Something To Think About.

There is no girl alike me. And there is no boy that like me. ; )






Wednesday, August 3, 2011

Bagaimana Manusia Boleh Hidup Tanpa Air?


                 Actually tajuk yang sebenarnya ialah bagaimana manusia boleh hidup tanpa air jagung?Seriously.I mean I'd went searching for those precious air jagung for like 88 shops and yet still I havent found it.Sebab itulah aku hairan lagi musykil.How can rakyat Malaysia boleh hidup dengan minum air Ribena Blackcurrant and whatsoever sahaja tanpa air jagung?Havent they stop for a minute and think where have air jagung been?Air jagung diharamkan ke?Kilang air jagung terbakar atau telah ditutup ke?Pemilik kilang tersebut bankrup ke?Tidak pernahkah kau semua terfikir?

                Semasa mencari air jagung dalam keadaan berpuasa,aku dapat menyelami perasaan penat Frodo semasa cuba menghantar semula cincin Lord Of The Ring lalu memusnahkannya.But perbezaan antara kami ialah lastly Frodo(or whatever his name) berjaya juga memusnahkan cincin puaka 7 keturunan itu while me,tidak juga berjumpa dengan air jagung yang dicari.Ianya sangat-sangat mengecewakan.Sangat-sangat.So I'm totally depressed and feel hopeless now.

                 I am at my wit end.Rasanya kalau tidak juga ketemu air jagung di Malaysia mungkin aku patut berpindah ke London.Lagipun baru-baru ini semasa Premier Red Carpet Harry Potter and The Deathly Hallows part 2,Daniel Radcliffe ada bertanya sekiranya aku mahu tinggal bersamanya di sana.Bersamanya doesnt mean in the same house but at the same place.Do you get what I'm trying to say here?NO?Ohh...never mind.

                 So kesimpulannya aku masih mencari air jagung.Dan juga masih musykil sama ada aku perlu berpindah ke London.Ahhhh....susahnya mahu membuat keputusan.Bantulah aku...




Banyaknya air tapi tiada air jagung.So pathetic.


Sini pun sama.








May Peace Be Upon Us. 

Live,Laugh,Die Emotionally!

12 comments:

cik tikah said...

air jagung susah nak buat kot. plus, tak tahan lama. hehe... kordial air jagung byk lah..

myra yusreena said...

hehe..kat uma kite byk kordial jagung..cmpur ngan susu pekat,nyum2,sedap gileee..hehe..nak?meh aa datang ma..hoho

iqin othman said...

beli dekat bazar je lah~

Sarah Sayuri Hartnett said...

@cik tikah:owhh...begitu kah.tapi kordial mahupun apa2 yang berperasa jagung juga tidak saya jumpai..

*depressed* :'(

Sarah Sayuri Hartnett said...

@myra yusreena:how could you....

gimme some pleasseee...=_=llll

*more depressed*

Sarah Sayuri Hartnett said...

@sis iqin othman:di bazar juga tidak djumpai..ohhh...maybe i should just go to london....;(

aiEz said...

Ladang jagung di london abeh kena tumpah dek coklat untuk dijadikan coco crunch...jadi besar kemungkinan disana juga tak ada..kesimpulannya,berbalik di bazar ramadhan selama sebulan ini k.haha...;)

(the naked writer) said...

kordial jagung cap singa kembar rasanya ade stok...cuba cari...tapi tak sesedap yg dijual...(daripada sangap)

Sarah Sayuri Hartnett said...

@aiEz:nampak benau nipunya...bukan ladang gandum ka...O_O

Sarah Sayuri Hartnett said...

@the naked writer:cap singa kembar ek....baiklah..akan diusahakan supaya tidak kempunan kelak.

trimas.

aiEz said...

brand baru,haha..

*okeh,sengal

Sarah Sayuri Hartnett said...

@aiEz:awesome...=_=V thumbs up

LinkWithin

Sayang Korang Ketat-ketat