Something To Think About.

There is no girl alike me. And there is no boy that like me. ; )






Sunday, May 29, 2011

Kalau Dah Mati,Tanam Sahajalah.


Me:Arent you going to pick up the phone?

Sis:No I'm not.Do you have anything to say?

Me:Indeed.A lot of.First of all,handphone kau dah memekak 24/7 dari pagi tadi lagi.SO,(PLEASE!)please,tolonglah angkat.Will you?

Sis:Kalau dah aku biar memekak je dari pagi WTH should I pick it up huh?No,thanks but I wont.

Me:Why are you being like some pieces of shit arrogant ignorant atheis huh?Whosoever that are trying to reach out for you is sure have a damn lot of patience!

Sis:Biarlah.Padam muka sebab aku mesej dia taknak balas.And dia tipu aku bout something.

Me:Are you stupid?Are you an idiot?How old are you?Behave like your age will you?!Kau ingat dia dah tak dak kerja lain selain dari nak berkepit dengan handphone 24/7 untuk balas mesej kau?For God damn sake,think about others will you?

Sis:Do you know how to shut your mouth up?

Me:Yes I know but if only you know how to make your phone shut up.See...this is one hellious of hell!For God sake,47 missed calls and 57 messages!Are you going crazy?

Sis:No,you are.Kalau kau kesian sangat,balaslah mesej tu dan pick it up when it rings,will you?

Me:Kau nak aku balaskan eh?Jangan menyesal pulak nanti.And take this(campak handphone),tolong buat apa yang patut.

Sis:Kau dah gila eh?(sambut).

Me:What?

Sis:Kau okay ke ni...siap dah boleh bagi nasihat panjang berjela kat aku?

Me:Kenapa pulak aku tak okay?Aku okay je.

Sis:Okay hotak kau!Sikit je lagi tadi kami hampir nak bawak kau ke hospital tahu?!

Me:Kau ni dah kenapa?Hospital apa pulak?Kau jangan harap boleh bawak aku pergi sana.

Sis:Hah...degil lagi!Degil.Keras kepala.Hati ais batu!Kau tahu tak betapa risaunya aku tadi bodoh?

Me:Apa pulak?Apa yang aku buat bodoh?It's just a fever not AIDS!

Sis:Ooo...yes!You are absolutely damn right,sis.It's just a fever eh?But did you fuu*king know how high is your temperature this morning?!And how you started to talk nonsense out of blue?

Me:Apa yang kau merepek ni?Hah bagitaulah aku cakap apa?Ada aku bagi no 4D ka?

Sis:Hey,ni bukan benda main-main bodoh!Kau tahu yang kau sebut nama....ahhh just forget it!Nanti je aku cerita.Betul ke kau dah okay ni?

Me:Betullah.Ada kau nampak aku macam zombie ka?

Sis:Boleh serius dak?Kau dah menakutkan semua orang tadi tahu,gila!Nak je aku campak kau ke ICU....

Me:Dah tu,apsal tadi tak campak?

Sis:Sebab kau degillah!Keras hati.Masa kau start sebut (censored!) tadi,sempat lagi kau bantah cadangan aku tahu!

Me:See...maknanya aku masih okay la masa tu.

Sis:Kau memang dah gila eh?Kalau kau mati tadi...

Me:Kalau dah mati,tanam sahajalah.Apa yang susahnya?Bukan ada sapa yang ambik kisah pun.

Sis:Aku kisahlah,gila!

Me:Kalau kau kisah,angkatlah phone ni bodoh!Bunyi handphone kau yang membuatkan aku bertambah sakit tahu?

Sis:Yang kau sibuk sangat nak kasihankan dia apsal?

Me:Fikirlah sikit pasal hati dan perasaan orang before doing something.Aku kisah sebab aku tahu macam mana perasaan dia sekarang.Sebab selalu aku call and mesej kau,haram kau nak balas.Sekali setahun adalah...

Sis:I dont care.Keep my handphone with you until I decide that I want it back okay?Deal?

Me:Yeah...sure.Keep mine too with you eh?

Sis:Deal!







May Peace Be Upon Us.

Live,Laugh,Die Emotionally!

10 comments:

Zulfikar Hazri said...

uiyoh, perasaan bercampur baur, diantara kesian dan geram.

ulang baca balik semula....

Sarah Sayuri Hartnett said...

@zulfikar hazri:thanks baca.

mix feelings dah mcm ABC.

✿ gadis biasa ✿ said...

no comment even i just did comment :))

really do take good care beb.!.

Rafi Nilhan said...

asal exchange tepon plak? ujong tu yg aku tak phm..

sigh..

Sarah Sayuri Hartnett said...

@gadis biasa:yes ,you just commented.

haha

i will,thanks for your kindness.

:DD

Sarah Sayuri Hartnett said...

@rafi nilhan:owh...exchange tepon tu sbenarnya takdak kena mengena

sebab saja suka2 nak exchange

fahamkan yg selebihnya suda eh?

:)

Rafi Nilhan said...

yg lain tu phm laa.. last skali je :)

Sarah Sayuri Hartnett said...

@rafi nilhan:skrg dah faham ka?

:))

masshie mastura said...

majokk eh. jgn majok lame2 ;P

Sarah Sayuri Hartnett said...

@masshie mastura:hehehe...tak.

:DD

LinkWithin

Sayang Korang Ketat-ketat