Something To Think About.

There is no girl alike me. And there is no boy that like me. ; )






Thursday, August 25, 2011

Kenapa Selalu Jadi Macam Ni?


                Setiap tahun pun sama.Asal aku ada saja mesti jadi macam ni.Bosan la lama-lama kalau terus begini.

                My "sweet" sister who gravely craving for tart nanas every year paksa my mom untuk buatkan that things.Then as usual my mother agreed because she kept wailing non stop.Me,on the other hand,hate that tart nanas.My mom buat semuanya home made even jem nanas tu pun buat sendiri because of my sister's demand.Then when the process of making tart nanas started,my sister kononnya teruja tahap Hulk Hogan,pun buatlah benda tu dengan tekun for at least 30 minutes.Nampak kat situ.30 minutes only people.Oh come on lah....

                Lepas tu?Lepas tu apalagi....nampak muka marah aku ni?Aku sahajalah yang terpaksa jadi tukang buat tart nanas tu.Bukannya sikit.Banyak weh......Adik yang seorang lagi pulak lari pergi makan nasi kat dapur.Hadoiyai....Tolonglah.

                Kenapa eh?Kenapa mesti aku yang menjadi mangsanya?Dengan rasa hati sebak dan tertekan kerana dipaksa membuat tart nanas,my mom suddenly said "Kesian hang kan.Last-last mesti tinggal hang sorang ja yang dok buat kuih ni." Mom,just how could you said that?

               Yeahh....pity.Pour some pity to me people.

                Below are the kuih raya yang sudah selamat disiapkan.















 Nota Kaki:Tema raya tahun ni adalah Royal Black.Hitam dengan kuning diraja.What is your theme,people?

 Sekali sekala menggediks di belog sendiri itu perlu.Sekali sekala ya.Bukan setiap masa.





May Peace Be Upon Us. 

Live,Laugh,Die Emotionally!

4 comments:

nub said...

nak p raya rumah hang

AwieKashi said...

xpe...aku pi umah hang nnt...tema kaler pun lebih kurang ja... =)

Sarah Sayuri Hartnett said...

@nub:mailah...

Sarah Sayuri Hartnett said...

@AwieKashi:mailah...mai ramai2 pun takpa..pintu rumah aku sntiasa terbukak.

LinkWithin

Sayang Korang Ketat-ketat