Something To Think About.

There is no girl alike me. And there is no boy that like me. ; )






Saturday, July 9, 2011

Of Ambiga And Sungai Ganga.


                 Ambiga.Aku tak tahu nama penuh dia,tidak ambil peduli dan juga tidak akan menaip entri ini seandainya natijah dari perbuatannya tidak tertempias ke arah aku.So,esok which my sis sepatutnya ada kelas tambahan sampai petang tapi terpaksa dipendekkan sampai pukul 12 lebih kurang.Dan cikgu dia juga bersusah payah mendapatkan permit dan kebenaran dari pihak polis padahal cuma nak berhimpun untuk mengutip secebis dua ilmu yang tertinggal.Salah polis?Tak,mereka pun ada anak isteri,ada keluarga,ada hati dan perasaan,mereka cuma melakukan apa yang diarahkan.

                Apa yang diarahkan which I still considered Ambiga is just too lucky.Indeed very lucky.If I was the Prime Minister,sudah tentu order dari aku akan berbunyi seperti,"Tangkap mereka yang cuba menimbulkan rusuhan dan kekacauan.Sumbat dalam lokap.Tembak kalau perlu,jangan guna pistol air pulak.Dan semua ini mesti berakhir esok dan saya tak mahu ada kesan yang tertinggal.Semuanya mestilah BERSIH."Kejam?Yes,Ambiga patut bersyukur sebab bukan aku yang menjadi Perdana Menteri.Diulangi,patut bersyukur.

               Ini semua untuk kebaikan orang ramai?Untuk kebaikan rakyat dan negara?Untuk menuntut keadilan?Alasan yang jelasnya cukup untuk membuatkan aku muak lalu luak.Kalaulah semua makian dan sumpah seranah aku boleh ditukarkan menjadi cecair yang paling busuk sudah tentu akan kusemburkan ke "muka yang berkenaan" tanpa perlu berfikir dua kali.

               Mungkin Ambiga tidak pernah menyentuh air di Sungai Ganga atau menyucikan dirinya di situ.Yang aku rasa dia sangat perlu lakukan.Kalau Ambiga dilahirkan sebagai ikan pada kelahiran ini rasanya sudah tentu aku tidak menaip entri ini dengan perasaan benci,muak dan menyampah yang meluap-luap.Sebab sudah tentu dosa-dosanya akan diBERSIHkan dek air Sungai Ganga.Eh,tapi aku terlupa!Di Sungai Ganga,tidak ada ikan bukan?


kasihan pada orang yang mempunyai masalah mental kan?







Nota Kaki:Tak payahlah kau nak beri ugutan akan berbogel di khalayak ramai.Kalau kau berbikini pun sudah cukup untuk membuatkan semua lelaki di Malaysia ni termuntah hijau plus biru.Oppsss....aku belum cukup umur untuk berbicara soal politik.Sorry,got to go.Love you,babe.K thanks,bye!




May Peace Be Upon Us. 

Live,Laugh,Die Emotionally!

2 comments:

Silent said...

hahahahaaa
weh jom turun
bersihkan longkang

Sarah Sayuri Hartnett said...

@silent:ya jom....bersihkan surau skali eh...muahahaha :))

LinkWithin

Sayang Korang Ketat-ketat