Something To Think About.

There is no girl alike me. And there is no boy that like me. ; )






Monday, May 9, 2011

Grow Up.


CAUTION:This is a love story that may cause you nausea and vomiting.


                     Benda ni jadi tahun lepas.Masa tu aku suka pergi playground untuk puaskan nafsu budak-budak aku dan bawa adik bongsu aku sekali so that I'll look innocent in the eyes of public.Aku pergi time orang tak ramai then pura-pura tolong tolakkan buaian untuk adik aku.Lepas 2-3 minit,aku sendiri yang naik buaian tu.Jangan kutuk aku.Ini bukan salah aku.Buaian tu yang menggoda.

                     Masa aku pergi tu selalunya parents tak datang lagi bawak anak-anak diorang main.Yang ada cuma segelintir kanak-kanak bawah umur dan budak sekolah menengah dari taman lain yang suka melepak kat situ walaupun kat taman diorang pun ada playground.Jadi ini membuatkan aku terasa bebas untuk berbuat sesuka hati.Maksud aku boleh berbuai setinggi yang mungkin.

                     Agak lama juga la aku meneruskan aktiviti berfaedah ini sebab aku berpuas hati dengan buaian kat situ.Then suatu hari tu,sedang aku berehat melepaskan lelah di atas bangku batu di sana,ada seorang pelajar sekolah menengah lelaki menghampiri aku.Aku bangun sebab fikir dia nak bagitau aku something.Maybe bangku tu kotor atau seumpamanya.Pelajar tu tak pakai uniform sekolah sebab dah petang,mungkin dia dah balik tukar baju.Tapi aku tau dia pelajar sekolah sebab sebelum ni dia selalu datang melepak di situ dengan kawan-kawan dia yang masih pakai uniform.

                    Aku agak umur dia dalam 16 or maybe 17.Dia pakai baju T-shirt warna hitam dengan seluar jeans yang biasa.Berkulit cerah.Ringkasnya agak kacak bagi pandangan perempuan lain.Lama dia pandang aku sebelum buka mulut untuk bersuara.

                    "Kakak,saya dah lama perhatikan kakak.Boleh tak kalau kita..urmm kapel?"

                     Dengan sekali nafas dia cakap.Sila bayangkan perasaan aku ketika tu.Kalau aku sedang makan nasi,mungkin aku dah tersedak lalu masuk ICU terus koma.Mungkin dia sedang bergurau dengan aku.Aku cuba nak ketawa tapi muka dia serius dan dia pandang tepat ke arah aku.So,aku tak jadi nak gelak.Aku pandang sekeliling dan baru perasan yang kawan-kawan dia takdak.Dia datang seorang diri hari ni.Adakah itu tandanya dia dah prepare awal-awal or what?

                     Speechless.Minda aku jadi kosong sampai aku tak tau nak cakap apa.Sebab aku tak expect dia akan cakap macam tu.Aku tengok muka dia.So sweet and innocent.Muka budak sekolah lagi.Innocent macam gula-gula kapas yang manis.Dan dia panggil aku kakak.Oh my...Maknanya dia tahu yang aku lagi tua dari dia.Disebabkan aku dah mula nak beremosi dan tak tahu nak cakap apa,maka aku ambil keputusan untuk blah dari situ secepat mungkin.So,aku jalan cepat-cepat tinggalkan dia.Nasib baik dia tak cuba halang aku or jerit-jerit panggil aku.

                     Selangkah,dua langkah,tiga langkah....aku kira langkah aku sampai entah ke langkah yang keberapa aku berhenti.Terlupa pula adik bongsu aku.Lalu aku patah balik dengan perasaan yang bercampur baur macam Air Batu Campur.Aku panggil adik aku dan dia datang dengan muka yang konfius.Masa aku nak jalan balik sekali lagi tu,aku jeling budak tu dengan ekor mata.Dan dia masih perhatikan aku.Dengan muka yang sukar ditafsirkan.Aku tak tahu apa yang sedang bermain di fikirannya ketika itu.

                     Sepanjang perjalanan balik yang cuma 4 minit itu aku tak henti-henti berfikir.Kenapa dengan budak tu sebenarnya?Kalau nak dikatakan aku cantik,rasanya ramai lagi aweks kat sekolah dia yang lagi cantik.Nak dikatakan aku berpakaian stylo,aku pakai selekeh je sebab playground tu cuma 4 minit dari rumah aku.WTF nak pakai jeans semua eh?Dan aku lagi tua dari dia dan dia tahu itu.Dia nak bergurau dengan aku ke?Tapi menurut naluri hati aku,dia nampak macam bersungguh-sungguh.Tapi aku salute dia sebab dia berani confront aku dan terus luahkan perasaan.

                     Selepas hari tu,even adik aku menangis nak pergi playground aku tak bawak dia lagi.Never.Lastly ayah aku yang bawa dia selepas balik dari kerja.Cuak juga aku.Mana tahu kalau-kalau budak tu masih melepak kat situ.Aku rasa sangat malu sebenarnya.Dia stalk aku.Dia dah lama perhatikan aku bermain buaian.Malunya...Malu,malu,malu.Malu sangat-sangat.Sekarang rindu nak pergi playground balik.Atau mungkin aku patut berhenti bermain buaian.Agak-agak kalau aku pergi,dia masih ada kat sana ke?





 Nota Kaki Buat Budak Tu:[Sekiranya dia terjumpa belog aku secara tak sengaja]..... 

You are so sweet adik.Just like an innocent cotton candy.That soft cotton candy that I dare not to touch cause I'm scare if I'll break it somehow.Really sayang,kakak sukakan kamu.But just as a brother.Not less or more than that.And,grow up sayang.You'll be a fine handsome young lad someday.Really.I love you.DO grow up.


sweet and innocent.just like a cotton candy.



May Peace Be Upon Us.

Live,Laugh,Die Emotionally!

28 comments:

^^nu[dd]yra^^ said...

wow ! ader budak sekolah stalker ko main buaian...hebat ;D

Sarah Sayuri Hartnett said...

@nuddyra:arggghhh...malu aku weh..

malu malu malu!!!

LindaRahim said...

dah lameeeeeee xde org tackle me....huhuhu....

✿ gadis biasa ✿ said...

sweeeettttt :))

just the way u are..hahaha :))

Sarah Sayuri Hartnett said...

@linda rahim:perlu gandakan usaha mungkin

selamat berjaya

ehh..

Sarah Sayuri Hartnett said...

@gadis biasa:err..hai.nasib bek ckp aku sweet...tak jadi nak tokak la cmnie...

thanks singgah utk kali ke-34

✿ gadis biasa ✿ said...

ngeee..!!!
ni blog wajib singgah setiap hari dan wajib bace setiap entry la kakaq.winkwink^^

tapi kite tak penah makan cooton candy :((
i never know how sweet it is.-.-"

Sarah Sayuri Hartnett said...

@gadis biasa:ala awat tak penah makan?sgt lembut dan sedap

sweet and soft,makan satu tak cukup mesti nak bnyak lagi.

ehh..hahaha.yes I know dear.

thanks singgah setiap hari :D

KukumalU said...

owh..
so sweet (^_^)

Sarah Sayuri Hartnett said...

@kukumalu:owhhh...so shy sebenarnya

haihhh..

thank singgah :))

Anonymous said...

DO grow up..she's still waiting 4 u..

Sarah Sayuri Hartnett said...

@Mr Anon:haha...emo lagi...mana ada la.haisyhhhh

really.even dah grow up,im still older than him.so there's no way we could be together mehh

aiya...

FzaIbrahim said...

Wahh.
sgt brani dan syg nya permintaannya itu drastik bebenor.
balik msti tulis diari trus dia sbb kena rejek. T___T

Sarah Sayuri Hartnett said...

@fza.ibrahim:errr ...hahahah.ntahla.

tp he really need to grow up iaitu bersikap lebih matang dan fikir dulu sebelum meluahkan perasaan

cinta dan suka itu 2 perkara yg sgt berbeda

✿ gadis biasa ✿ said...

mane nak cari cotton candy tu...?
salu dengar depa duk ceghita mkn cotton candy ngan spouse..
kite tader spouse la..huuu

penah makan ngan mr.fiancee..?
ngeeee..

Abang Zam said...

haha..best la kau ade stalker
aku je takde stalker

pfffft

ntah2 gay kot or dah juin 24:7

Sarah Sayuri Hartnett said...

@gadis biasa:ala...takde spouse pon boleh makan la.lagi kenyang tak perlu nak share

mkn dgn mr fiance?hahahaa...tnya la mr fiance sndiri

Headmaster said...

aku rasa sebelom kaw blah,kaw patut tengok,mungkin ada kamera tersembunyi.dan budak tu nak cakap, "kak, wakenabeb" :)

Sarah Sayuri Hartnett said...

@Abang Zam:hahahaha...

mana kau tahu,ntah2 kau lg ramai stalkers...u r femes right.

tula pasal aku rasa dah join 24:7 kot....tch

Sarah Sayuri Hartnett said...

@headmaster:mana kau tahu ni?hahaha

ntahla aku.dari kena wakenabeb baik aku blah cepatcepat...aihh takmau aihh chek

MissNadh said...

haha..ala..macam tak best je ending u blah terus..jadi kan la adik angkat ke,kan..hehe

gadis kepastian said...

wow sweet nya.....

Akid azami said...

sgt branilah itu budak :D Hm lelaki ni ada yang jenis tak putus asa. Hati2!!

✿ gadis biasa ✿ said...

errr kalo makan ngan spouse kene share eyh..?
huh.!.tak jadik la.

makan nanti ngan hubby la..lg sweet.ngehee..!!!
tu pun kalu kawen.hahah :))

Sarah Sayuri Hartnett said...

@MissNadh:hahaha...tak suka beradik angkat ni

thanks singgah :))

Sarah Sayuri Hartnett said...

@gadis kepastian:errr....hahaha

thanks for reading :))

Sarah Sayuri Hartnett said...

@akid azami:errkkk...iya ka?

yes,berani kerana benar kut.

:D

Sarah Sayuri Hartnett said...

@gadis biasa:hahaha..klu tak nak share beli la sorang satu.lepas tu mkn dua-dua.konfem puas hati.hahaha

dont worry.mesti kawen punya nanti

:))

LinkWithin

Sayang Korang Ketat-ketat