Something To Think About.

There is no girl alike me. And there is no boy that like me. ; )






Tuesday, June 21, 2011

The Marshmallows Story.



                     Ini berlaku bulan lepas.So I was kinda at the kindergarten party.Parti and jamuan untuk hari guru plus hari ibu.Sila jangan tanya mengapa aku ada kat sana.Yeah...it was supposed to be only my mom and my 5-years-old sister.But memandangkan aku dah terberada kat sana sekali so aku pun join sekaki aktiviti-aktiviti untuk budak-budak tadika.Actually kat situ taska plus tadika.Actually aku tak nak join,(I mean why the heck should I join the superjunior activities) but since my mom told me to dengan ekor mata yang tajam memandangkan dia tak nak join so aku terpaksa jadi galang gantinya.Dan memandangkan ini aktiviti berpasangan,which it should be mom and daughter not older sister and little sister,setelah mengeluh 18 kali aku terpaksa menyerahkan diri untuk turut serta.

                     But luckily not the games memecahkan belon yang ditiup or bawa bola pingpong dalam sudu sebab aku ...errr...kinda fobia dengan meniup belon(ada sejarah hitam dulu-dulu).So ianya pertandingan membuat sandwich.Yihaaa...sandwich!But...ada tapi lagi di situ,this is not the normal sandwich yang kita makan,yang letak telur,salad,mayonis,sos and sebagainya.This is a totally kiddies sandwich.Sandwich untuk budak-budak so diorang letak candies,marshmallow,caramelos,M n M's,Skitties...Ringkasnya semuanya gula-gula dan benda-benda manis.Yeah tapi bukan untuk makan just untuk pertandingan tu.Lagipun sweets is bad for kids.You know that already right?

                    So,the rules for that contest agak lucu dan unik because pertandingan tu untuk partner,mom and daughter so the mom supposed to be blindfolded dan anak dia yang akan guide dia untuk letak apa dalam sandwich diorang.Funny eh?And fun too!Aku awal-awal lagi dah warning my lil sister so that she wont guide me to put anything weird in our sandwich.But bila dah kena blindfolded I had to trust her like 100% masa tu sebab tak nampak.It's so funny when dia guided tangan aku untuk ambil itu dan ini lalu suruh aku letakkan kat dalam sandwich.Sebab aku tak nampak so aku just percayakan dia dan ambil saja apa yang dia suruh.So the situation was like:

 "Apa yang along ambil ni?Betul ke?"

 "Betullah...ambik ni pula.Yang ni jugak..."

 "Jangan main-main dengan along eh.Satgi habis sandwich ni jadi burok!"

 "Betulla....nah,tak caya along cuba rasa."

"Nyumm...nyummm..."
                                            -------scene dipotong-------


                       Actually tiada yang betul atau salah just letak saja apa-apa benda pun dalam sandwich tu.Yang paling kreatif akan menang.Dan sepatutnya tak boleh curi-curi rasa bahan-bahan yang disediakan but who care anyway?Aku sempat rasa satu benda ni dan found out it was actually a marshmallow.SWEET.Make my heart melted.So aku makan lagi satu sambil letak banyak-banyak dalam roti tu.A marshmallow sandwich.Perfect and sweet.

                       Yeah dan seperti yang korang jangkakan(korang memang suka berprasangka buruk terhadap aku kan?),sandwich kami tak menang sebab tak kreatif langsung dan ditambah pula penuh dengan longgokan marshmallows di atasnya sampai melimpah-ruah.Apapun yang penting it was really fun.Gelak tak henti-henti sepanjang pertandingan tu.Lebih-lebih lagi bila ada para ibu yang cuba buka blindfolded tu sebab tak percayakan anak masing-masing.Kepercayaan?Susah nak dapat kan?Susah untuk kita have blind faith(percaya bulat-bulat) kat seseorang.But since aku dah ada pengalaman(riak sikit) kena blindfolded ni banyak kali dan terpaksa percaya pada orang lain so aku tak kisah sangat.Apalah sangat kan....Belajarlah untuk mempercayai orang lain.Lebih-lebih lagi orang yang kita sayang.

 

candies untuk letak dalam sandwich tu lebih kurang banyak ni.Amazing?




deliciously sweet and soft.




Nota Kaki:Marshmallows anyone?




May Peace Be Upon Us.

Live,Laugh,Die Emotionally!

8 comments:

✿ gadis biasa ✿ said...

it melted my heart too :)

Mira iiya said...

sweet..,percaya kan orang yang kita sayang..,

iqin othman said...

lapor.

Sarah Sayuri Hartnett said...

@gadis biasa: :D welcme bck dear...

Sarah Sayuri Hartnett said...

@mira iiya:ya,percyakan org yg kita syg...but errr bila dah tak nmpk mmg susah sikit..hahaha

Sarah Sayuri Hartnett said...

@sis iqin othman:sila mintak stok makanan kat nabila....:DD

^^nu[dd]yra^^ said...

luv it ...." Belajarlah untuk mempercayai orang lain.Lebih-lebih lagi orang yang kita sayang." ...tp kdg2 x percayer gak kan???aissshhh~

Sarah Sayuri Hartnett said...

@nuddyra:hehehe...yup.susah nk belajar utk percya org lain...try blindfoldkan diri selalu.dgn itu kita akan belajar utk prcaya even org yg kita tak kenal.:))

LinkWithin

Sayang Korang Ketat-ketat