Something To Think About.

There is no girl alike me. And there is no boy that like me. ; )






Thursday, August 4, 2011

Confession #1:I'm A Pure Malay.


                "Are you a Chinese?I mean if you arent.....well,actually you should know that you look like one."

                "Aiyaa...you are...so sepet mehh.Do you got Chinese blood aaaa?You got or not?"

                "Eh...kau tahu..pakwe aku cakap muka kau macam Cina.Kau ada darah campuran ke?"




                Well...my dear friends and strangers...I am not a Chinese nor do I got Chinese blood in my blood mehh.Aiyaaa...you all ni kan.I am actually a Malay.Pure Malay.Sepanjang hayat aku sampai sekarang,aku pun tidak tahu sudah berapa ramai orang luar mahupun orang yang rapat dengan aku bertanyakan soalan seperti di atas.Dan juga dah muak aku memberikan jawapan yang sama.

                "No laaa mehh...I'm a Malay mehh.Pure Malay." (Jangan tanya kenapa ada "Mehh" di belakang ayat aku.It's my Chinese style.WTH eh?)

                Seingat aku dan setahu aku memang tidak ada family aku yang berketurunan Cina.But,telling you what,my grandfather(he's arwah already) sebelah mak aku,he did looked a bit like Chinese.And so do my mom.But that's all.Just the looks,the appearances.I dont really think that I've got Chinese's blood running through my vessels.Seriously.But well even if I got,it's not a big problem,isnt it?No biggie la mehh.

               And masa aku masih baby,masa kecik-kecik dulu,we actually got a Chinese neighbour.A woman.About 30's something.Perempuan Cina itu tidak ada anak even dah lama kahwin.So when my mom gave birth to me,she always kinda "kidnapping" me and bawa aku ke rumah dia untuk bermain-main.Kadang-kadang dia ambil aku pagi,sampai petang pun dia masih tidak hantar aku balik kepada mak aku.Sehingga mak aku terpaksa pergi rumah dia untuk ambil aku balik.Jadi do you think that there's a probability yang aku terkenan darah Chinese dari dia.On the second thought I think no laa.Because how can you terkenan selepas dilahirkan kan?Sepatutnya sebelum dilahirkan.Am I right?

               But my mom really adores Chinese's drama.Rasanya dia dah tengok lebih banyak drama Cina dari Melayu.And she passed her undying passion on Chinese things to me.Aku juga lebih suka menonton drama dan filem Cina dari Melayu atau lain-lain.Selain drama,my mom and I juga sukakan Chinese's lifestyle.I mean...the way they dressing up,what they eat(selain dari pork laaa mehh),how they eat,how they bring themselves...Pendek kata everything Chinese la we adored.

              Kesimpulannya,menyerupai Cina bukanlah satu masalah besar bagi aku.It's just that I wanna make a confession that I am a truly pure Malay girl.Lagipun satu Malaysia kan.No problem la mehh..



Walaupun rupa wa macam Cina,hati tetap Melayu mehh.




Nota Kaki:Aiyaaa...lu lihat aaa wa punya belukband aaa sula selow ada macam itu siput mami(babi) mehhh...aiyaaaa...Bikin susah wa aaa ini belukband...








May Peace Be Upon Us. 

Live,Laugh,Die Emotionally!

16 comments:

(the naked writer) said...

oh. aku cuma membayangkan wajah kecinaan kau....sangat puteh maaa.........

aiEz said...

ye meh cm cina?untung la..mata sepet2,cumel kot..;)

hana sudradjat said...

some people say that our face can be influenced by who we socialise with when we were small.i dont know how far the truth in that.

anyway for my case,it's terbalik.people thought i'm a malay.when i'm actually a mixed parentage of sundanese(indonesia) and philippines. HAHA

AwieKashi said...

Huhu...cina ke?? btw,btl lah tuh..jiwa tetap melayu.... >.<

Sarah Sayuri Hartnett said...

@the naked writer:aiyaaa....momantai mehhh....:)

Sarah Sayuri Hartnett said...

@aiEz:errr..rasanya ya.

Sarah Sayuri Hartnett said...

@hana sudradjat:owhhh....terbalik.kalau kita socialised dgn omputeh or japanese then maybe...

Sarah Sayuri Hartnett said...

@AwieKashi:yup betul.

:)

welcome back

aiEz said...

hahaha..mmg cute apa,mata sepet2..hehe~

Sarah Sayuri Hartnett said...

@aiEz:~~~hohoho....ok dah.ok bai.jln baik2...:)

aiEz said...

Hahaha..segan suda..okeh2,tnggu next entry..

Sarah Sayuri Hartnett said...

@aiEz:ok chiow...

iqin othman said...

nabil pun matanya kecik dan agak sepet. tambah-tambah lagi kalau dia tersenyum girang.


macam ni> ^__^

Sarah Sayuri Hartnett said...

@sisi iqin othman:ye ker?tp nabil bgga dgn matanya yang besaq ^_^

✿ gadis biasa ✿ said...

here
:)

Sarah Sayuri Hartnett said...

@gadis biasa:well hi there

welcome back :)

LinkWithin

Sayang Korang Ketat-ketat