Something To Think About.

There is no girl alike me. And there is no boy that like me. ; )






Sunday, April 17, 2011

Sesi Berdialog Bersama-1.



                    Pisau tajam di tangan dibawa ke leher.Kilauan dari pisau itu memberitahu bahawa dengan sekali gerak ia memungkinkan sang leher terpisah dari badan si gadis.Di dunia sebelah sana Sang Maut tidak senang duduk.Diperhatikan si gadis yang berteleku di hujung tingkat paling atas bangunan.

Sang Maut:Hei gadis,jangan bertindak bodoh.Nyawa bukan di tangan kau.

Gadis:Aku maklum itu.Hidup aku juga bukan pilihan aku.

Sang Maut:Bersyukurlah kau diberi peluang untuk hidup.

Gadis:Aku sedang menunggu bila hak untuk hidup itu akan ditarik balik.

Sang Maut:Bila-bila dari sekarang.Kau tiada hak untuk tahu.
 
Gadis:Aku sedia maklum itu.
                   
                     Si gadis mendekatkan pisau ke leher sambil menjeling Sang Maut yang sedang memerhati di sebelah sana.


Sang Maut:Sekali lagi aku ingatkan jangan cuba merampas hak untuk mencabut nyawa dari Dia yang lebih berhak.

Gadis:Aku tiada hak atas hidup aku.Biarkan aku ambil hak yang satu ini.

Sang Maut:Untuk itu pun kau tidak berhak.

                 
                    Si gadis tersenyum seraya kakinya digerakkan lebih dekat dengan balkoni hujung tingkat atas bangunan.

 Gadis:Berhak atau tidak biar yang lebih berhak menentukannya.Kalau ajal aku tidak sampai aku tidak akan mati dan kau pun tak akan berada di sini.

             
                   Pisau yang digenggam kemas ditarik sekali nafas melalui leher.Tiada ragu-ragu.Sang Maut hanya melihat tapi tidak berbuat apa-apa.Si gadis tersenyum megah seolah telah beroleh segala isi dunia.





May Peace Be Upon Us.

Live,Laugh,Die Emotionally!

27 comments:

Kentang_ said...

Nice pixa kat bawah tu. very da like it.

cume cerita tu je very the unlike it..

Sarah Sayuri Hartnett said...

@Kentang:hahaha...why...ta faham k...

thanks for reading anyway....

;DD

Abang Zam said...

orang tak faham susah nak faham..aku baca & aku faham

jangan mati kalau Tuhan tak kasi

Sarah Sayuri Hartnett said...

@Abang Zam:

err....hahaha...okay..okay....

kau memang memahami even bukan mksud sebenar aku....

;DD

Kentang_ said...

bukan tak faham tapi endingnye je tett.

bak wayang cte hindustan, kalau hero mati time ending, habis kena bakar wayangnye. hahaha.

tapi kalau dah namenye sickemowriter, kalau nak bakar pon alamatnye yang cuba membakar tu yang akan terbakar. hahaha.

ape-ape pon good job

Sarah Sayuri Hartnett said...

@Kentang:hamoi3..thanks kerna memuji saye yg kudus ini....

eh...takkan nk bakar awk pulak tp
err...

kentang bakar sedap juga..perghhh....

heheheh

FarahAH said...

i like ur writing. macam baca novel horror.

Silent said...

kematian yang dirancang

FarahAH said...

btw gaya penulisan ala-ala emily dickinson :)

AwieKashi said...

ber'episod ke??
mcm tergantung je cte...jangan sampai terbakar panggung je...huhu...

Sarah Sayuri Hartnett said...

@FaraHah:hehhe...thanks..

btw ta penah baca pun novel Emily Dickinson...=_= l l l l

Sarah Sayuri Hartnett said...

@Silent:yess...lebih kpd menentang kematian itu sendiri....hehehe

thanks...;DD

Sarah Sayuri Hartnett said...

@AwieKashi:tak berepisod...dah habis pon....

tak tergantung sebenarnya,klu bca btul2 awk akan faham....;))

thanks for reading....

CiNta said...

hehehe seram pulak CiNta tengok gambar tu.... huhuhu

Sarah Sayuri Hartnett said...

@Cinta:hehehe...thanks for dropping by...;DD

AwieKashi said...

hehe,,,
saja,,phm lah~

Sarah Sayuri Hartnett said...

@AwieKashi:hehehe...baguslah...thanks kerana memahami..'

:DD

Nur Farah Hani said...

bersyukur bila diberi peluang untuk hidup.. nayawa hanya milik allah.. is is what you mean right..s angat2 sokong.. xd

Abang Zam said...

ni bukan buku, ni bukan panggung..hadoi

baca sudeh..nak kondem pulak..pffffft

*aku bekap ni

nurul nadia nasir said...

HAIIP!nadia singgah sini ye!wahh best entry..i loike..tp ending ta bpe phm ;)

Sarah Sayuri Hartnett said...

@nur Farah Hani:hehehe...yepp...tp mksudnya lebih mendalam....

;DD

thnks for singgah..

Sarah Sayuri Hartnett said...

@Abang Zam:hahaha....

kau bekap eh..

syg kau lebih...<3

(=^__^=)

Sarah Sayuri Hartnett said...

@nurul nadia nasir:ta perlu faham pun tak pe..bukan msuk exam pon...just enjoy...hehehe

thanks baca...;DD

MissSyarniFarida said...

your writing is deep, kena paham betol2 baru paham! ;)

Sarah Sayuri Hartnett said...

@MissSyarniFarida:hehehe..exactly dear...

ta faham or faham dgn cara lain pun takpe...asalkan anda sudi baca..

thanks singgah...;DD

FzaIbrahim said...

i like this entry.
deep and meaningful.
VERY.

Sarah Sayuri Hartnett said...

@fzalbrahim:yepp...

deep and meaningful..

ta semua faham and ta semua yang faham memahami,,,

thnks for reading..

;D

LinkWithin

Sayang Korang Ketat-ketat