Something To Think About.

There is no girl alike me. And there is no boy that like me. ; )






Tuesday, May 3, 2011

Tak Payah Pakai Baju La Senang.


Waktu Kejadian:6.30 pagi
Lokasi:Sekitar kawasan rumah.
Tarikh:3 May 2011.


Aku:Mak,nak pakai baju ni.
 
Mak:Hai...dah takdak baju lain ka nak pakai.Baju tu jarang.

Aku:Chek pakai baju ni.

Mak:Toksah dok mengada naa.

Aku:Awat pulak kalau jarang?Biaqla...

Mak:Nak bagi orang kat jalan tu eksiden eh!?

Aku:Awat depa nak eksiden pulak?Bukan nampak pun.Biaq pi la.

Mak:Awat tak nampak pulak aihh..Dah,kalau nak pakai,pakai inner mak ni sekali.

Aku:Chek takmau pakai inner tu.Orang hangat la tau dak.

Mak:Hah..eloklah tu.Awai-awai lagi dah rasa bahang api neraka.Pakai ni.

Aku:Takmau!Takmau,takmau,takmau jugak!

Mak:Awat ketegaq sangat ni ha?!Mak kata pakai,pakai la.Dah lambat ni tau dak.Nanti orang dok tunggu kita.
 
Aku:Orang kata takmau,takmau la.Hangat tau dak.
 
Mak:Ambik inner ni pakai.Jangan dok mengada sangat.
 
Aku:Chek tak mau la.(lokasi kejadian bertukar dari ruang tamu ke dapur).

Mak:Pakai mak kata.(mak juga ikut ke dapur)

Aku:Takmau la.Kalau dok paksa macam ni nanti chek habaq kat Encik Tunang.

Mak:Hah,elok la tu.Mak pun dah tak larat nak jaga.Nanti mak poslaju ke Borneo mau?

Aku:Makkk!!!Benci la macam ni.Benci,benci..

Mak:Dah lambat ni.Pakai cepat,jangan mengada sangat.Kalau macam ni punya perangai,sapa pun takmau nanti.

Aku:Encik Tunang tak kesah la.Chek tak mau pakai benda tu. 



                   Mak diam.Mak tengok aku.Aku tengok mak balik.Pertikaman lidah dalam diam.Akhirnya mak datang dekat aku dan rampas balik baju jarang mak tu.


Aku:Makkkkk....Awat buat laguni kat chek?Nak kawen cepat la camnie.

Mak:Mak pun dah tak sabaq nak kawenkan hang.Elokla tu.

Aku:Nak baju tu.Orang nak pakai baju tu jugak.

Mak:Pakai dengan inner mak sekali.

Aku:Tak mau.Berapa kali orang nak habaq orang takmau.

Mak:Dah kalau macam tu,tak payah pakai apa-apa langsung!!



gambar tanda protes.



Nota Kaki:Harap Mr Fiance tak baca ni.Kalau baca,ini bukan saya okay.Anggaplah ini orang lain.Tak payahlah korang nak tanya aku dapat ke dak pakai baju jarang tu.


May Peace and His Blessings Be Upon Us.

Live,Laugh,Die Emotionally!

29 comments:

^^nu[dd]yra^^ said...

btol jugak cakap mak tuh, daripada pakai baju jarang baik xyah pakai baju langsung..samer jer kot.....hahahha....tp kalo pakai baju yg jarang tuh lg seksi kot tuk pndgn lelaki la kot...

kalo aku, runsing jugak tgk student ppuan aku pakai baju putih tp x reti pakai singlet[ker aper nama baju tuh sebnanyer sebnanyer...lupa la plak] kat dalam .....aissshhhh~

Silent said...

malu ai baca tahu....

Mr Salvatore said...

Ha..bgus2..pos jak ke Borneo k..sya tggu..

AwieKashi said...

HAHAHA!
orang utara jugak ek?
len kali dengaq cakap mak tuh...

Sarah Sayuri Hartnett said...

@nuddyra:errr..betul ke?tu bukan aku weh...hahaahaha

Sarah Sayuri Hartnett said...

@silent:ehh..ai pun malu menaip ni..

:))

Sarah Sayuri Hartnett said...

@Mr Salvatore:hahaha...awk bukan di borneo pn...cmna nk tunggu

haisyhh

:))

Sarah Sayuri Hartnett said...

@awiekashi:hahah..chek oghang kedah jugak la tp bukan lgkawi naa..

(^^_)/...

Piah Becok said...

fuyyo!!!! tapi betul cakap mak. pakai baju jarang same je busuk die cam tak pakai pape. haisyyyyy... ade pulak orang bom gua nanti.




terbaru: KONDOM ITU BUKAN UNTUK DIMAKAN

Sarah Sayuri Hartnett said...

@Piah Becok:hahaha

yg pasti bkn aku yg lempar bom tu

:))

FzaIbrahim said...

ketegaq nohhh.. T___T
mesti bengang en?
huuuuuuuuu..
mak tu ada la sbb pasaipa dia soh pakai inner tu.

hee. cakap utara truih ceq. :p

Sarah Sayuri Hartnett said...

@fza.ibrahim:ehh..chek bkn org utara kan...

ketegaq..ehh..tu bukan I sungguh ni..

NuRuL MoHaMaD said...

ha, kan senang tak pakai ape2. . .
hehe

Sarah Sayuri Hartnett said...

@nurul mohamad:TTT_TTT

warghhh

hahahaha

hadoi

NuRuL MoHaMaD said...

hehe. . .

degil, tak mao dgr ckp mak ye. . .

btw, saya dah tau dah...
hehehehe. . .

:D

Abang Zam said...

abg baca..hahahaha
ketegaq sgt eh? nice lah..mulih kang baru tau

sarah pakai boxer je mcm abg senang..lagi nice

Sarah Sayuri Hartnett said...

@nurul mohamad:errr....senyum tak perlu kata apa-apa...

:))

Sarah Sayuri Hartnett said...

@Abang Zam:ewww...

tamo chek...

pfffttt

NuRuL MoHaMaD said...

hehe. . .

nk kne pos ke borneo. . .
:)))

Sarah Sayuri Hartnett said...

@nurul mohamad:tu pun klu org bornoe terima la....sekali dia reject kena humban kat laut la jawabnya

TT_TT

Sarah Sayuri Hartnett said...

haiiisyhh



*borneo

typo pulak...erggghh

Mr Salvatore said...

hahaha..tu la..emo sgt..kn da typo..muahahaha

Sarah Sayuri Hartnett said...

@Mr Salvatore:hahaha...suka eh?

suka dia kan...

grrrr

d_tieah said...

Uik, dasyat noo.. Kalau dah orang tua pun tengok tak sopan, better pakai inner lah kot.. Hehehe.. Mak tu takut kot jirang tetangga,, rakan rakan dia tengok anak dara dia seksi.. Hahaha..

Entry Terbaru : Osama Bin Laden Meninggal Dunia ; Hanya Tipu Helah Amerika Syarikat???

NuRuL MoHaMaD said...

hehe. . .

smgt tulis smpai typo. . .

tp cm tau je org borneo spe..

:))

Sarah Sayuri Hartnett said...

@d_tieah:errr..ini bkn saya okay...

hahaha

thnks dropping by

Sarah Sayuri Hartnett said...

@nurul mohamad:syhh....diam dan senyum saja dear...hahahaha

NuRuL MoHaMaD said...

hehehe. . .

senyum2. . .

^_^

Sarah Sayuri Hartnett said...

@nurul mohamad:yes..that's my darl

:DD

LinkWithin

Sayang Korang Ketat-ketat