Something To Think About.

There is no girl alike me. And there is no boy that like me. ; )






Sunday, April 3, 2011

Maybe It's Too Complicated For You To Understand.



Orang Luar 1:Kau cakap tak nak duit tapi kenapa tempek iklan bersepah kat belog kau.Penipu besar la kau ni.

Orang Luar 2: Kau cakap tak nak famous tapi kenapa perlu banyak readers untuk baca entries kau?Bukankah itu akan memFamouskan kau?Bullsh*tlah semua tu!

Orang Luar 3:Kau cakap tak tak banyak followers tapi kenapa susah2 blogwalking and komen belog orang lain?Kau ni kalau nak tu,cakap ajelah nak.Silent readers konon.

Orang Luar 4:Kau tulis entries berlagak macam emo nak mati 2 minit lagi tapi siap boleh komen gelak2 and seronok semua.Apa tu?Jangan buat macam tu sebab nak tarik readers and bagi orang bersimpati kat kau weyh!


                          Aku:Maybe it's too complicated for you to understand.Sebab aku tak menulis untuk kau.Aku dah cakap yang aku jual hasil penulisan aku tapi harga yang dibayar bukan harga hasil kerja aku.Aku tak pernah meletakkan harga untuk setiap hasil kerja aku.Maybe aku komen sambil gelak2 tapi itu semua aku taip bukan aku cakap dengan kau face-to-face.Mungkin aku akan mati 2 minit lepas taip entri ni.Siapa tahu?Kau bukan Tuhan.Dont judge me.You cant never understand someone perfectly but at least you'll know what type of person she or he is.

                         Kebanyakan entri aku bukan untuk kondem orang ni dan orang tu semata-mata.Aku selalu melihat dari perspektif lain dari yang lain.Dan sesuatu yang aku cuba sampaikan melalui entri2 aku juga  kebanyakannya tak tersampai sebab lain orang lain pandangannya.Kau faham lain dan aku faham dari sudut lain.Kita berbeza.Maybe aku tulis something yang berbunyi seperti,"Aku sangat gembira hari ni."Tapi itu tak bermaksud aku gembira dalam dunia realiti aku yang sebenar.

                          Even aku tak gembira,takkan aku nak balas komen readers macam nak mati 2 minit lagi?Maybe time tu readers dalam mood happy then bila baca komen aku ,"Thanks baca ye...aku nak pergi hiris pergelangan tangan jap lagi."Dia pun macam WTH eh? Aku tulis untuk share dengan orang ramai.Jadi harus ada consideration bila komen balik.I'm fuu*king serious that aku tak mengumpul followers even aku letak widget followers.

                         Ini sebab ada satu belog yang aku pergi and aku minat gila pig kat belog ni tapi takde widget follower kat situ.So,bila nak pergi balik aku dah tak jumpa belog tu.Sangat sedih.Aku tak bookmark atas sebab tersendiri lastly menyesal tak sudah.But for sure takde yang minat gila pig dengan belog aku yang hampeh.Even so aku bubuh jugak widget followers supaya perkara yang jadi kat aku tak jadi kat orang lain lagi.Tak.Aku bukan baik hati sangat.Aku dah cakap awal-awal yang hati aku busuk dan banyak benda yang aku tak tahu.


Semua Orang Luar:Kalau semua tu tak betul kenapa kau tulis entri ni untuk explain?Kalau betul,just diam sudah lambat laun orang akan tahu jugak.Berani kerana benar la weyh.


Aku:Lastly,sebenarnya aku tak perlu taip semua ni untuk explain sebab maybe it's too hard for you to understand.And you don't have to.I felt sorry for you.




May Peace Be Upon Us.

Live,Laugh,Die Emotionally!

22 comments:

Abang Zam said...

haha..okay..:)
kalau diam kena tembak, kalau cakap lebih pun kena tembak..salah tu..kalau diam, sampai bila-bila manusia tu tak tahu..lebih baik sampaikan tak kira apa cara sekalipun

hoho..aku gelak ni dengan ikhlassss

AdyBudika said...

suke2..nice blogg!!!!

Sarah Sayuri Hartnett said...

@Abang Zam:eh...aku tak kutuk kau weyh...aku syg belog kau...cium itit meh....ahaksss....dengan iklas tnpa ada sial...

igtkan aku utk hantar ayat stylo nanti...

Sarah Sayuri Hartnett said...

@Ady Budika:thanks singgah n baca n suke...;))

Sunah Mohammad said...

dear, nape post kuar double ek? huhuhu...

Sarah Sayuri Hartnett said...

@Sunah Mohamad:tulah akibat terlampau kerap menukar layout belog...dah tataw nak wat cmner neh...huhukkk..TT_TT......

Abang Zam said...

tak pe..meh abang setting kan layout belog kau sayang..takkan tahu buat bitdefender crack tapi edit java script tak tahu..hehe..meng ucuk..tium itit..mmuuaahhxx...pun takde sial

Sarah Sayuri Hartnett said...

@Abang Zam:eh...TT_TT...terharu...mencik mencik sempat g kutuk2 manja eh....

irahehe said...

part paling aku malas -> blogwalking. nak komen pun malas kadang2. jadi silent reader pilihan utama aku kadang2.


okay dah.

Sarah Sayuri Hartnett said...

@Irahehe:hehehe...yuppp...asalkan kau read sudah...I appreciate it...;))

Abang Zam said...

aloo..kite kan suka kutuk manja..hoho
macam kau tak biase..:)

Sarah Sayuri Hartnett said...

@Abang Zam:ahakss...ni yg buat aku syg kau lebih ni....hahahah...TT_TT..

cik Suka Suki@Atikah Latiff said...

i like the ways you wrote. seriusly like this blog :)

Sarah Sayuri Hartnett said...

@Atikah Latiff:thanks dear...I appreciate that very much...:))

Abang Zam said...

sayang eh? nak aku belanja Nutella tak? haha

Sarah Sayuri Hartnett said...

@Abang Zam:eh...tak payahlah susah2 just tukar hadiah contest kau yg topap tu kpd 8 jar nutella...pastu bg aku menang ...ha..kan besh...hahaha...XDD

Silent said...

sekali lagi agreed.....
orang melihat apa yang cuba disampaikan dengan perspektif berbeza

Sarah Sayuri Hartnett said...

@Silent:yepp....sekali lg thanks....apa yg kita nmpk tak semestinya org lain mpk juga....;)

missSenget said...

abaikn je orang2 tu..mereka mmg hnya nmpk yg negative..

kita enjoy~!

Sarah Sayuri Hartnett said...

@missSenget:thnks....yes...kita enjoy!!!;))

Abang Zam said...

abaikan je orang tu..tu babi..bukan orang

Sarah Sayuri Hartnett said...

@Abang Zam:eh....tiba2 kau beremosi pula...aku tak kisah sezarah pun...tnks for caring...sharing is boring,stealing is sexy....

LinkWithin

Sayang Korang Ketat-ketat