Something To Think About.

There is no girl alike me. And there is no boy that like me. ; )






Thursday, May 5, 2011

Prince Charming.


                    Seorang kanak-kanak perempuan berlari riang di ruang legar sebuah pasar raya.Kanak-kanak itu berlari laju tanpa perlu memikirkan apa pandangan orang sekeliling terhadapnya.Dan dia hanya berhenti bila terlanggar aku.Dia jatuh terduduk.Aku hampir terjatuh tapi masih berupaya mengekalkan keseimbangan.

                   "Adik tak apa-apa?"Aku membantunya bangun dan berdiri semula.Dia tak menangis tapi tersenyum lebar melihat aku.

                   "Sori kakak,"Dia senyum lagi sambil menuturkan ucapan maaf.

                   "Tak apa,lari laju-laju ni nak pergi mana?"

                  "Nak cari mama.Nak bagitau mama kita dah jumpa Prince Charming yang kita nak,"kali ini dia tersengih sampai nampak gusi.Senyumannya penuh keikhlasan.Aku senyum balik.Tapi senyuman yang penuh tanda tanya.

                 "Mama!!"kanak-kanak perempuan itu menjerit memanggil seorang wanita awal 30-an.Dia terus sahaja berlari mendapatkan wanita itu tanpa sempat aku bertanya lebih lanjut.

                Tapi rasa ingin tahu aku reda setelah melihat mamanya membawa kotak anak patung Barbie versi lelaki.Prince Charming eh?Agaknya,kalau kanak-kanak itu tahu bahawa Prince Charming itu tidak wujud,apakah reaksinya?Kalau dia tahu bila dia besar nanti,tiada Prince Charming yang tampan,berbudi pekerti dan gagah perkasa datang menaiki kuda untuk menjemputnya.Prince Charming,all girls fairytale.

               Sebab Prince Charming is taken by Cinderella.So,how could there is any of him left?None.Nothing left.Zero.Kosong.Mahu sahaja aku memberitahu kanak-kanak itu yang kami bukannya Cinderella.Dia dan aku adalah Cinderella palsu yang sering terlambat.Tapi ini akan menghancurkan impiannya mahu dijemput Prince Charming.Biarlah kanak-kanak itu dan impian indahnya untuk seketika sebab sampai waktu nanti dia perlu bangun dan sedar yang semua itu hanya impian yang takkan tercapai.Semua orang akan sedar juga lambat laun.Sedangkan Aurora pun bangun dari lenanya yang panjang.

                  Prince Charming and Mr Right tak wujud.Kerana Prince Charming untuk Cinderella dan Mr Right untuk Mrs Perfect.Aku telah lama bangun dari mimpi yang panjang dan menyedari akan fakta ini.Sejak itu juga,aku telah berhenti mencari Mr Right dan Prince Charming sebab yang tinggal hanyalah Mr Wrong and Prince Not-So-Perfect.Yang menjumpai Mr Right dan Prince Charming mereka adalah yang telah berjaya menukarkan Mr Wrong dan Prince Not-So-Perfect tadi kepada apa yang mereka mahukan.Sama ada mereka mengubah persepsi mereka sendiri atau mengubah diri mereka.Itu tidak penting.Mereka telah berjaya mencari Mr Right dan Prince Charming sendiri.

                   Dan aku berharap aku juga dah jumpa my Mr Wrong sebab aku adalah Mrs Not-So-Perfect.






May Peace Be Upon Us.

Live,Laugh,Die Emotionally!

32 comments:

Mohd Amin said...

Blum jmpa lg ka ngn Mr Wrong 2? =)

Sarah Sayuri Hartnett said...

@Mohd Amin:hahaha...

errr harap2 dah jumpa la.

:))

Mohd Amin said...

Hopefully..

Sarah Sayuri Hartnett said...

@Mohd Amin:yes hopefully

mybe i have but mybe im not his Mrs Not-So-Perfect.Hopefully i am.

:))

Mohd Amin said...

Entangled again..I need to admit that this is ur field of expertise..

=)

Sarah Sayuri Hartnett said...

@Mohd Amin:im not an expert you know...

but sometimes when I choose to be an expert then I can really be one.

poor the entangled one.really

just hoping that he's going to untangled himself or else

Silent said...

samalah kita....:)

Sarah Sayuri Hartnett said...

@Silent:kan syg.bagusla sama.

cuma kdg2 aku bengang klu Mr Wrong cuba nk jadi Mr Right sebab bg aku itu tak perlu.just be urself.

rindu nak tgok pic baby kau...

hahaha :))

FaiZaH Fyn said...

haha teringat pasal semalam...

okey prince charming memang tak ade..berhenti bermimpi...

Sarah Sayuri Hartnett said...

@Faizah FYn:yeah...tau takpa kan.

tp kau dah dpt Lee Jun Ki kau bolehlah kau ckp camnie....huarrggghh

TT_TT

*share sikit dgn aku weh

^^nu[dd]yra^^ said...

aku Mr Wrong pon x jumpa lagi....
apatah lagi Prince Charming....

alalalla....Prince Charming tuh x wujud ek...[mngeluh smbil blalu pergi]...*bhenti bharap*

Sarah Sayuri Hartnett said...

@nuddyra:hehehe..kau akn jumpa nnti.dont worry too much k.

i have met mine but it turn out that im not his Mrs Not-So-perfect.


really this is heartbroken

FzaIbrahim said...

mr right or mr wrong, yg pnting dia mampu membimbing kita utk jadi manusia yg lebih baik, tabah dan gembira.

sama-sama kita doa ya :)

AwieKashi said...

stiap org buleh berubah~~~
kunci pd diri sndiri..
gud luck! ^_~

NuRuL MoHaMaD said...

saya selalu jumpa mr. right. . .

sbbnye, lelaki yang selalu saya jumpa tak bole terima saya sebagai mrs not-so-perfect. . .

✿ gadis biasa ✿ said...

try to put my feet firmly on the ground that i will not meet my prince charming ever..because i have him once n now he is taken. :(
but its sweet to b in fairytale rather than accept the ugly truth :)

its okey to dream..its not a crime..aite?
(^.^)

norien arshad said...

teringin jgk nk ad prince charming ...hye jejak cni :)

Sarah Sayuri Hartnett said...

@Fza.ibrahim:hehehe

yes dear.exactly!

:))

Sarah Sayuri Hartnett said...

@awiekashi:awk pun buleh berubah kan..

jom

:))

Sarah Sayuri Hartnett said...

@gadis biasa:hehe

of coz..dream sometimes is far better than reality.

i always wanna stay in the world of dreams but there's always somebody who will come and wake me up..

*sigh

Sarah Sayuri Hartnett said...

@nurul mohamad:well

sy dah jmpa my Mr Wrong

but im not his Mrs Not-So-Perfect

so samalah kita

Sarah Sayuri Hartnett said...

@norien:thanks dear

:))

NuRuL MoHaMaD said...

ayat di atas tu cme perli je..
sbbnya lelaki yg sy jmpa smua ingt diri mreka smpurna sgt smpai tak bole terima ketidaksempurnaan sy. . .

hope someday i'll meet my mr wrong. . .
yg bole terima ketidaksempurnaan sy. . .

hope 1 ari nnt kte sme2 jmpe. . .

:)

Sarah Sayuri Hartnett said...

@nurul mohamad:hahaha...tak perli pun

serius ni

nak berhenti berharap..

:)) but i'll pray for you dear

Headmaster said...

Mr perfect never wake up anybody. He stay in your dream, smile and do anything u want him to be.

Here, there is no such thing call 'perfect' because nobody is perfect. U blame the rain then u'll see the rainbow come out.

This is the real life, beautiful but painful :)

Mr Wrong said...

am I leaved behind?

Kentang_ said...

pada kentang, price charming dan mr right (utk kentang cinderella or ms perfect) wujud. Tapi bukanla prince charming for all, tp more to prince charming for you. Tidakkah seseorang itu charming kalau boleh membuatkan anda teringatkan beliau setiap kali hendak melelapkan mata dan senyum sendirian? Dan tidakkah seorang itu mr right kalau dia jodoh anda. Kerana apabila anda telah ditakdirkan jodoh dengannya maka yes, he is right for you. Sekadar pendapat.

NuRuL MoHaMaD said...

taklah ayat saya lah yg perli dear. . .
hehe...
sometimes saya pun ada rasa nk berhenti berharap jugak. ..

hurmm. . .

Sarah Sayuri Hartnett said...

@headmaster:yes.nobody is perfect.

but im a perfectionist.i try to see all things as a perfectly perfect

Sarah Sayuri Hartnett said...

@Mr Wrong:jangan guna nama bukan2 kat sini lagi.

sila guna nama yang tepat or u really will be left behind

Sarah Sayuri Hartnett said...

@kentang:orang yang kita cinta adalah our perfect other half

seperti yg sy selalu ckp saya sukakan kentang..eh...ini tiada kena mengena

saya benci kentang putar!!!tp bukan kentang eh

:))

Sarah Sayuri Hartnett said...

@nurul mohamad:that's why single is better dear

single is simple

LinkWithin

Sayang Korang Ketat-ketat