Something To Think About.

There is no girl alike me. And there is no boy that like me. ; )






Wednesday, August 17, 2011

Cara Mengisi Petrol Dengan Harga Lebih Murah.


               Ini tips yang aku baru dapat dari member aku siang tadi, supervisor stesen minyak petronas Sungai Lokan.

               Kau semua pun tau kan masa-masa tengah gawat dengan harga minyak naik melambung ni tentu kau semua nak isi minyak dengan harga yang dulu atau lagi murah dari dulu, aku dengan member supervisor minyak ni agak rapat la jugak… kiranya kamceng gilerrrr.

              Dan atas dasar kamceng nih… mungkin dia rasa aku lah makhluk yang sesuai agaknya untuk dia berikan tips macamana nak turunkan harga RM1.80 sen kat pam minyak supaya jadi RM1.00 atau RM0.50 atau ikut sukahati kau oranglah nak letak berapa sen.

              Pada mulanya aku pun agak cuak jugak,memang aku tak percaya.Tapi…. hahaha…dosa kau orang tanggung sendiri eh.Tolong bagitau kat malaikat raqib dan atid aku tak bersubahat dengan kerja jahat kau orang okay. Hahaha…

Caranya:

1. Pergi ke kaunter pam tu cakap nak isi penuh.Sebabnya dengan mengatakan isi penuh saja kau orang boleh setting balik harga kat pam yang kau orang pilih tu.Tak kira la pam 1 ke, pam 2 ke,asalkan jangan pam angin atau NGV sudah la. Sendiri mau ingat laaaa…

2. Lepas tu… kau orang pergi balik kat pam tadi, dan jangan angkat nozel lagi.

3. Dekat pam tu kan ada dua punat untuk nombor (bukan untuk credit card tau) yang bawah pada screen liter tu(kira macam operasi nak isi secara manual punya harga la…. yang selalunya pam atendan yang akan buat kerja tu).

4. Kau orang tekan ‘clear’ – untuk resetkan harga yang kaunter minyak tu set tadi

5. Lepas tu… kau orang tekan enter – 3x (pastikan 3 kali saja)

6. Kemudian kau orang tekan ’0′ , ’0′, ’1′, ’0′, ’0′ = (1.00 sen seliter) atau kau orang tekan la berapa pun ikut suka, asalkan jangan takda harga langsung sudah. Kantoi pulak kang…

7. Pastu kau orang tekan enter – 3x sekali lagi (pastikan 3 kali sahaja)

8. Tekan butang clear – 2x (pastikan 2 kali sahaja)

9. Lepas tu kau orang tekan berapa puluh kau orang nak isi.

10. Masa kau orang tengah tekan-tekan punat tu… mesti supervisor petrol pam akan datang jumpa dengan kau orang…

“Woi apa ko buat ni… main tekan-tekan ni… takda keja lain ker…!!!!”
so kau orang dengan muka selamba isi saja minyak dengan harga yang ditetapkan kerajaan…


Marah ke?





Sumber:Facebook.




May Peace Be Upon Us. 

Live,Laugh,Die Emotionally!

8 comments:

Dzarief Zuhdi said...

haha.. smangat je baca nie.. ingat ker betol.. hadeii.. hahaha ;b

Sarah Sayuri Hartnett said...

@dzarief Zuhdi:owhh kesiannya....harap anda tidak marah

:)

izaFiza said...

hehe..kelakar..

AwieKashi said...

perghhhhh......punya la percaya... & terkena lak kali nie... >.<
awesome!!

aiEz said...

trololol...haha..

Sarah Sayuri Hartnett said...

@izaFiza:hehe...thanks

Sarah Sayuri Hartnett said...

@AwieKashi:awesome!!

Sarah Sayuri Hartnett said...

@aiEz:ROFL....XD.

LinkWithin

Sayang Korang Ketat-ketat