Something To Think About.

There is no girl alike me. And there is no boy that like me. ; )






Tuesday, May 24, 2011

Pillow Talks.


 Time started:12 Midnight


Sis:A kau tak call pulak.Agaknya dia dah ada orang lain kot.

Me:Huh?Kau cakap dengan aku ka?

Sis:Tak,aku tengah cakap dengan bantal dan tilam ni.

Me:A sapa?Aku ke kau?

Sis:Kaulah!Pekak!

Me:Owh...ingatkan A kau.Maklumlah banyak orang nama sama.Kalau nak cakap tu biar jelas lain kali.

Sis:Yang kau punyalah!!!

Me:Perlu ke kau jerit?Aku tak pekak lagi.Kau dengan A kau apa cerita?

Sis:Kau jangan sebut nama dia lagi boleh?!Dia dah mati kot.

Me:Owhh...sebab tu ka kau menyibuk nak jaga tepi kain aku sekarang?

Sis:Aku dengan dia takdak apa-apa hubungan la!!!

Me:Yalah...dia coursemate kau je kan?Ya,aku faham...(senyum sinis)

Sis:@#$&*&%%*&@#+# kau ni!Kau dah gila eh?!!

Me:Kau bergaduh besar dengan dia hari tu kan?Padam muka.Mulut tu laser lagi lain kali.

Sis:Ahhhh...dia yang salah.Orang penat-penat buat kerja,dia bersenang lenang makan tembikai.Maunya aku tak mengamuk.Apa dia fikir dia tu bos besar ka?

Me:Kawal sikit emosi kau.Asyik nak marah orang saja.

Sis:Owhh..ya.Kau tahu si H tu kan gedik nak mampos.Dan si M tu boleh kapel dengan dia..Eh,pleasela...Kat FB penuh dengan gambar-gambar dorang.

Me:Yakah?Dah tu,si G dia lempar mana?Bukan dulu dorang cinta mati ka?

Sis:Tak..mula-mula aku fikir macam tu jugak tapi si H ni punya perangai.Kau tahu-tahu jelah kan.

Me:Nanti si H akan tinggalkan juga si M tu.M tak sedarkah?J pula macam mana?Hari tu kau cakap jumpa dia kat dalam flight?

Sis:Ha'ah...sial betul!Cilaka la dia ni!Hari tu aku ajak dia temankan aku balik dia setuju.But last-last minute dia cancel.%#$&^#%!!!Rupa-rupanya dia nak balik dengan buah hati dia.Apa dia ingat aku syok kat dia ka?Pleasela....aku cuma nak dia teman as a friend.Kalau tak boleh,cakap jela awal-awal,bukan aku nak marah pun.

Me:Kau...sure ke tak marah dia?Mungkin dia takut nak bagitau.

Sis:Kau jangan nak start provoks aku lagi..Satgi kot..

Me:Dota..Kau tahu pasal dota?

Sis:Awat tak tahu pulak.Banyak budak lelaki coursemate aku main benda tu sampai tak tidur then tidur dalam kelas besok pagi.Aku paksa diorang ajarkan takmau pulak.Diorang cakap aku ni kuat emosi la akan rosakkan komputer tu kalau kalah la...Macam-macam..Bla..bla..bla

Me:......

Sis:Dan kau tahu....benci gila aku tengok status B kat FB.Hipokrit gila dia tu...bla.bla...bla...bla...

Me:Aku takdak la FB dia.Suggest dia sebagai friend untuk aku.Boleh kita kutuk dia sama-sama nanti.

Sis:Nanti la...kau ni.Lepas tu kan,satu lagi benda jadi masa kami pergi vacation kat K.Masa tu aku tengah baring-baring baca majalah...bla..bla...bla..bla

Me:Bla....bla....bla...habis tu?bla...bla...

Sis:Bla....bla...bla....aku pun blahla sebab aku dah betul-betul geram masa tu..Bla...bla..bla.

Me:Bla...bla...bla..

Sis:Bla...bla...bla..bla...



 Time end:6 AM.









Nota Kaki:Pernahkah korang terfikir apa yang girls akan bualkan masa diorang buat sesi Pillow Talks?Mungkin benda yang tak pernah dijangka dek akal.Aku dan adik aku banyak buat sesi Pillow Talks sebab banyak benda yang kami nak bualkan.Kebanyakannya rahsia antara perempuan dan antara kami sahaja.



May Peace Be Upon Us.

Live,Laugh,Die Emotionally!

16 comments:

iqin othman said...

sama lah kita, selalu pillow talk dengan adik. :D

Sarah Sayuri Hartnett said...

@iqin othman:yeka?klu adik tak emo terlampau takpa jugak,ni klu ada adik yg emosi...errr susah sikit nak sesi Pillow Talks...

pompuan memang suka berckp...well that is that.it's in our nature.

:))

Anonymous said...

dan bla bla bla lg..hehe

Sarah Sayuri Hartnett said...

@Anon:yes...bla..bla..bla..

jom buat Pillow Talks jom...

mendatak hijau said...

aku pillow talk ngan akak aku pasal bisnes aje..hahah

Sarah Sayuri Hartnett said...

@mendatak hijau:hahaha

takpe asalkan ada pillows kat situ

:))

✿ gadis biasa ✿ said...

paling lame dua bulan sekali we will have this pillow talk..
from sekecil perkara sampai la mengumpat mengata..gelak kejap menangis then gelak semule..sungguh.!.will miss this moment..as we grow up, bila dah kawen memang hareemmm nak rase pillow talk ni lagi.-.-

Abang Zam said...

A is Amin chayunk

yup

Headmaster said...

Aku suka mencelah di kala pillow talk wanita.biasanya tak lama.aku kena tendang keluar dengan pak gad.

Sarah Sayuri Hartnett said...

@gadis biasa:yup bila dah keja or dah kawen mmg susah nk buat pillow talks..rasanya tak buat lgsung kot..

:)) so nk buat smentara buleh ni

Sarah Sayuri Hartnett said...

@Abang Zam:kau okay ke ni?

kau demam ka?

*yes A utk Amin.*

Sarah Sayuri Hartnett said...

@headmaster:errkkk tu bukan mencelah di sebalik pillow talks tu mencelah di antara wanita...patutlah kena halau keluar..

pfffttt...

Ain said...

aku harihari pilow talk dgn cousin. skarang pukul 1.22am. jap lagi mesti cousin aku bukak citer. baik aku tido cpt. haha

Sarah Sayuri Hartnett said...

@Ain:hahaha

best apa dpt pillow talk hari2...ckp smpai lebam.

Ain said...

aah. mmg best pillow talk hari2. pastu bangun tido pukul 2 ptg.. heaven sgt kan.


kene maki dgn mak aku pon mmg bestttt

Sarah Sayuri Hartnett said...

@Ain:hahahaha....kena pndai bajet bila nk bgun tido klu buat hari2 lorhh

klu tak mmg kes naya la..

LinkWithin

Sayang Korang Ketat-ketat