Something To Think About.

There is no girl alike me. And there is no boy that like me. ; )






Wednesday, March 30, 2011

M.O.T.H.E.R.


                   Hari ni 30 March.

                   Birthday mak aku.

                          Aku ingat sebab birthday mak aku dan aku dekat-dekat jugak.Kami sama-sama berbintang Aries.So,kami saling memahami.

                         But,aku takkan wish happy birthday kat mak aku dan kami takkan sambut birthday dia sebab memang family aku tak sambut birthday sapa-sapa.Maksud aku kat sini adalah takkan ada birthday party.That's not in our calendar.Even aku tulis entry ni,mak aku takkan baca sebab mak aku tak tahu pun aku ada belog dan aku menulis pasal dia.Aku tak bagi hadiah because mak aku akan complain hadiah aku nanti dan aku akan emo lalu mengamuk.So,what's the point?

                       Tapi aku nak sertakan juga a poem kat sini.Even aku tak boleh bagi kat mak aku,mungkin korang boleh hadiahkan kat mak korang.Ini lebih baik dari buat video entah apa-apa untuk mak sendiri kononnya untuk menunjukkan penghargaan tapi hati tak ikhlas.Kalau buat untuk mak sendiri kenapa perlu tunjuk pada semua?Keikhlasan itu boleh dipertikaikan.For what?Aku tak kutuk sapa-sapa kat sini.Dah.Baca sajalah poem kat bawah.


 M is for Million things she does for me,
But never will I know or ever see.

O is for Overtime she spends looking after me,
Never complain yet working like a bee.

T is for Tears she sheds alone at night,
When I am disobedient and naughty outright.

H is for Her heart that is tender and good,
Ever ready to give and forgive as much as she could.

E is for eternal debt to her I owed,
The bigger the debt the older I grow.

R is for Right thing she taught me to say,
Whether at home,at school or at play.

Put them all together and they spell MOTHER,
The woman whom I will never exchanged for another.



                                      
                          Sweet kan poem ni?But I'm not a good daughter and you dont have to tell me that.Hate me or love me but dont kick my dogs.Pffff....

 May Peace Be Upon Us.

Live,Laugh,Die Emotionally!

15 comments:

Abang Zam said...

W-what
T-thw
F-fuck

aku tau kau refer kat sapa buat vid n bg orang tgk
haha

Sarah Sayuri Hartnett said...

@Abang Zam: thanks baca
eh....seperti dijangka..kau memang geniUs..

Abang Zam said...

terima kasih..hoho

Sarah Sayuri Hartnett said...

@Abang Zam:you are most welcme..

farysa said...

suka gila!
thanks

Sarah Sayuri Hartnett said...

@farysa:welcome...;)

Faziera said...

sweet sgt..
miss my mom.. T_T

Sarah Sayuri Hartnett said...

@Faziera:thanks..miss my mom too.TT_TT

sha said...

wah, sedap puisi..

Sarah Sayuri Hartnett said...

@sha:ahakss..thanks.:)

Silent said...

whoaa..........
puisi ni buat aku rasa nak copy.print out.simpan.
dah mintak izin kan?

Az-Zahra Fauzee said...

hey, nice appreciation!
luv my mom too.. hehe~

Sarah Sayuri Hartnett said...

@Silent:just do it..sharing is boring.stealing is sexy...:)))


@Az-Zahra:thanks for dropping by and read it.:D

NuRuL MoHaMaD said...

sweet. . .
yea, miss my mama. . .
kalau kami kat umah pun same takkan sambut bday sape2 n bag hadiah. . .especially kat mama, sbb nt dia akn complain n comment. . .
haha

Sarah Sayuri Hartnett said...

@Nurul Mohamad:hahaha....betul tu...adoiyai poning den memikirkannya.:D

LinkWithin

Sayang Korang Ketat-ketat