Something To Think About.

There is no girl alike me. And there is no boy that like me. ; )






Tuesday, April 5, 2011

I Dont Need You To Tell Me That I'm Good-For-Nothing.


                             Amaran:Ini entri teramat Emo.Baca kalau mahu,tak dipaksa.Tapi,eh bukan semua entri aku Emo ke?Duh...

                           Semua ibubapa cakap kami sayang semua anak kami sama rata.Korang percaya?Aku tak.This is bullsh*t.Sori aku mulakan mukadimah dengan cercaan.I just cant stand it anymore.This nonsense has going on for like an eternity without even a single person stand up and try to question it.So I had to.

                        Sebab kita manusia dan ibubapa kita mestilah manusia juga dan bukannya alien.Dan manusia tidak sempurna.Segala-galanya tentang mereka tak sempurna.So,macam mana mereka dengan tanpa fikir panjang cakap yang mereka akan membahagikan kasih sayang sama rata.How can they simply say that we love all of you  in the same way?They cant.I am sorry but you cant.

                      Dalam satu family mesti ada anak yang akan menjadi anak kesayangan dan ada yang menjadi kambing hitam.Korang tahu apa itu kambing hitam?Tak,ianya bukan orang yang dianiayai tapi orang yang memalukan family tersebut.Black sheep.Dont try to deny this because this is the truth to the very core.

                     Kenapa mesti bangga dan sayang lebih bila ada anak yang dapat pergi oversea dan benci dengan si kambing hitam yang tak dapat?But still cakap yang mereka layan semua anak-anak seadil-adilnya.Kalau tak adil pun tak apa,because mereka akan cakap yang manusia semuanya buat silap.Then what's the point mengaku sayang semuanya sama tak ada yang lebih dan tak ada yang kurang.Padahal banyak yang terkurang.For what?For public view so that they'll see you as a great parental figure?This is nonsense.Truly nonsense.

                     Be honest to yourself.

                     You can hate me but dont despise me.

                     You can tell me that my life sucks but dont ever tell me that I'm sucks.

                             You dont have to tell me that I'm am a good-for-nothing person because I know myself better.Yes,I am good-for-nothing but there's nobody that good in everything too.

                   I am not angry but I am hurt and I wont lie about it.It's just doesnt worth.

                          What are words if you doesnt mean them?

                   You dont have to love me nor understand me.

                   Just dont tell me that I am good-for-nothing.

                   How I wish that I can tell you all of this without having to deal with your prejudice first.And how I wish that you can just tell me that you love me without any reason to do so.





May Peace Be Upon Us.

Live,Laugh,Die Emotionally!

20 comments:

Abang Zam said...

urm..kau kecewa ngan life kau ke kau kecewa ngan parents 0r people around kau

kalau kau nak tahu diorang sayang kau, show them ur love lah..okay?


fuck me

Sarah Sayuri Hartnett said...

@Abang Zam:thnks for your comments and advices....

well..that is that..

there's no turning back..

xoxoxo....

Rafi Nilhan said...

kalau tu la situasi kau, sori, tried to put myself in ur shoes.. xleh ar.. aku anak tunggal..

parents aku? ape aku kesah.. aku tinggal ngan nenek aku dehh..

chill

*touching ko punyer ayat.. hehee

JuLiaNnE JiTChiE said...

wow!
siyesli,agak sokong jugak kate-kate ko tu..
walaupon aku ni bukanla kategori black sheep mahupun kambing kacuk tapi aku rase agak tak adil juge pade mereka yang di-black-sheepkan...
kadang-kadang sedih jugak tengok diorang..
tapi sebagai anak,kite tak mampu nak buat ape..
so,chill je la... =)

Sarah Sayuri Hartnett said...

@Rafi Nilhan:hahaha....eh ko touching ke?

dah...pegi amik tisu...

Sarah Sayuri Hartnett said...

@Julianne Jitchie:yeahh...memang tak adil...chill?

cnnot...it's too cold to chill here..

thanks anyways..;)

Abang Zam said...

kau jadi kambing hitam ke dalam rumah? g la hirup codein..

kalau aku, aku lagi selesa berdikari..susah kalau di sayang-sayang sangat doh..kau suke eh di sayang-sayang?

*kalau aku komen kau tak yah la nak cakap 'thangs komen & baca'..cilake..macam tak biase aku komen

eh..lupa nak gelak..hahaha

Sarah Sayuri Hartnett said...

@Abang Zam:dulu kau juga yg mencik coz aku tak ucap thanks...

tak,aku rasa aku kambing putih coz aku putih...

hahaha...thanks for your comments...:DDD

Abang Zam said...

ahaha..tu dulu..skang dah tak yah cakap..ok dear?

tium itit kambing putih ni..mmuuaahhxxx..

eh..ade bau kambing lah..sial

Sarah Sayuri Hartnett said...

@Abang Zam:ok deer....hahaha...

bau kmbing tu sebab kau tium kambing asli...

~~lalalala~~~

Abang Zam said...

ouh..aku tertium kambing betul eh?
abes da bau kau pun aku tak dapat beza..nk buat macam mana

fuck..melalut! hahaha

Sarah Sayuri Hartnett said...

@Abang Zam:thangs sudi melalut...hahaha.

;))

| Larasephia | said...

Babe,
I wont say those cliche things to make you feel better because I too, believe that some parents can be totally unfair sometimes. However, as cliche as this might sound, really, I've been there.I mean, THERE.

My brother is the only son in the family. I am the eldest and the youngest is a girl too.So on the instant HE becomes the most precious child my parents ever had compared to us girls.

When I scored 6A's in SPM, my dad didnt talk to me for almost 3 months because he expected me to get a minimum of 8A's. When I was caught taking pills, mom abandoned me for a year. I grew up a bitter child. My brother scored 2A's in SPM; dad bought him a motorcycle. He came home every night smelling like a farm of weeds, Mom let him slept on her lap. Hows that as a "pretty" juxtaposition? ;)

Point is, I knew exactly how u feel because Ive been there. But I didnt grew up hating my parents for that. Like you said, you are NOT ANGRY but HURT. Hence,as time passes, you'll heal yourself and you'll feel nothing about it before you can even remember how hurt it had been once.

So just hang in there babe. Someday, somehow, you'll be noticed. Trust me. Hang on tight!!

Sarah Sayuri Hartnett said...

@Larasephia:thanks a lot for that...

I will.

Silent said...

this is hurting.....

Sarah Sayuri Hartnett said...

@Silent:I dont know...

maybe it doesnt hurt as much as you thought it will...

✿ gadis biasa ✿ said...

been a kambing hitam..there..HURT much.(t_t)

been a so-called 'kesayangan'..somewhere..
*miss that place..*

uneasy..to deal with that HURT..its torn inside n sometimes turn me to b a very-no-feeling person..
hope..
dis HURT will healed as time passes..
rooftop rant by Hlovate..its gud for u..perhaps..as i find a word "syukur" in my HURT from that.

Sarah Sayuri Hartnett said...

@gadis biasa:it's okay..there nothing much I can do anyway...

btw thanks for the suggestion..but I kinda hate Hlovate's novel.I guess it cannot be helped...=_=l l l

✿ gadis biasa ✿ said...

@emo
ouhhh really..hate H..??
its okey..
masing2 ade citarasa sendiri :)

(^^)

Sarah Sayuri Hartnett said...

@gadis biasa:yes...it cannot be helped.

thnks dropping back by..;))

LinkWithin

Sayang Korang Ketat-ketat