Something To Think About.

There is no girl alike me. And there is no boy that like me. ; )






Thursday, July 14, 2011

Tribute Week For Mom:I Cant Stand This Anymore.


                Suatu pagi yang indah.Sejuk sebab hujan turun dengan melebatnya semalam.Baru mula menaip sebaris dua ayat,Sarah Sayuri,an almost sweetly innocent girl dikejutkan dengan bunyi berdentam-dentum yang datang dari arah luar.Habis semua idea dan emosi lari bertempiaran seperti anak-anak ayam yang dihalau masuk ke reban di waktu senja.Bunyi apa itu?Ya,bunyi itulah.Itu.Bunyi muzik yang amat kuat hingga hampir memekakkan telinga.Lalu dia pun menegur si penyebab bunyi kuat itu dengan penuh lemah gemalai.




Aku:Mom........!!!Holy Cow,apa yang hingaq sangat ni?

Mak:Owh...just chill babe.Nothing.It's just for fun.

Aku:Mak,hingaq la.Awat bukak kuat sangat?Tak boleh slow sikit ka volume tu?

Mak:Alah,mana ada kuatnya.Besa ja.

Aku:Mom,please.Slow la sikit.Sapa nak dengaq lagu macam tu?

Mak:Mak la yang nak dengaq.Any objection?

Aku:Mak.....Orang nak buat kerja pun tak boleh la.Hingaq sangat ni.

Mak:Diamla.Enjoy the music,enjoy the life.Iskkk apala.Tak tau nak chill langsung.

Aku:Makk......

Mak:Shut up.Sekarang sapa yang bising lagi dari muzik?

Aku:Makk....

Mak:Syhhhh.....

Aku:...........




Please...I Cant Stand This Anymore,Mom.







Nota Kaki:Holy Cow is similar to Oh My God/For God's Sake bukan lembu suci ya.




May Peace Be Upon Us. 

Live,Laugh,Die Emotionally!

4 comments:

Kukumalu said...

wahhh...your mom,,rock seyhhh!!!!:D

Sarah Sayuri Hartnett said...

@kukumalu:errr...yes,quite.

Headmaster said...

This blog is protected by one hell of a writer.Komen elok-elok.Yeahh...dan anda tak selalunya akan dapat jawapan kepada soalan yang ditanya.Sekian.Harap maklum.

Sarah Sayuri Hartnett said...

@headmaster:

:)

LinkWithin

Sayang Korang Ketat-ketat