Something To Think About.

There is no girl alike me. And there is no boy that like me. ; )






Monday, August 8, 2011

Once A Bimbo Always A Bimbo.


                 Once a gay always a gay.Oh..sorry.Tiada kaitan dengan gay sebenarnya.But do you know that gay sebenarnya ada maksud lain selain dari gay?What I mean is selain dari lelaki gay,gay juga membawa maksud happy,gembira,riang dan seumpamanya.So if somebody tells you that he or she is so gay,janganlah pulak berfikir yang bukan-bukan.It carries double meaning you know.

               So everybody,let's get back to our main topic.Once a bimbo always a bimbo.Agreed?Not agree?It's better for you to agree la mehh.Lend me your eyes and mind,my beloved readers.See...If you(or somebody that you know) are a bimbo(stupidly stupid)then there's nothing that you can do to stop or cover it.You just cant help yourself from acting like one.


                Kau boleh beli DSLR yang terbaru dan tercanggih,boleh tukar bermacam-macam kitlens but if you dont know how and you dont got talent(tangan tak bedung)to capture beautiful pictures then the pictures turn out to be uglier than usual.And you end up have to use Photoshop to fix it.Once a bimbo always a bimbo.

                Kau boleh beli iPhone 4 tercanggih or Galaxy Tab termahal or Blackberry dan berbangga dengan aplikasi di dalamnya tetapi kalau kau tidak tahu untuk memaksimumkan fungsi dan aplikasi handphone canggih itu maka tidak ada apa yang kau lakukan selain menayang-nayangkannya di hadapan member dan khalayak ramai.Sekadar bermain game Angry Bird dan update status via blablabla on Facebook sahajalah.Once a dummy always a dummy.

                 Kau boleh tempek make up tebal 8 inci dan dress up cantik-cantik di hadapan pakwe kau dan lelaki lain.Boleh ubah bermacam-macam style pashmina and shawl,boleh bersejadah melilit-lilit di kepala,berpakaian berwarna-warni.Striking colours kononnya.Tetapi kalau kau tidak ada kecantikan dan daya tarikan semulajadi kau tidak akan kelihatan hot sebaliknya akan tampak seperti a desperate-slut-seeking-for-attention.Once a slut always a slut.

                 Kau boleh berpurdah,berjubah,bertudung litup serta tidak lupa setiap hari asyik meng"update" status keagamaan,nasihat,puasa dan sebagainya di Facebook.Tetapi dengan lovebites penuh di leher kau,kau akan dipandang tidak ubah seperti perempuan di Lorong Haji Taib.Once a faker,always a faker.

                 Kau boleh bercakap gampang di hadapan member-member kau,boleh mengutuk perempuan itu dan mentertawakan perempuan ini kononnya mereka itu sluts,boleh meng"update" status di Facebook semata-mata untuk memberitahu kau lapar tetapi kau tetap berpuasa kerana kononnya "iman" kau kuat.Tetapi cuba lihat diri kau sendiri.Dengan berseluar pendek(shorts)kononnya kau cool,dengan game futsal sana sini kononnya kau aktif,dengan upload gambar muka kau bersepah di Facebook kononnya kau pandai bersosial,dengan bermanja-manja dengan awek kau kononnya kau hebat.Tetapi tahukah kau yang bapa ayam pun pandai berfutsal?Dan tidak terkecuali mereka juga ada awek.Once a gay,always a gay(ni gay yang betul-betul gay,not gay yang bermaksud riang gembira eh).

              Kau boleh mengambil degree or even PhD.Kau boleh memasuki kursus BioTechnology di Universiti Nottingham atau mana-mana universiti terkenal kononnya kau bukan sahaja pandai bergaya tetapi juga bijak dalam pelajaran.Kau boleh menguar-uarkan kepada semua yang kau akan menjadi seorang doktor atau psychiatrist untuk kedengaran hebat.Tetapi sekalipun kau menggenggam segulung PhD dan menjadi doktor,once a bimbo,always a bimbo.Orang bodoh yang pandai menipu dan memutarbelitkan fakta akhirnya akan berjaya dalam penipuannya.Yang penting adalah usaha untuk menipu itu perlu ada.Do you get it?Do you even know how to spell psychiatrist correctly without referring dictionary?



Dalam hidup,manusia tidak boleh lari dari bersifat hipokrit.Tetapi janganlah sampai aku menyentuh kau dan merasai bahawa kau tidak ubah seperti mannequin(patung or dummy) yang akan berkecai bila dilemparkan.At least you should preserve what should be preserved.



This is one beautiful dummy.













May Peace Be Upon Us.

Live,Laugh,Die Emotionally!

4 comments:

senydream said...

nice entry...

Nadzmy said...

Hypocrite people are the one who endangering society

Sarah Sayuri Hartnett said...

@senydream:thanks :)

Sarah Sayuri Hartnett said...

@nazdmy:but you cant deny that all of us are but to be a little hypocrite sometimes.as long as you know what should you preserve then it's (hardly)acceptable.

LinkWithin

Sayang Korang Ketat-ketat