Something To Think About.

There is no girl alike me. And there is no boy that like me. ; )






Saturday, April 2, 2011

Aku Tak Faham Kenapa Seseorang Blogger itu Famous.


                    Seriously aku tak faham.

                    Aku suka blogwalking.I'm a stalker and a silent reader.Dah banyak belog aku singgah.Aku bukan singgah untuk sekadar tinggalkan kesan tapak kaki.Aku singgah dan aku baca dan aku belek-belek.Tak,aku bukan baik hati sangat seperti yang korang sangkakan.Sebab shoutbox kat belog-belog tu selalu yang paling akhir muncul selepas semuanya ada.So,nak tak nak terpaksa juga aku baca dan belek.

                  Kenapa seseorang blogger itu famous?Apa yang membuatkan mereka famous?Adakah mereka famous sebab mereka dah famous sebelum berblogging?Atau mereka famous sebab belog mereka bagus masa awal-awal blogging sebab tu mereka tetap famous even lepas tu entri mereka dah hampeh?Aku tak faham.



                Sebab kebanyakan belog famous yang aku singgah entrinya sekadar boleh baca saja dan ada yang bagi aku macam hampas kelapa yang tak cukup perasa.Aku tak faham kenapa mereka ada ribu riban followers dan komentators.Tak,aku tak kutuk sesapa dalam hal ni.Korang jangan jadikan isu pulak.Kalau korang jadikan isu,jangan libatkan aku sebab nanti ini akan memFamouskan aku sekali.Aku tak nak kefemesan.Sebab aku tahu belog aku tak besh dan entri aku pun macam hampeh.Cukuplah kalau belog aku famous dan bukannya aku.

           Famous and Sarah Sayuri cannot walk together.Either one of them or both will crush and crumbled.Cukuplah Brat Pitt saja yang famous.

           Tapi mungkin juga bukan salah mereka yang femes sebab readers dan followers yang memfamouskan diorang.Ini berbalik kepada tujuan korang sendiri yang menjadi readers.Apa yang readers nak baca sebenarnya?Apa yang korang cari?Mereka suka baca entri macam kat belog-belog famous tu ke even entrinya kurang perasa?Or mereka komen dengan harapan akan meningkatkan kadar kepopularan diorang?(Fuuu*k!Aku pun sama!)Aku boleh tulis macam tu juga dan korang juga boleh baca then terus suka belog aku.And kemudian aku pun menjadi sefamous mungkin.Mungkin lebih famous dari Mark Zuckerberg.

            But aku tak nak jadi famous.Sebab aku menulis bukan untuk nama.Seriously.You may think that I am cliche but seriously I am not.Kalau aku tulis untuk cari duit dan nama,aku akan tulis apa yang korang nak baca sebab dengan itu ramai yang datang dan baca dan follow aku.(sungguh cliche!Fuuu*kk)

           Aku tulis untuk diri sendiri dan bukan untuk orang lain.Aku tulis apa yang aku suka.Kalau ada yang suka baca,aku suka jugak korang baca.Kalau tak nak,aku tak boleh paksa.Sebab aku tak femes,aku tak anjurkan bagai-bagai contest untuk korang dan aku tak tempek ribu riban gambar aku yang cantik untuk korang puji.Sekali lagi aku ulang aku tak kutuk sesapa dalam isu ni.Itu hak masing-masing.

           Aku tak kutuk abang Ben sebab aku suka cara beliau bersantai di belognya.Aku tak kutuk Cik Yuyu sebab dia comel dan satu negeri dengan aku.Apa class kutuk orang sesama bangsa weyh?Aku tak kutuk Izamir Ridzwan sebab dia ada speedboat.Kalau Kedah banjir nanti boleh jugak minta tolong beliau.

         Aku tulis entri ni pun sebab aku tak faham apa yang menyebabkan seseorang blogger itu femes.Aku tak faham.Aku betul-betul tak faham.Ada sesiapa yang boleh tolong jelaskan untuk aku?Damn.



 May Peace Be Upon Us.


Live,Laugh,Die Emotionally!

24 comments:

Rafi Nilhan said...

aku pun tak paham..
tfa dh jd brat pitt laa..haha

Sunah Mohammad said...

tapi...saya suka baca blog awak...:)

nub said...

skang semut2 aku dah pandai belagak peymes. dah lama aku ajaq depa untuk humble.. tpi depa pelaq. haha

bact said...

lu jgn nak macam2..
gua dpt rasa apa lu nak cakap..
nama yg lu mention secara senyap tu yg lu nak kutuk kn22


















kah kah kah

Winnie Bunny said...

saya pun betul tak faham kenapa seseorang blogger tu jadi famous..mungkin sebab blogger tu cantik or perasan cantik kot..hahahaha

Abang Zam said...

thangs babe..aku paham skang..

Syuhada Elmi. said...

HAHAHAH. Best best! Menarik :)

Sca Ndx said...

kalau terlalu kisah dgn semua benda.
benda itu jadi srabut.

dlm benda ini pun aku tak faham. pfff

Sarah Sayuri Hartnett said...

@Rafi Nilhan:thnks baca...aku lg x faham.

@Sunah Mohamad:thanks baca n suke...;))

@Nub:eh...yeker?semut2 kau?tnks for dropping by.

Sarah Sayuri Hartnett said...

@Bact:ehh...aku ta cakap pape...weee~~~thnks baca.

@Winnie Bunny:rasanya perasan cntik kot....thanks komen.

@Abang Zam:dont mention it.Baguslah kau dah faham....thanks baca n komen.

@Sca Ndx:aku pun tak faham...ughhh...pfff...thnks singgah n komen.

Silent said...

sumpah

aku baru nak tulis entri macam ni


and then kau dah tulis!
eksaited aku.ingatkan aku sorang je yang bodoh takpaham.
huh.takpayah aku penat-penat lagi..dah ada yang luahkan.

Sarah Sayuri Hartnett said...

@Silent:eh...yeke?ahakss ta sgka kita berdua spendapat..aku lg ta fhm..thnks sebab baca smpai habis...:))

NuRuL MoHaMaD said...

tak tau lah kenapa. . .
tapi saya suka bace blog awak berbabnding blog2 yang famous tu. . .

Sarah Sayuri Hartnett said...

@Nurul Mohamad:thnks Nurul...mungkin sebab belog saye tak femes maka anda boleh baca tnpa ragu2....;))

Silent said...

aku cuma komen blog yang aku baca entri sampai habis je......:DD

Sarah Sayuri Hartnett said...

@Silent:eh...kau sgt jujur lg baik hati..aku kdg2 tak baca habis kat belog lain sebab byk sgt short form smpai pening....so aku cuba kurangkan short form n guna bahasa baku...;DD

Silent said...

tapi disebabkan.aku pun tak faham and dah ada niat nak tulis.aku tetap taip. cuma mungkin ketakfahaman aku lain sikit kot.

Sarah Sayuri Hartnett said...

Silent:eh...bagus tu...nanti klu ada masa aku singgah baca n komen2..;DD

b a m b a m ' s said...

sgt like ini entryyyy~!! :D

Sarah Sayuri Hartnett said...

@Bambam's:thanks for reading and dropping by.glad that you like it..:))

Cik Arda :D said...

Arhh...xpaham juggak!!

Sarah Sayuri Hartnett said...

@Cik Arda:tula pasal kan...semakin ramai yg ta faham dibuatnya....

thnks kerana tak fhm jugak..

;))

b a m b a m ' s said...

blog wa pon tak pemes per... wahahahah..

Sarah Sayuri Hartnett said...

@Bambam:ehh...iya ker?Samolah kito...sama2 tak femes..hehehe

;DD

LinkWithin

Sayang Korang Ketat-ketat