang nama perayaan itu tapi bagaimana perayaan tersebut disambut.Kalau tahu cara cara yang betul untuk menyambutnya,maka tidak kisahlah perayaan apa sekalipun yang kau sambut,akidah kau takkan terpesong.This has nothing to do with faith or whatsoever.That's all NONSENSE!Kalau kau sambut dengan cara yang tidak kena,berpakaian seksi terdedah sana sini,pembaziran merata rata,Hari Raya pun boleh jadi haram tahu?

               Kesimpulannya,kami sambut Krismas.Kau pula bagaimana?Tidak?Mahu mula menyambutnya tahun ini?Marilah.Jom.Kata 1Malaysia kan?




Nota Kaki:Dan aku juga dengar Christmas Carol.So?Haram,haram,haram....Cepat unfollow aku.Nanti kau semua terpengaruh dengan unsur Illuminati pulak.Kehkehkeh....






Ni santa aku.Kau hado ka?




Santa is coming to the town....








May Peace Be Upon Us.

Live,Laugh,Die Emotionally!

Thursday, December 22, 2011

Dont Judge A Book By Its Cover.


                Dont judge a book by its cover.Okay.I admit.This may sound as cliche as it may be but hell yeah...this is what I'm going to scribble today.

                A book.Its cover.A book and its cover.They are two different things which although may seem to stick together.

                We may have come across this cliche phrase for like thousand times but still we cannot help ourselves from continue judging people unintentionally or without conscious.

                Benci dan marah apabila dihakimi sebelum seseorang itu benar benar mengenali kita?Tidak.Sebenarnya aku suka bila dihakimi oleh orang yang tidak mengenali aku.Dengan itu kita boleh tahu,apa perkara pertama yang terlintas di fikiran orang bila melihat kita.

               Pernah dikatakan bodoh,aku hanya tersenyum.Kalau dikatakan hodoh juga aku tersenyum.Sombong,pesimis,comot,selekeh,katalah apa sahaja.Ahhh....hidup ini terlalu singkat untuk terlalu memikirkan cercaan dan kata kata orang.

              "Yalah,aku bodoh,kau pandai...Kau kan ada banyak A's dari aku."Bibir masih lagi mengukir senyum.Yang mengutuk juga tersenyum.Tapi ada sinis dalam senyumannya.Mungkin puas hati kerana dapat membuatkan aku mengakui kepintarannya.Barangkali juga dia sedang menikmati detik detik kemenangan sementaranya.

              Kemenangan sementara.Ya,kemenangan yang sementara itu punah bila hakikat sebenar terjojol juga akhirnya.Dia tersenyum.Tapi senyum itu kali ini dipenuhi dengan rasa serba salah dan malu tahap maksima.Hendak memandang muka aku pun rasanya dia sudah tidak mampu.

             "Itulah kau,kan aku dah cakap jangan cakap sembarangan.Sekarang kan dah kena.Pergilah minta maaf."Rakannya memujuk tapi dia hanya diam.Menikus di situ sambil sesekali melirik aku dengan ekor mata.

             Kemaafan yang sehingga kini tidak terpohon.Tapi aku tidak kisah.Dia tidak ada salah apa apa dengan aku.Mungkin hanya pemikirannya yang terlalu cetek atau mungkin juga kerana mulutnya yang terlalu becok.Bagi aku,sudah menjadi lumrah bagi manusia untuk menilai seseorang jadi kalau dia salah kerana tersalah menilai aku maka aku maafkan.Tidak ada yang perlu dipanjangkan lagi.

            Aku boleh jadi sesiapa sahaja yang aku inginkan dan sesiapa sahaja yang kau fikirkan.Mungkin aku boleh menjadi pengemis kotor di jalanan,mungkin seorang model ramping di pentas peragaan atau seorang muslimah bertudung labuh yang sentiasa memasukkan agama dalam percakapan.Aku boleh jadi sesiapa sahaja yang aku mahukan.Dan kau boleh fikir apa yang kau mahukan.Ya,begitu sahaja.Senang bukan?

          Tapi aku lebih suka menjadi diri sendiri.Dan aku lebih suka kalau kau berjaya melihat aku sebagai aku.












May Peace Be Upon Us. 

Live,Laugh,Die Emotionally!

Tuesday, December 20, 2011

We're Lesbians,We're Okay.












See people.They are lesbians,they are okay.

But of course it didnt last long.XD.










May Peace Be Upon Us.

Live,Laugh,Die Emotionally!

Sunday, December 18, 2011

You Have Your Mother's Eyes.









 Well,I'm pretty sure he does has.

 Lol......Die laughing!








May Peace Be Upon Us. 

Live,Laugh,Die Emotionally!

Friday, December 16, 2011

The Lie Detector Robot.


A dad buys a lie detector robot which slaps people when they lie.
He decides to test it at dinner.
Dad:Son, where were you today?
The son says,"At school dad."
Robot slaps the son.
"OK, I watched a DVD at my friend’s house!"
Dad: What DVD?
Son: cartoon. 
Robot slaps the son again.
"OK, it was a porno" cries the son.
Dad: What! When I was your age I didn't know what porn was.

Robot slaps the dad! 

Mom laughs "Ha!Ha!Ha!"

Mom: He's certainly your son.
.
.
.
.
.
.
Robot slaps the mom!








Nota Kaki:Faham ka?











May Peace Be Upon Us.

Live,Laugh,Die Emotionally!

Wednesday, December 14, 2011

Kau Perempuan Yang Aneh.



                Kau perempuan yang aneh kau tahu.



                Seseorang pernah mengatakan itu kepada aku.Aku tidak tahu apa yang dimaksudkannya dengan aneh.Mungkin kerana aku tidak bersikap sepertimana perempuan perempuan lain,maka aku dipandang sebagai perempuan yang aneh.

                Mungkin kerana aku tidak ber"camwhoring" dan buat duck face,maka aku dikatakan aneh.

               Mungkin kerana aku tidak mengambil ribu riban keping gambar setiap kali keluar bersiar siar di pasar ikan maka aku dikategorikan perempuan aneh.

              Mungkin kerana aku tidak bermake up tebal dan bermata hijau biru maka aku tidak seperti perempuan normal yang lain.

             Mungkin aku aneh kerana aku berselipar bukannya berhigh heels.

             Mungkin juga disebabkan aku tidak berpeluk cium,bergeli gelian dengan lelaki yang selayaknya dipanggil pakwe.

            Mungkin kerana aku tidak merajuk atau mengada ngada seperti siamang yang minta dipujuk,oleh itu aku dikatakan aneh.

            Aku aneh kerana aku tidak bertukar tukar pakwe seperti tukar baju?

            Kerana aku tidak bershawl melilit lilit seperti mereka?

            Kerana aku tidak terlalu terkejar kejarkan fashion?

            Kerana aku bukan seperti mereka?

           Atau mungkin kerana aku tidak bersifat seperti perempuan yang kau mahukan,maka kau melihat aku sebagai perempuan yang aneh.

           Mungkin aku patut mula menjadi perempuan normal.Kau rasa bagaimana?




Kau juga rasa aku aneh kah?








May Peace Be Upon Us. 

Live,Laugh,Die Emotionally!

Monday, December 12, 2011

Kuda Awak Telefon!


Pada suatu hari yang tenang,seorang suami sedang relaks sambil duduk membaca suratkhabar.Tiba tiba datang si isteri membawa tudung periuk.
PANG!!!
Diketuknya atas kepala si suami.Si suami yang
terpinga pinga bertanya,“Aper hal ngan awak nih….kenapa awak ketuk kepala saya??
Si isteri pun menjawab. “Nah! Awak tengok nih!"sambil menunjukkan secebis kertas yang tertulis nama,'Mary'.Si isteri tentulah menyangka si suami mempunyai kekasih lain yang bernama Mary.
Dengan tenang si suami menjawab."Ooo….itu nama kuda yang saya bertaruh semalam,namanya Mary."
Si isteri pun agak puas hati dengan penjelasan suaminya lalu terus menyambung kerja di dapur.

Selang seminggu berlaku ketika si suami sedang rehat rehat membaca suratkhabar seperti selalu.
PANG!!!
Si isteri mengetuk kepalanya sekali lagi.Kali ini lebih kuat.Si suami pun bertanya."Aper hal plak awak ketuk kepala saya kali nih???"
Dengan selamba si isteri menjawab,“kuda awak telefon!!”








May Peace Be Upon Us.

Live,Laugh,Die Emotionally!

Saturday, December 10, 2011

Tips Sekiranya Anda Dirompak(ATM).



TIPS :

Sekiranya anda dirompak dan dipaksa untuk mengeluarkan wang akaun anda daripada mesin ATM,anda boleh meminta bantuan cara senyap dengan memasukkan no Pin anda di mesin ATM cara terbalik. 
Sebagai contoh jika no Pin anda adalah 123456, jadi anda harus memasukkan nombor 654321. Mesin ATM akan mengenalpasti nombor tersebut adalah nombor yang diterbalikkan daripada nombor yang sebenarnya melalui kad anda yang masukkan ke dalam mesin tersebut. 
Mesin ATM akan tetap mengeluarkan wang tunai seperti biasa, tapi apa yang kita tidak ketahui, pihak Bank dengan segera akan menghantar pihak berkuasa (Polis) kepada anda. 
Perkara ini pernah disiarkan di TV baru-baru ini dan ianya menyatakan kaedah ini jarang diguna disebabkan ramai orang tidak mengetahui akan kewujudan sistem yg seumpama ini.





Nota Kaki:Sapa pernah try cara ni dan berhasil silalah bagitahu aku.Kalau yang tak pernah try lagi tu,tunggulah hingga anda dirompak dahulu baru testing.












May Peace Be Upon Us. 

Live,Laugh,Die Emotionally!

Tuesday, December 6, 2011

Ramai Saja Yang Bermata Hijau Sekarang Ni.



Baby Hazel



 Baby Hazel-18mm

 0-250

 RM25



 DIALOGUES:


"Eh....baru aku perasan.." 

                 Kawan aku di sebelah menegur setelah lebih kurang 3 minit dia memerhatikan aku tanpa kata kata.Cuak jugak aku.Ingatkan dia dah psiko ke hapa...

"Hmmm?"

"Mata kau bukan kaler hitam lah...."

"Hmmm...habis tu kaler apa?Hijau ke?"

 "Urmmm...kaler ****** lah...."

"Oh...biasalah tu.Apa kau nak heran,sekarang ni ramai je yang bermata hijau dan biru."

 "Hmmm...betul jugak."






Nota Kaki: Kawan aku di atas dulunya memakai glasses masa dia menegur tentang mata aku.Sekarang dia pun dah bercontact lenses.Biru hijau jugak mata dia.Biasalah,gadis semasa mana boleh kalah dengan peredaran zaman.Malulah kalau mata kau masih warna asal beb...Malu....

Kat atas tu bukan iklan contact lens ya.Aku tak jual dan tak pakai contact lens even aku rabun separuh mati.











May Peace Be Upon Us. 

Live,Laugh,Die Emotionally!

Sunday, December 4, 2011

Three Men In A Prison.




3 men in Prison:

  • A Rapist
  • A Psycho
  • A Gay.

 
Rapist: If I Find a Cat here I will
#uck it hard till it dies!

Psycho: Oh Yeah! And once it's dead
I will #uck it till I die!

Gay Standing in the Corner Softly
Says: *Meeoowww*
 
 

Better be a gay instead eh?












May Peace Be Upon Us. 

Live,Laugh,Die Emotionally!

Friday, December 2, 2011

Cabut Bulu Kening Pun Haram Jugak.


                 "Eh,kau ni semua nak pertikaikan.Semuanya tak kena.Macam kau sorang ja yang betul.Yang haram tu haramlah,tak perlu kau nak halalkan."

                "Ya aku tahu."

                "Semakin hari kau ni dah semakin pelik aku tengok.Dah macam..."

               "Macam apa?"

               "Dah macam orang takde agama."

               "Hmmmm...."

               "Islam kan pentingkan halal haram.Kau kena tahu itu.Kena ambil berat.Jangan main redah je."

               "Hurmmm...."

               "Tengok,asal aku nasihat sikit je kau buat muka.Aku tahu kita semua ni bukannya sempurna sangat.Tapi kalau aku ada ilmu tak salah aku bagi nasihat...bla..bla....bla...blablabla..."

                "....."

                "Kau jangan jadi macam si J*** tu.Dia tu dah memang takde agama lagi.Orang cakap haram dia cakap halal.Semuanya halal bagi dia."

                "Urmm..."

                "Aku dah bagi nasihat ni kira dah lepas bahagian aku.Kalau kau nak teruskan juga buatlah,aku tak akan disoal lagi oleh Tuhan di akhirat nanti.Tanggungjawab aku dah lepas...blablabla...bla bla..blabla.."

               "Terima kasih atas nasihat kau."
 
                "Kau perli aku ke tu?"

                "Setahu aku....cabut bulu kening pun haram jugak."Aku melirik seketika ke arah keningnya yang baru sahaja "dikemaskan" petang tadi.





 PWNED!!!Hahahaha.....





Nota Kaki:Betul ke cabut bulu kening tu haram?Aku main bedal je.Aku mana tahu apa apa pasal agama ni.Aku kan tiada agama.Lol.









May Peace Be Upon Us.

Live,Laugh,Die Emotionally!

Wednesday, November 30, 2011

I Should.


 Mungkin aku patut berkawtim dengan Tuhan semasa aku mempunyai peluang dahulu.

 I should have done it.

 A.M.,Tuhan benci orang yang suka mempertikaikan kuasaNya,apakah kau sudah lupa?













May Peace Be Upon Us.

Live,Laugh,Die Emotionally!

Monday, November 28, 2011

Kalau Tak Suka,Jangan Bagi Harapan.


DIALOGUES:


"Dia ajak bertunang."

"Then bertunanglah."

 "Gila,aku tak mau!Aku tak suka dia."

 "Dah 4 tahun baru kau cakap tak suka?"

 "Aku nak belajar.Pelajaran lebih penting."

 "Okay."

 "Lagipun aku tak suka dia.Aku tak mau dia."

 "Habis kenapa bagi harapan?"

 "Dia yang terhegeh hegeh nakkan aku.Biarlah..."

 "Kalau tak suka,tak payahlah layan dia.Jangan bagi harapan.Bila orang dah betul betul suka,kau akan tinggalkan dia,begitukah?"

 "Aku masih belum puas enjoy.Masih muda.Aku tak mahu terikat dengan siapa siapa."

 "Kalau begitu,kenapa tidak beritahu dia awal awal?Perasaan orang bukannya barang permainan.Diambil bila kau suka dan dibuang bila kau sudah tidak mahu."

 "Hmmmm...."

 "Suka hatilah."

 "Aku akan kahwin dengan sesiapa sahaja yang mak pilih asalkan bukan dia."

 "Tapi mak takkan pilih orang lain selain dia."








Baju ni untuk bertunang pun cantik jugak.Kan?









May Peace Be Upon Us. 

Live,Laugh,Die Emotionally!

Saturday, November 26, 2011

Kalau Binatang Ada Facebook.


Kalau binatang ada akaun Facebook macam kau semua kat sini, agak-agak begini lah ya binatang tersebut update STATUS yang macam kau semua selalu post tu.



Cicak : Tuan rumah baru beli raket elektrik, gua kenduri nyamuk BBQ malam nih...

Nyamuk : Baru habis ronda rumah Ajoi... kenyang burp, Alhamdulillah. ..

Aedes: Baru jer selamat bagi injekan maut, yeah!!!

Ayam: Tidaaaaaaaaaaaak, Besok majikan gua mau buat kenduri kesyukuran, gua mau di sembeliiiiihhh! ...

Cicak : isteriku tersepit pintu

Kucing Betina: "Anak i yang ke-5 baru tanya siapa bapaknya. I bingung nak jawab apa. I sendiri lupa bapaknya siapa."

Ayam : Kawan kawan...kalu esok guwe tak update...bererti guwe udah di goreng....I luv u all... jangan luper wat kenduri arwah untuk I yaa...

Nyamuk: Siot, sekali drug addict gua hantam daaaa. Gua positif HIV AIDS... uwaaaaaaa

Cicak : Mau ke ke bilik air anak tuan rumah jap ... baru beli videocam baru ...

Kucing: Baru je add awek sebelah umah... keturunan PARSI beb!!!

Tikus: Operasi malam ni... selongkar kitchen kabinet... sape nak ikot?

Katak : malam ni nak wat konsert la..da lama tak ujan ni..hangat oii..

Ular : rasa mcm nak makan lauk telur la malam ni..mana nak cari ek..

Anjing: Aku tension bila ada mat rempit berkumpul tepi rumah aku tiap malam. Nak tido pun tak senang,HANJENG punya org.

Kuda: Patah kaki.Rider aku bangang salah timing bila nak lompat pagar, sekarang rehat kat kandang.

Kura-kura: Aku sakit hati bila bini aku berjalan. Lembab mcm siput babi

Siput babi: Aku sakit hati bila bini aku bergerak. Lembab mcm kura2

Gagak: Tadi jumpa ayam KFC. Jangan jeles

Burung Kakak Tua: Penat betul nk ubah stigma masyarakat. Walaupun aku Burung Kakak Tua, tapi aku burung Jantan!!!

Babi hutan: Susah betul nak cari makanan halal sekarang ni.

Kera: Semalam GF aku bagi bunga. Sedap jugak kunyah

Tikus: Aku makan mee goreng mamak kat Al Naz maju@precint 9. Meh la join sekali.

Lalat: Asyik hurung bangkai je. Alhamdulillah hari ni jumpa nasi bungkus.

Sotong; Aku bengang bila tapak sulaiman ejek aku si lembut

Kucing : update petang karang tepat jam 5.00pm slow ngendap ala2 pink panther nyurik ikan bawal kepunyaan kak lela majnun. ..

Lipas : merasmikan pengunaan kepak baru,cantik sekali bila dikembangkn. ..gerun tengok member aku kena tarik dengan jeli2 panjang kepunyaan cik cicak..eee seram nyeee....

Itik serati : hahahhaa lawak lawak... ayam serama tu ade hati jalan tersengguk sengguk. ...nak tiru aku le tu.. lol....

Ikan laga: Boring sey, duduk sorang sorang dalam tanki ni.

Ikan parang; Kurang asam punya manusia, letak gambar aku kat depan bekas keropok

Ikan Jerung: Kenapa takde sorang pun nak add/approve aku. :-(

Ikan Sepat: Terkenang jiran sebelah yang dah dijadikan ikan pekasam. Al Fatihah

Ikan Bilis: Wah ramainya kawan kita. Tahniah remy, ko kawan aku yang ke 5000.

Ikan Arowana: Cantik tak sisik I? Cantik kan ?

Ikan Mas Koki: macam mana nak kurus nie?











May Peace Be Upon Us.

Live,Laugh,Die Emotionally!

Thursday, November 24, 2011

Cara Untuk Kelihatan Cool Di Hadapan Awek Anda.



1.Ketika di dalam pawagam--Tetiba sakit perut dan terlepas angin yang piaww baunya,anda hanya perlu menyalahkan orang sekeliling anda supaya anda kelihatan 'cool' dihadapan awek anda.

2.Sewaktu kemalangan kecil--Awek anda jatuh tersungkur kerana tersadung batu dihadapan orang ramai.Anda hanya perlu memaki hamun batu itu agar orang ramai perasan bahawa anda sentiasa menyebelahi kekasih anda.

3. Ketika dikedai makan(kepada yg merokok)--Selepas makan anda menghisap rokok tanpa menghiraukan sebarang notis larangan.Tiba tiba tauke kedai memaki anda dengan mengatakan bahawa di restorannya adalah kawasan larangan merokok,anda yang mula malu di hadapan kekasih hanya perlu menjawab "Dey macha,u letak signboard no smoking tu dekat kaunter...so, i duduk dekat meja makan ni takde signboard no smoking pon.".Anda perlu melafaskan ayat tadi dengan yakin agar kekasih anda bangga dengan anda.

4.Ketika krisis kewangan dipertengahan bulan--Awek anda mengajak anda bersiar siar dihari yang cerah,anda cuma perlu menjawab "Sayang ,rasanya ari ni akan ujan lebat la .. nanti u demam,i yang susah"  -Ini dapat mnjimatkan wang anda.

5.Ketika diberi pilihan--Awek anda bertanya jika anda diberi pilihan antra KLCC dengan dirinya,yang mana anda akan pilih.Anda hanya cuma perlu menjawab "I akan pilih KLCC sebab KLCC lebih tahan lama dan banyak awek awek yang cun kat situ." Jawab dengan penuh yakin agar awek anda memahami niat sebanar anda.



Sekian dari saya.Amalkan tips ini jika anda ingin mnjadi kekasih yang 'SEJATI'.




Boleh juga melakukan ini untuk kelihatan cool.











May Peace Be Upon Us. 

Live,Laugh,Die Emotionally!

Tuesday, November 22, 2011

Salesgirl Wanted.









 Siapa mahukan kerja ni?

Terbuka kepada lelaki sahaja.Lol...










May Peace Be Upon Us. 

Live,Laugh,Die Emotionally!

Sunday, November 20, 2011

I Wish I Can Tell You That I Hate You.






How I wish that I can tell you that.How I wish I can yell at you very face to go and fucked yourself.How I wish I can pay you back for what you did to me.How I wish I can drown you into that very hell hole that I've been.For you have made me live a pandemonium life.For you have turned me from human into a receptacle.

 Too bad...too bad.I pity me.Myself.
















May Peace Be Upon Us.

Live,Laugh,Die Emotionally!

Friday, November 18, 2011

The Secret To Success.








 This is so true.

In order to succeed we must but to know who to be blamed for your failures.XD.












May Peace Be Upon Us. 

Live,Laugh,Die Emotionally!

Wednesday, November 16, 2011

Sekali Lagi.


                  Rantai rantai besi yang kukuh itu semakin erat melilit pergelangan tangan.Sakit.Terasa sejuknya besi sampai ke tulang hitam.Aku ingin berlari.Melepaskan diri dari semua ini.Bebas.Saat ingin melangkah aku tersedar yang rantaian besi itu kini turut mencengkam kuat kedua belah kaki.Takut.Sendirian.Gelap.Tidak dapat berbuat apa apa.Sekali lagi aku minta untuk mati.Sekali lagi.














May Peace Be Upon Us.

Live,Laugh,Die Emotionally!

Monday, November 14, 2011

Mom???









Seriously mom?What dark powers do you actually posses?








May Peace Be Upon Us.

Live,Laugh,Die Emotionally!

Saturday, November 12, 2011

When Voldermort Has Facebook.
















May Peace Be Upon Us.

Live,Laugh,Die Emotionally!

Thursday, November 10, 2011

Mari Berkenalan Dengan Kaunselor Cinta Anda.


              Sejak kebelakangan ini,aku perasan aku semakin kerap memberi tips tips kepada mereka yang putus cinta ataupun mengalami masalah cinta.Contohnya,pakwe/awek kahwin lari dengan orang lain,pasangan curang,pasangan merajuk,pasangan yang nak breakup and so on.Dan i've got this feeling yang sebenarnya seronok juga mendengar masalah orang lain dan membantu mereka menyelesaikannya.

             Itu menyebabkan aku ada terfikir yang kemungkinan besar kerja di bahagian psikologi adalah sesuai untuk aku.Tapi ada sebahagian diri aku yang membantah,katanya "WTH eh Sarah Sayuri?Kalau semua kau nak jadi,semua kerja kau nak ambil,habis orang lain nak jadi apa?!" So and so,dan aku pun membatalkan hasrat aku untuk terjun ke bidang psiko.Walau begitu,aku masih lagi kaunselor yang tidak bertauliah yang akan cuba menyelesaikan masalah orang yang bermasalah seandainya masalah itu bukannya masalah yang bermasalah bagi aku.Faham maksud aku?Bagus.Bagus.Kau semua memang boleh diharapkan.

            Jadi,ini sahaja yang aku ingin sampaikan.Mari berkenalan dengan kaunselor anda.Say hi to her!



Pasangan yang berjaya aku satukan baru baru ini.



 Nota Kaki:Kata orang,mereka yang mahir menyelesaikan masalah orang lain sebenarnya 

mempunyai banyak masalah sendiri yang terbengkalai.Errrkk...*terasa,terasa...*






May Peace Be Upon Us.

Live,Laugh,Die Emotionally!

Tuesday, November 8, 2011

Dalam Proses Menjadi Matang.


"Kau dah banyak berubah sekarang."

"Aku rasa macam sedang bercakap dengan orang lain."

"Betul ke kau ni.....(sebut nama aku)?"


                Itu kata kata yang datang dari kawan kawan sekolah rendah aku.Ya.Aku ulangi,kawan kawan sekolah rendah aku.Masa aku darjah 1 sampai darjah 6 dulu.Lebih sepuluh tahun lepas.Lebih dari sepuluh tahun sudah berlalu.Aku rasa tidak ada apa yang mengejutkan seandainya kau sudah tidak mengenali aku lagi.Kerana sepuluh tahun bukanlah masa yang singkat.Seorang bayi pastinya sudah memasuki alam persekolahan dalam masa sepuluh tahun.Kanak kanak yang berada dalam darjah 6 pulak kemungkinan sudahpun bergelar pelajar universiti dalam masa sepuluh tahun.

              Dalam proses menjadi matang,banyak yang kita terpaksa tempuhi.Perkara perkara yang kita tidak mahukan dan tidak harapkan pun terpaksa juga kita lalui.Sepertimana tiram yang kosong dibiarkan selama sepuluh tahun.Kemudian bila dibuka selepas itu ianya tidak kosong lagi.Tekalah, ada apa di dalamnya?Mutiara.Ya cantik bukan.Manusia juga seperti tiram yang kosong itu pada peringkat awal mereka mula mengenal dunia.Semakin lama dan semakin banyak kau ditimpa kesusahan,kau akan semakin berharga.Pengalaman mendewasakan. 

             Mutiara yang paling cantik terhasil dari tiram yang paling banyak menerima pasir dan yang paling banyak berdepan dengan hakisan.Biarpun begitu tiram tersebut tidak mengalah.Ia teruskan juga.Dan hasilnya adalah mutiara yang lebih berharga dan lebih cantik dari yang lain.Begitu juga halnya dengan manusia.Mereka yang tidak pernah menjadi hodoh tidak akan menjadi cantik.Mereka yang tidak pernah berasa susah tidak akan pernah berasa senang.Dan yang tidak pernah sedih tidak akan tahu apa itu gembira.Kalau kau melihat seseorang itu dan berasakan dialah yang paling cantik dan paling berharga dari yang lain,yakinlah bahawa orang itu telah merasai bagaimana menjadi paling hodoh dan tidak bernilai.

                 Aku yang kau lihat sekarang tidak sama dengan aku yang kau lihat sepuluh tahun yang lepas.Apa yang aku lalui lebih banyak dari apa yang aku harapkan.Mungkin ada sedikit perubahan.Mungkin kau akan mengatakan kau tidak mengenali aku lagi.Mungkin ada juga yang menaruh syak wasangka bahawa aku sudah berubah menjadi lebih teruk.Tidak apa-apalah.Aku masih kenal siapa diri aku.Dan pastinya kalau kau lihat betul betul,kau akan percaya yang aku masih diri aku yang dulu.Masih ada sebahagian dari "dia" yang kau kenal dahulu dalam diri aku.Kalau kau tidak mahu percaya,maka tidak ada apa apa lagi yang boleh aku lakukan.Terpulang.Kau punya pemikiran sendiri yang aku tidak punya kuasa untuk mengawalnya.
















May Peace Be Upon Us. 

Live,Laugh,Die Emotionally!

Sunday, November 6, 2011

Ada Pakwe Pun Macam Tak Dak Pakwe Saja.


                 Ramai rakan rakan aku merungut.Ramai perempuan di Facebook merungut.Merungut tentang permasalahan yang satu inilah.Kata mereka ada pakwe pun macam takdak pakwe sahaja.Mungkin kerana mereka tidak dipedulikan.Mungkin kerana pakwe mereka sekejap ada sekejap hilang entah ke mana.Mungkin juga kerana mesej dan panggilan telefon tidak berbalas.Menanti kedatangan sang pria tercinta ibarat menanti buah yang tak gugur.

                Akhirnya kekecewaan diluahkan dalam Facebook,kepada rakan rakan dan juga pelbagai medium yang difikirkan perlu.Lebih teruk kalau ada yang mula menaruh syak wasangka bahawa pakwe masing masing sudah bermain kayu tiga,empat dan seterusnya di luar pengetahuan mereka.Kemudian adegan serang menyerang dan tuduh menuduh mula dijalankan kepada kaum sejenis yang disangka cuba merosakkan cinta suci yang dipupuk.Memaki maki sang perempuan yang kononnya cuba merampas kekasih hati tercinta.Bagi yang lebih beradab mungkin adegan serang menyerang ini hanya akan dijalankan kepada pakwe sendiri dan tidak melibatkan mana mana pihak luar.

              Jadi bagaimanakah cara untuk menyelesaikan masalah ini?Bagi pendapat aku,itu pakwe kau,kau sendirilah uruskan.Okay...okay.Kita serius sekarang.Now cuba eja lelaki.L.E.L.A.K.I.Dah eja?Nampak?Nampak ejaan nya dengan ejaan P.E.R.E.M.P.U.A.N berlainan tak?See people...Ejaannya pun dah berlainan.Apatah lagi sikap dan pemikiran masing masing.

             Bagi lelaki kalau tidak menghubungi aweknya untuk sehari itu bukanlah satu masalah besar.Mereka masih boleh bertenang,menjalani kehidupan harian seperti biasa,masih boleh lepak lepak dan berketawa riang dengan rakan rakan.Tetapi bagi perempuan,kalau sehari pakwe mereka tidak menghubungi tidak kiralah dengan menggunakan medium apapun waima surat layang sekalipun,mereka akan mula berasa gelisah,berasa hidup tidak tentu arah dan mula memikirkan yang bukan bukan.Padahal bukannya ada apa pun.No biggie la mehh...Small matter only.

               Aku benci nak ulang perkataan ni dua tiga kali tapi aku terpaksa jugak ulang.Kepercayaan.Ingat lagi benda ni?Kepercayaan itu penting dalam sesebuah perhubungan.Malah dalam Rukun Negara kita juga KEPERCAYAAN kepada Tuhan diletakkan di tempat yang paling atas.Ada antara kau di sini yang tidak ingat rukun negara kita?Ingat?Tak ingat?Astaga....Bawak bawaklah menghafal sebelum dihantar ke Burma ataupun Zimbabwe.

               Dengan adanya kepercayaan terhadap pasangan masing masing,aku rasa tidak akan wujud permasalahan seperti ini lagi.Sehari dua hari mahupun sebulan tidak berhubungan bagi aku tidak ada masalahnya.Bagi perempuan di luar sana aku tidak tahulah.Sebab bagi aku kepercayaan itu adalah keyakinan.Yakin bahawa pasangan kau tidak akan menduakan kau di luar pengetahuan kau.Yakin selama manapun kau terputus hubungan tidak akan ada orang ketiga antara kau berdua melainkan syaitan dan sekutunya.Yakin walau dengan siapapun dia berada,hatinya masih milik kau.Boleh kau mempunyai keyakinan yang sebegitu?Kalau tidak boleh tidak payahlah bercinta,buang masa sahaja.

              Kesimpulannya,janganlah gabra atau gelabah sekiranya pakwe anda tidak menghubungi anda dalam tempoh 24 jam.Mereka juga manusia bukan robot.Mungkin mereka sibuk,mungkin mereka terlupa.Lagipun lelaki cepat lupa akan perkara perkara remeh.Bagi kau menelefon atau mesej 18 kali sehari itu mungkin perkara penting tetapi bagi lelaki mungkin itu adalah perkara kecil.Jadi fikir mereka,kalau tidak buat atau terskip sehari pun tidak mengapa.Bawa bawalah bertenang wahai perempuan sekalian.Jangan serang orang lain sesuka hati.Jangan berperang Dunia Ke-3 kerana satu hal yang kecil.Jangan memalukan aku.Aku ulang sekali lagi,jangan memalukan aku.


             Apa saya patut lakukan kalau pakwe saya masih tidak menghubungi saya selepas 3 hari biarpun saya dah post 34 mesej di Wall Facebooknya,menghantar 188 mesej ke telefonnya,menelefonnya sebanyak 79 kali dan menghantar 28 pucuk surat wangi kepadanya?


 Ini jawapan aku-Kau ada 3 pilihan di sini:

1.Anggap sahaja dia dah mati.Cari sahaja pakwe baru.

2.Tunggu juga sampai dia menghubungi kau tidak kiralah selama mana.Even sampai kucing bertanduk sekalipun.

3.Pura pura tidak ada apa yang berlaku,teruskan aktiviti harian kau seperti biasa.



                Kalau saya tidak tahu nak buat pilihan yang mana?



 Ini jawapan aku-Kau yang sepatutnya pergi terjun bangunan dan mati.Memang wajar sangatlah pakwe kau lari.
















May Peace Be Upon Us. 

Live,Laugh,Die Emotionally!

Saturday, November 5, 2011

Marilah Kita Bergotong Lorong.


                 "Gotong lorong...."

                  "Along,jom kita gotong lorong...!"

                  Aku yang sedang cuba mentargetkan cicak di dinding untuk dilastik dengan getah tidak mempedulikan gelagat adik bongsu aku yang kelihatan begitu bersungguh sungguh itu.

                "ALONGGGGG.....!"

                Melihatkan aku yang tidak memberi perhatian kepadanya membuatkan dia menguatkan suara.

                Oh...Shit!Cicak di dinding pantas melarikan diri sebaik sahaja aku mengalihkan pandangan.

                 "Apa?Nak apa?!"separuh menjerit aku bertanya.Tidak puas hati kerana target aku terlepas.

                  "Jom kita gotong lorong!"separuh menjerit juga dia menjawab.Mungkin dia fikir dia pun perlu menjawab dengan nada yang sama ketika aku menyoal.

                  Huh?Huh...Huh?!What the hell is Gotong Lorong?

                  Later,I found out the Gotong Lorong is actually Gotong Royong.So guys,marilah kita bergotong lorong kalau ada kesempatan.Jangan asyik nak membuta saja.




Mungkin kau akan diberikan makanan sebegini percuma jika rajin bergotong lorong.






May Peace Be Upon Us. 

Live,Laugh,Die Emotionally!

Friday, November 4, 2011

Differences Between Graduate Nurse And Experienced Nurse.



A Graduate Nurse throws up when the patient does.
An experienced nurse calls housekeeping when a patient throws up


A Graduate Nurse wears so many pins on their name badge you can't read it.
An experienced nurse doesn't wear a name badge for liability reasons


A Graduate Nurse charts too much.
An experienced nurse doesn't chart enough.


A Graduate Nurse loves to run to codes.
An experienced nurse makes graduate nurses run to codes.


A Graduate Nurse wants everyone to know they are a nurse.
An experienced nurse doesn't want anyone to know they are a nurse.


A Graduate Nurse keeps detailed notes on a pad.
An experienced nurse writes on the back of their hand, paper scraps, napkins, etc.


A Graduate Nurse will spend all day trying to reorient a patient.
An experienced nurse will chart the patient is disoriented and restrain them.


A Graduate Nurse can hear a beeping I-med at 50 yards.
An experienced nurse can't hear any alarms at any distance.


A Graduate Nurse loves to hear abnormal heart and breath sounds.
An experienced nurse doesn't want to know about them unless the patient is symptomatic.


A Graduate Nurse spends 2 hours giving a patient a bath.
An experienced nurse lets the CNA give the patient a bath.


A Graduate Nurse thinks people respect Nurses.
An experienced nurse knows everybody blames everything on the nurse.


A Graduate Nurse looks for blood on a bandage hoping they will get to change it.
An experienced nurse knows a little blood never hurt anybody.


A Graduate Nurse looks for a chance "to work with the family."
An experienced nurse avoids the family.


A Graduate Nurse expects meds and supplies to be delivered on time.
An experienced nurse expects them to never be delivered at all.


A Graduate Nurse will spend days bladder training an incontinent patient.
An experienced nurse will insert a Foley catheter.


A Graduate Nurse always answers their phone.
An experienced nurse checks their caller ID before answering the phone.


A Graduate Nurse thinks psych patients are interesting.
An experienced nurse thinks psych patients are crazy.


A Graduate Nurse carries reference books in their bag.
An experienced nurse carries magazines, lunch, and some "cough syrup" in their bag.


A Graduate Nurse doesn't find this funny.
An experienced nurse does.












May Peace Be Upon Us.

Live,Laugh,Die Emotionally!

Wednesday, November 2, 2011

Motibasi #3.


                 Pengajaran:Jangan lupa untuk menyembunyikan bahan bukti setelah melakukan jenayah.


                  Kalau mahu jadi penjenayah,jadilah penjenayah yang bijak okay.








May Peace Be Upon Us.

Live,Laugh,Die Emotionally!

Monday, October 31, 2011

I'm Proud To Be An Aries.



If you are Aries:

You are very romantic. 

You do not hold back your feelings and are very expressive in love and romance. 

You are very charming and amiable.

In any social gathering, the opposite sex is attracted towards you. The opposite sex likes you because of your good looks and sociable nature.

Since you attract so much attention from the opposite sex, your steady partner may feel jealous and possessive about you. 

But you are faithful to your partner. 

You are a very spontaneous lover. 

Your partner loves your little ideas of love and romance. 

You are a dynamic lover and wear the pants in your relationships.




Your kissing style:
You are a fantastic kisser. Your kisses are unforgettable.



To attract you, the opposite sex must be:

 passionate, very active, not very sensitive, effervescent, etc.


You are more compatible with - Sagittarius, Leo, Aquarius
You are less compatible with - Cancer, Gemini, Pisces, Virgo










May Peace Be Upon Us.

Live,Laugh,Die Emotionally!

Saturday, October 29, 2011

The Crystal Heart.


                 I woke up then realised that the crystal heart was no longer by my side.I had crushed it,somehow.I couldnt figure it out how,but I did.I wailed at the side of the scattered crystal hoping that somehow...somehow those tiny pieces will stick themselves together again just like a puzzle but it didnt.

                 Weeping uncontrollably,I looked upon her."I'm sorry,"I said sobbingly."I didnt mean to break it.I dont know...it just..."

                  She gazed at me.At one moment I thought I could see that,just like the broken crystal heart,she was,somehow falling apart too.

                  "You cant stick it back with a glue nor join it together with cellotape.It's a crystal.It cannot be mended.Once it has been broken,then you can consider that everything is over."

                 "What...what should we do now?"I was too anxious and too scared after hearing that.

                 "Well,what else can you do with broken things anyway?You throw them out,of course!"Somebody else answered it for her.

                 "But....but....how can we throw it away?It was afterall..."That somebody's answer was beyond our understanding.

                 "Yes,of course,it was afterall,the one and only heart that we have.Do you two know what it means?"That Somebody smirked at us.

                  "It means that, because of it has been broken,then we wont have a heart any longer.This is unbelievably extraordinary exciting news!!"Somebody mocked out loud after finishing her sentences.

                   She,on the other hand,stared at me sympatically whilst I cannot move my eyes from the sight of that broken crystal.I was too anguish to believe yet it was too true not to believe.











May Peace Be Upon Us.

Live,Laugh,Die Emotionally!

Friday, October 28, 2011

Kenapa Abang Suka Pasang Lampu Tidur?

 
Isteri: Kenapa abang tidoq suka pasang lampu tidoq?
Suami: Sebab cahaya yang menerangi katil sebelah abg ni melambangkan cinta kita kan teruih bersinar walaupun diwaktu gelap perhubungan kita.. dan lampu ni akn memberikan harapan supaya cinta kita teruih bersinar selamanya..
Isteri:Awww(terharu)... T_T betoi ka ni bang?.. 
Suami: Dak aihh abg melawak ja ha ha .. sebenaqnya abang takut gelap..










May Peace Be Upon Us.


Live,Laugh,Die Emotionally!

Wednesday, October 26, 2011

If You Love Something,Set It Free.



Pessimist's version:

If you love someone,
Set her free .
If she ever comes back, she's yours,
If she doesn't, as expected, she never was.


Shakespeare's version:

If you love someone,
Set her free .
If she ever comes back, she's yours,
If she doesn't, here's the poison, suicide
yourself for her.


Optimist's version:

If you love someone,
Set her free .
Don't worry, she will come back.


Suspicious's version:

If you love someone,
Set her free.
If she ever comes back, ask her why.


Impatient's version:

If you love someone,
Set her free.
If she doesn't comes back within some time forget
her.


Patient's version:

If you love someone,
Set her free.
If she doesn't come back, continue to wait until
she comes back


Playful's version:

If you love someone,
Set her free.
*If she comes back, and if you love her still,
set her free again,
repeat*


Programmer's version:

If(you-love(m_she))
m_she.free()
if(m_she == NULL)
m_she= new CShe;


Animal-Rights Activist's version:

If you love someone,
Set her free,
In fact, all living creatures deserve to be
free!!


Lawyers' version:

If you love someone,
Set her free,
Clause 1a of Paragraph 13a-1 in the second
amendment of the
Matrimonial Freedom Act clearly states that....


Bill Gates' version:

If you love someone,
Set her free,
If she comes back, I think we can charge her for
re-installation
fees but
tell her that she's also going to get an upgrade.


Biologist's version:

If you love someone,
Set her free,
She'll evolve.


Statisticians' version:

If you love someone,
Set her free,
If she loves you, the probability of her coming
back is high
If she doesn't,the Weibull distribution and your
relation was
improbable anyway.


Schwarzenegger's fans version:

If you love someone,
Set her free,
SHE'LL BE BACK!


Salesman's version:

If you love someone,
Set her free.
If she ever comes back, deal!
If she doesn't, so what! "NEXT".


Insurance agent's version:

If you love someone,
Show her the plan.
If she ever comes back, sign her up,
If she doesn't, keep follow up with her and never
give up!


Physician's version:

If you love someone,
Set her free.
If she ever comes back, it's the law of gravity,
If she doesn't, either there's friction higher
than the force or
the
angle
of collision between two objects did not
synchronize at the right angle.


Mathematician's version:

If you love someone,
Set her free.
If she ever comes back, 1 + 1 = 2 (peanut!),
If she doesn't, Y = 2X - log(0.46Y^2 + (cos
(52/34X)) x
5Y^(-0.5)c) where
c
is the infinite constant of no turning point.


Nowadays' version:

If You Love Someone,
Set it free,
If It Comes Back, It is Yours
If It Doesn't, Hunted Down and Kill It...!!!
OR
PERHAPS REPORT TO IMMIGRATION THAT SHE/HE IS AN
ILLEGAL IMMIGRANT...












May Peace Be Upon Us.

Live,Laugh,Die Emotionally!

Monday, October 24, 2011

Sekiranya Ada Perkataan Yang Menyakitkan Hati Kau.


                Sepanjang aku di sini atau bersama kau,sekiranya aku ada mengatakan sesuatu yang menyakitkan hati kau,maka beritahulah aku.

                 Sebab aku mahu ulang perkataan itu kepada kau sekali lagi.











May Peace Be Upon Us. 

Live,Laugh,Die Emotionally!

Saturday, October 22, 2011

Treat Your Ladies Right.


Everytime you scream at your woman, there’s another man wishing he could whisper in her ears. 
When you humiliate, offend and insult her,there’s another man wanting to remind her how wonderful and beautiful she is. 
When your hurt her, there’s another man wishing he could hug the pain away. 
And when your make her cry, there’s another man wanting to steal the smiles from her.
Treat your ladies right because they deserve it.
If you dont then,you will realise the fact, when she walks away with someone out there who can and will make her happy.










May Peace Be Upon Us.

Live,Laugh,Die Emotionally!

Thursday, October 20, 2011

Aku Mahu Kurus Sampai Tinggal Tulang Sahaja.


               Perempuan.Biasalah.Tidak pernah puas hati dengan penampilan dan berat badannya.Sentiasa mahu lebih cantik,sentiasa mahu lebih kurus biarpun pada zahirnya telah cukup baik.Aku pun begitu juga.Seringkali merungut rungut tentang berat badan pada orang sekeliling sampai mereka naik jemu lalu menyampah.Sehinggakan adik aku mengatakan begini kepada aku:


"Kau nak kurus sampai macam mana lagi?Sampai tinggal tulang sahaja ka?!"


               Apa salahnya kalau tinggal tulang dan kulit sahaja pun?Perempuan perlu berusaha.Yeah...we should strive for success.Lagipun aku bukannya kurus sangat.Aku gemuk lah.Aku perlu kurus lagi.Ya....perlu kurus.Berlapar sebulan kalau perlu.Lihat sahaja gambar di bawah ini.Bentuk badan aku dan perempuan ini lebih kurang.Kami gemuk bukan?Kami perlu berusaha lebih lagi untuk kurus.




Perlu berusaha lagi.











May Peace Be Upon Us. 

Live,Laugh,Die Emotionally!

LinkWithin

Sayang Korang Ketat-ketat