Something To Think About.

There is no girl alike me. And there is no boy that like me. ; )


Friday, March 1, 2013

Cara Nak Lupakan Boyfriend Anda Yang Tak Guna.


 Sebenarnya aku patut letak tajuk "Cara Nak Lupakan Ex-Boyfriend Anda Yang Suck.(Sarah Sayuri's Style)"

Tapi mana-mana pun boleh asal kau faham.

Ingat ya, ni cara untuk kau lupakan boyfriend atau boyfriends kau yang tak guna bukan boyfriend aku. Sarah Sayuri adalah perempuan yang hebat, boyfriend dia pun adalah lelaki yang hebat, bukan lelaki yang tak guna. Aku sayang boyfriend aku very much okay. Yang tak guna dan suck adalah ex-boyfriend kau. Apa? Boyfriend kau tak suck? Habis tu apa kau buat kat sini?!

Okay, lupakan pasal tu dan mari kita aku tunjukkan langkahnya kepada kau.

1. Setiap pagi bila kau bangun tidur, kau pergi kat cermin yang paling hampir, pastikan cermin tu cermin paling besar yang kau ada. Kemudian kau cakap pada bayangan diri kau di cermin tu, "____(masukkan nama sendiri kat sini) adalah perempuan cantik. Kau berhak dapat lelaki yang lebih baik dari dia."  Ulang sampai 3 kali dan pada kali terakhir tu, kau jangan cakap tapi jerit kuat-kuat sampai jiran sebelah rumah kau boleh dengar. Lepas tu, kau buat bodo dan pergi basuh muka. Malam sebelum nak tidur pun kau ulang langkah yang sama, juga 3 kali. Ingat, 3 kali, jangan buat lebih-lebih, nanti tak menjadi.

2. Pergi ke kedai cenderamata atau kedai buku terdekat dengan kau. Beli sebanyak mungkin kad ucapan tahniah perkahwinan (sebanyak yang bajet kau mampu). Kemudian selama sebulan kau poskan kad tu untuk diri kau sendiri tetapi guna nama boyfriend kau sebagai pengirim. Dan jangan lupa balas kad yang kau hantar tu. Lakukan ini setiap hari sampai satu hari kau betul-betul naik hangin lalu koyak semua kad yang kau dapat. Masa ini, kita boleh beralih ke proses seterusnya.

3. Beli 3 bungkus kuaci Chacheer, ingat Chacheer tau jangan beli jenama lain. Duduk depan TV, buka siaran yang menayangkan drama swasta atau drama cintan cintun yang sedih atau tangkap leleh. Kau buka bungkusan Chacheer, kupas kulit kuaci tu satu persatu sampai habis. Isinya kau jangan makan, kau lontarkan kat kaca televisyen tadi. Kulitnya kau simpan balik dalam bungkusan. Jangan buang sampah merata-rata. Pengotor itu amalan syaitan tahu?!

4. Dapatkan sekuntum bunga ros plastik dari mana-mana tempat yang kau nampak. Curi pasu bunga mak kau. Lepas tu, isi tanah baik-baik dan kambuskan bunga ros plastik tadi dengan penuh kasih sayang seperti kau tanam pokok betul-betul. Bila semuanya sudah siap, kau cakap pada bunga plastik tu, " Selagi kau tak mati, selagi tu aku takkan balik pada boyfriend aku biarpun dia merayu aku sampai mati." Jangan lupa siram pokok plastik kau setiap hari dan bubuh baja sebulan sekali.

5. Curi novel adik, kakak atau kawan kau yang paling sedih. Novel yang kau pernah tengok dia nangis nangis masa bacanya. Kau tunggu tengah malam baru kau baca novel tu. Sambil baca, sambil gelak mengilai kuat-kuat, lepas tu kau cakap, "Lawak siot cerita ni!"

6. Pernah kau tengok pesakit di wad Tanjung Rambutan? Ya, pastikan keadaan kau tidak terurus lebih teruk dari mereka. Lepas tu, kau pergi cari boyfriend kau yang tak guna tu kat tempat lepak biasa dia. Buat-buat terserempak dengan dia lepas tu hampiri dia perlahan-lahan dan bisik di telinganya, "Aku tahu apa kau buat. Aku tahu. Aku nampak semuanya." Jangan lupa perhatikan dan ingat baik-baik riak muka cuak dan takut dia supaya kau boleh ketawa puas-puas bila kau balik rumah nanti.

7. Keesokannya, pergi ke tempat sama. Kali ini, kau jangan biar diri kau berserabut macam orang gila lagi. Kau mekap sehabis cantik, kalau tak tahu mekap, dapatkan khidmat kawan kau atau kau nak upah jurumekap profesional pun tak apa. Kau pakai baju sehabis cantik, pendek kata dressing maut, bagi kaum perempuan, kau pasti faham apa yang aku maksudkan dengan dressing maut. Kau lintas lambat-lambat di hadapan boyfriend suck kau, pastikan dia nampak kau betul-betul, pastikan dia ternganga betul-betul kemudian baru kau tunjukkan isyarat " Call Me" dengan gaya tangan kau. Senyum sekilas kat dia sebelum kau beredar. Ingat, jangan tunggu lama-lama. Buat gaya ni dan terus blah.Seperti tadi, ingat riak muka boyfriend kau untuk dijadikan bahan ketawa nanti. Step 6 dan 7 ni kau kena ulang setiap hari sampai boyfriend kau takut nak lepak kat tempat biasa dia.

8. Katakanlah semua cara ini tak berkesan, ada satu cara merbahaya untuk kau cuba. Tapi kalau kau dah angau sangat sampai tak boleh lupakan boyfriend suck kau, terpaksalah kau cuba buat juga. Caranya, cari mana-mana tangga yang tinggi, kalau rumah kau tak ada tangga, pinjam tangga mudah alih jiran kau, atau lebih senang cari rumah jiran kau yang ada tangga. Lepas tu kau berdiri di anak tangga paling atas dan pura-pura jatuhkan diri, bukan pura-pura lagi ni, konfem kau jatuh betul nanti. Bila kau sedar, kalau bernasib baik, kau akan hilang ingatan dan dengan itu tak payahlah kau teringat-ingatkan boyfriend kau yang tak guna lagi. Silap haribulan, nama kau pun kau tak ingat. Kan senang? Mudah kan hidup kau lepas tu.Cara ni pun boleh cuba juga kalau kau berani.May Peace Be Upon Us.

Live,Laugh,Die Emotionally!

No comments:

LinkWithin

Sayang Korang Ketat-ketat