Something To Think About.

There is no girl alike me. And there is no boy that like me. ; )






Sunday, May 8, 2011

Silalah Komen.


                     Kedua-dua entri awal tadi aku disable comment sebab aku gatal tangan.Tu pun kalau korang baca dan perasanlah.Taklah,sebenarnya aku rasa korang perlu baca sampai habis kedua-dua entri tu sebelum komen.Tapi ada jugak yang emo lalu mengamuk kat inbox aku sebab tak dapat komen.Harap-harap yang mengamuk tu silalah komen ye sayang.

                    Sebenarnya jugak,aku nak letak tajuk kedua-dua entri tu,"Percubaan Membuatkan Readers Beremosi" tapi tak jadi setelah aku fikir banyak kali.Itu satu percubaan saja.Jangan ambil serius.Walaupun semua fakta dalam tu adalah benar belaka yang dicedok dari kisah hidup aku sendiri.

                   Kecuali yang part belajar 24 jam tu aku tipu.Aku malas belajar sebenarnya.Katakanlah esok ada exam even SPM sekalipun,malam ni baru aku kelam kabut nak cari buku,nota dan buat latihan.Lastly semuanya tunggang terbalik dan aku mengantuk lalu tidur.Nasib baik juga result tak tunggang terbalik sama.Kalau result teruk,mahu mak aku mengamuk dan merajuk dengan aku setahun.

                  Penat bila nak kena capai expectation semua orang dan bila pencapaian kita dijadikan kayu ukur untuk orang lain.Sangat tension bila kita tiada pilihan selain mencapai apa yang mereka targetkan.Mungkin ada antara korang yang tak pernah rasa so korang takkan tahu.Manusia tidak sempurna.Tak semua orang selalu berjaya even dah berusaha tapi aku tiada pilihan lain.Bayangkan bila tali gantung sudah berada di leher dan jika tersilap sedikit,tali itu akan menjerut dan sekaligus nyawa terputus dari badan.

                      Setakat ini,tali itu sudah menjerut aku sekali tapi aku masih hidup.Mungkin kali kedua nanti,aku takkan begitu bernasib baik lagi.

                       Aku dan mak aku ada hubungan yang korang takkan faham.Hubungan Benci-tapi-sayang lebih kurang.Jadi,kepada yang tak sabar lagi nak komen tu,bolehlah komen banyak-banyak.[Errr...ada ke yang nak komen?] Aku akan jawab,jangan risau.Aku bukan femes seperti Yuyun pun sampai terlalu banyak komen dan tak terjawab.

                      Sayang,sila komen ye.


 Currently listening to M.Nasir_Salam Dunia.Ambik mood raya.



May Peace Be Upon Us.

Live,Laugh,Die Emotionally!

16 comments:

DaYiNi said...

cecite-cecite...
saye yg berum0 14 tahun sedia mmbace !
hehe ~
salam perkenalan ~

Sarah Sayuri Hartnett said...

@Dayini:cite ada kat bwah syg

14 tahun ke?alahai sama baya dgn adik akak la...

thanks singgah :))

Abang Zam said...

aku baca lah..tapi aku pelik..kau selalu naik stage amek hadiah eh? tu serius?

hahaha..aku tak selalu naik stage..last aku naik stage mase buat sketsa darjah 6..hahahaha

*ni kire komen kan? aku baca la 2 post emosi tu

MGBU jugak..KAHKAHKAH

Sarah Sayuri Hartnett said...

@Abang Zam:yeah tu serius...tak penah miss.smpai aku muak naik stage...(bangga diri sikit)

muak sebab tu apa yg org lain mau bukan apa yang aku mau

thangs,aku tau kau selalu baca.

May His Blessing Be Upon U.:))

FzaIbrahim said...

terkedu baca dua2 entry.
otak aku mula berfikir mcm2.
Wehhh..
betul ckp org, kita takkan tahu apa yg berlaku di sebalik kegembiraan yang org pamerkan.
sampai bila kita tahu cerita sebenar, smpai entahlah..

kau sgt tabah.
tapi ya, masing2 ada pengalaman masing2.
aku pun x la bernasib baik sgt mcm org lain.
cuma ya. selalunya kita akan belajar utk jadi lebih baik bila mengalami keadaan mcm ni.
kita lebih cepat matang dari org lain yg sama baya dgn kita.

aku doakan kau berjaya dalam hidup tau.
ikhlas. insyaAllah.
moga kau gembira selalu :)

✿ gadis biasa ✿ said...

dah lupe nak komen ape tadi.huuu
taperla..kang dah datang komen tu balik,kite komen lagi.heeee :))

duraneyisyah said...

everybody got their own life's story. be proud for who you are as long as you are living in this world. remember, allah still loves you.



hikhik

AwieKashi said...

byk lainyer naik stage???

Silent said...

post yang mana????
lamanya...x online.hakhak

Sarah Sayuri Hartnett said...

@fza.ibrahim:errk...sebenarnya takla setabah mana pn.just biasa je.sebab klu nak sedih n emo spanjang masa pn tak mendtgkan apa-apa jugak

:))

Sarah Sayuri Hartnett said...

@gadis biasa:hehheeh

ye syg..dtgla.

*dtg balik nnti aku tokak*

:D

Sarah Sayuri Hartnett said...

@duraney my honey:tak kisahla

yg penting kau syg aku

kau syg aku kan?kan?kan?

:))

Sarah Sayuri Hartnett said...

@awiekashi:eh..ya.jom naik stage sama2

Sarah Sayuri Hartnett said...

@Silent:nasib baik pic kau kiut

klu tak dah lama aku cubit mata tu

eh silap..akak cubit mata tu

post kat bawah darling

duraneyisyah said...

duraney my honey? HAHAHAHA. memang la syg. kuikuikui. kalau tak aku tak layan kau kat ward dulu. ngahahaha

Sarah Sayuri Hartnett said...

@duraney my honey:ishh...kau ni.tu kisah silam kita.jgn bongkar kat sini nanti malu aku weh

haahahahah

LinkWithin

Sayang Korang Ketat-ketat